stevie wonder Публикувано Юни 10, 2008 Публикувано Юни 10, 2008 Искам да ви попитам дали някой е притежавал тази китара и ако да какви са му отзивите от нея? имам възможност да ми я донесат от щатите но няма да мога да я чуя , та за това питам ? клик Цитирай
nip Отговорено Юни 11, 2008 Отговорено Юни 11, 2008 Здравей! Аз имам такава китара в тъмночервено. Не съм експерт, нито съм имал възможност да тествам или свиря на много подобни китари за да мога да правя някакви сравнения. Това го казвам за да стане ясно, че по-надолу просто ще напиша моето мнение и впечатление за инструмента. Първо според мен е супер за цената си! (Имай предвид обаче, че аз съм доволен от повечето си неща. Има хора, които вечно са недоволни, които ще напишат, че и китара за $5000 не струва ) Започвам подред на номерата: Мейд ин Чайна Изработка - културна даже да не казвам много добра - китарата има бели кантове и като цяло е красива. Ключове - супер - китарата си държи строя ок и не се разстройва лесно. Гриф - много ми харесва - много тъничък и удобен - даже по-тънък от на някой ел.модели на Айбанез. Тялото е сравнително голямо. На мен отначало ми се стори огромно защото преди това имах една класическа китара "Орфей", която направо е джудже в сравнение с тази. Иначе се свиква с големината на тялото, а и все пак си трябва обем за акустичен звук. По ел. частта. Тунерът е полезен, но не е много прецизен и трябва малко време докато му се свикне. Имам предвид, че показва само дали тонът е ок - зелена индикация или е по-висок или по-нисък с 2 червени индикации #, b, но не е ясно колко голяма е разликата и малко е странно отначало ако човек е свикнал с тунер със стрелка, където се вижда колко си далеч от истината. Освен това имам чувството, че тези индикации имат малко толеранс и примерно зелената индикация за "уцелен" може да показва, че е ок, а да има малка разлика от истината, т.е. добре е и малко слух да се вложи в цялата работа. Но това са дребни неща, а и все пак при онборд тунерите има ограничения откъм пространство и това е положението. Когато тунерът е включен се елиминира веригата на сигнала, т.е. китарката спира да звучи в усилвателя ако е включена към такъв. Относно преобразувателя и сигнала от изходите. Пиша изходите защото са 2. Единият е за нормален голям моно жак 6,3 мм и за да има някой там трябва батерийката (стандартна 1,5 V, АА) да е оперативна. Другият е като за кабел за микрофон - мисля, че се води нещо като Канон жак. Този изход се води директен и работи дори и когато батерията се изтощи или няма батерия, т.е. за да не стават фалове на сцена. Опитвал съм да се ослушвам и правя сравнения между 2та изхода, но ми звучат еднакво в общи линии, но все пак директния всява повече респект. Иначе тон контролите влияят и на 2та изхода... На мен китарата ми харесва като звучене - метални струни на акустична китара, подходяща е за блусарски неща, рок и т.н., но естествено може да се свири каквото му падне на човек... Също така ми харесва как звучи и през усилвател. Нямам усилвател за акустични китари за това я включвам директно в хай фай усилвател. Става хубаво ако се усили толкова, че да се чува и акустичния звук на китарата леко. Когато обаче се елиминира усилвателя и се почне свирене само акустик нещата стават "трагични". Имам предвид, че като е включена към усилвател става съвсем яко да се свири на нея. Ще видя довечера дали ще ми остане време да запиша и да ти изпратя нещо примерно. Ако смогна ще е от някой от изходите на китарата директно в PC, тъй като нямам подходящ микрофон с който да хвана акустиката й и на микрофон ще звучи смотано. За недостатъци - от моя гледна точка се сещам за един, което обаче надали изобщо е недостатък, защото всички ел.акустични са така. Нещо съм се разглезил от свирене на електрическа и струните на ел.акустичката ми идват малко твърди. Доста рових по въпроса и установих, че сравнено с акустичните с пластмасови струни и електрическите, опъна на струните при ел.акустичните с метални е доста по голям - коефициента за различните струни (от 1ва до 6та) варира, но мисля, че беше нещо като 1,5 до 2 пъти за струни размер които се водят стандартни за съответната китара. Така и не намерих обяснение защо точно е така, но е факт - предполагам е свързано с някаква специфика на акустичните + метални струни - за да звучат добре и звънко струните последните трябва да са поопънати стабилно... За друго не се сещам към момента. За финал мнението ми на аматьор е, че китарата си заслужава. Ако имаш някакви въпроси или има нещо неясно - питай смело. п.с. Леле, аз направо съм се олял да пиша... Цитирай
stevie wonder Отговорено Юни 12, 2008 Автор Отговорено Юни 12, 2008 браво -толкова изчерпателен отговор не бях и предполагал че ще получа -респект. ако не тайна за колко пари си я взе и откъде? само не незнам дали правилно съм разбрал - вкл'чена ти харесва повече отколкото акустично или? мерси много за отговора Цитирай
nip Отговорено Юни 12, 2008 Отговорено Юни 12, 2008 Stevie, ето и малко аматьорски записи както обещах. Нямаше много време за старание, така че колкото - толкова. Можеш да добиеш представа как звучи китарата като се включи към обикновен усилвател. Записах няколко различни неща, които ми хрумнаха, защото не знам какво точно обичаш да свириш и в какъв стил би желал да чуеш китарката. Китарата е смъкната надолу с 1 прагче, т.е. 6та струна е Eb и т.н. Chords Sample Blues Sample Rammstein Sample Относно последните ти въпроси. Купих я от представителството на Ibanez в Атина. За сумата не се сещам точно защото купувах и други неща, но мисля, че беше нещо като 300 Евро. За чистият акустичен звук и включена в усилвател... Само акустично си звучи супер по моите разбирания. Ако обаче я включиш в хубав усилвател с големи тонколонки и поусилиш и посвириш, то веднага след това ако пак почнеш да свириш акустик само и китарата ти звучи смотано, но на практика пак си е същия хубав акустичен звук. Просто включена в усилвател и усилена и като се получи малко ривърб от стените (както казва един френд) китарката звучи още по-яко. Успех! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 12, 2008 Отговорено Юни 12, 2008 Аз само да добавя за двата изхода. По времето когато имах миксер (Ямаха 10 канала, нищо специално) пробвахме същата тази китарка включена през 1,4" TS жака и после през Канона. После веригата беше: миксер, саунд карта (М-Аудио), Хай-Фай ресийвър (Пайниър) и 4 (или 5, не помня кога си купих центъра) колони Джамо. Според мен Канон-изхода даваше МНОГО по-як звук. Каквато и да е причината. Мисля че това е заради подобрата динамика на Канон-входовете в миксера, защото другия е линеен, но не съм 101% сигурен. Същото е и с микрофони в различните входове на миксера. В тоя ред на мисли директно включена в ресийвъра на nip (който е съседен модел), китарата звучи еднакво и през двата изхода. Цитирай
stevie wonder Отговорено Юни 12, 2008 Автор Отговорено Юни 12, 2008 нип , благодаря много и за семплите - според мен звучи доста готино дано само и да ми е удобна по4ти же4е се навих за тази китара - блусарския семпал е най -готин Цитирай
zanev 70 Отговорено Юни 12, 2008 Отговорено Юни 12, 2008 (Редактирано) ...колега nip .. ако може едно въпросче - слушам на слушалки семплите които си пуснал и ми прави впечатление някаква стереофония , даже на моменти въртяща или поне аз усещам подобно нещо , та въпроса ми е - китарата ли записва така без намеса или си позвал плъгини някакви .... в Гитар риг 3 например има присети за акустична китара с подобни стереофонии ... а иначе семплите наистина звучат много харно , особено ако са без намеса си много добра оферта на цена от 500-600 лева .... чак и аз се замислих ..... Цеко .... а и нещо друго , влизах в сайта на Ибанец и там не знам защо не са дали инфо за ширини на грифа , та може и за това малко инфо - интересува ме колко е широк грифа на 1 и 12 прагче да речем , благодаря предварително Редактирано Юни 12, 2008 от zanev 70 Цитирай
BlueZone Отговорено Юни 12, 2008 Отговорено Юни 12, 2008 Аз имам такава, но 12 струнна и съм супер доволен от нея. Много удобна и вади супер як саунд и акустично и озвучена, пък и изобщо не е скъпа, което си е допълнителен плюс. Цитирай
nip Отговорено Юни 13, 2008 Отговорено Юни 13, 2008 @stevie wonder - Моля (за семплите)! @zanev 70 - Вярно е, че има малък момент на стереофония. Може би не трябваше да го правя защото целта беше китарата да се чуе как е 1:1..., но на практика това стерео добавя само леко обемност на звука, иначе звученето на китарата е същото и за това действах така. Относно постигането на ефекта - чел съм за това и така и така ми се случва рядко да записвам нещо реших да го пробвам най-после. Аз го направих "на ръка" без да използвам специален софт за целта. Когато записвах китарата я записах моно. След това направих стерео файл и сложих моното в левия и десния канал, като малко отместих единия канал. Мисля, че сложих 20-на милисекунди пауза в началото на десния канал и след това добавих и моно записа на китарата. Също така се наложи да чистя малко шум, че имаше някакви кабелни брумове, така че ако някой се заслуша сериозно със слушалки и чуе разни леки странни "модулации" във фонов режим - от това са. Относно грифа: ние с теб всъщност се познаваме. Аз съм от Русе - бях единия от компанията с лютата салата. Ако имаш желание може да я тестваш директно вместо да правя замервания на грифа. Свържи се с Baby Thomas - той ще ме разконспирира. Ние сигурно ще се виждаме с него събота или неделя, така че... Цитирай
zanev 70 Отговорено Юни 13, 2008 Отговорено Юни 13, 2008 ..... :hysterical: ... верно че беше люта тая салата мамка му, направо щеше да ми разкаже играта , а не ми се мисли какво щеше са стане на другата сутрин като трябва да излезе от онова място което слънце не го огрява ..... мале мале ... ... а иначе си прав - така ще направя .. ще се чуем с Цецко и ще се разберем ... жив и здрав . Цеко Цитирай
nip Отговорено Юни 14, 2008 Отговорено Юни 14, 2008 @zanev 70 Все пак ми стана интересно каква е ситуацията и направих едно замерване... иначе ако има желание за тест офертата остава. Оказа се, че ширината на грифа на AEL20ката е идентична с ширината на грифа на електрическата ми: На 1во прагче около 4,4 см, на 12то около 5,4 см. На дебелина обаче наистина се оказа малко по-тънка - не съм се объркал... На първо акустичната е около 1,7 см. (електрическата ми е някъде 1,9 см), на 9то 2те се изравняват - някъде около 1,9 см., а на 12то акустичната вече става доста широка, защото там почва "чуканчето" на грифа, което е "лепнато" за тялото и не я измерих... Цитирай
Recommended Posts