prayer4eto Отговорено Юни 7, 2008 Отговорено Юни 7, 2008 (Редактирано) Ми главно съм приложил изчистване на саунда, но нищо повече. Да, и sorrow, и starting day също са записвани само с усилвателя. Между другото, много различно звучи Line In -a от микрофонното извличане, а микрофонно ми харесва даже повече, но пък не мога да записвам 2 гласа, понеже имам само слушалки с микро (за Skype-a ). EDIT: Като единствен недостатък отчитам на тези ампчета(поради малкия размер ), че нямат clean канал, който е полезен после, когато си вземеш процесорче, например. Редактирано Юни 7, 2008 от prayer4eto Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 7, 2008 Отговорено Юни 7, 2008 (Редактирано) Ами ето още една възможност за автора на темата - средно изкривен и доста приятен тон има тази комбинация. Мерси за линка! Редактирано Юни 7, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Necrophagist Отговорено Юни 7, 2008 Отговорено Юни 7, 2008 слушам доста "твърдо"(и токато намеря свясна китара за тая музика мина доста време)и съвета ми е да си вземеш Ibanez.Това е китара която ще ти е вярна,става за всичко ако не се лъжа и чисто звучат добре,а пък имат добри оферти от към цена.Има за по 400 някаде и да ти кажа не са зле изобщо Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 8, 2008 Отговорено Юни 8, 2008 Ibanez наистина са хубави китари обаче често имат малко по-особено звучене, типично за тях. Справка - семпли на BlackBird(Д. Налбантов) из форума, изпълнители като Joe Satriani, Dream Theater, Steve Vai... Цитирай
Slav Отговорено Юни 8, 2008 Отговорено Юни 8, 2008 Не можеш да отречеш, че и двете групи, за които говориш, ако ги сложим на скалата на метълщината, се доближават много повече до бийтълс и куийн, отколкото до кенибъл корпс . Judas и Maiden да се доближават до Beatles и Queen ?? Е, зависи, ранните Judas наистина свирят доста лекички неща, които за мен са хард рок, а не хеви метъл (пример : Rocka Rolla, Tyrant, The Cheater) и това явно се дължи на Stratocaster-а на Глен, но ако погледнем по-късните им парчета (пример : Electric Eye, Breaking The Law, Painkiller, Night Crawler, Freewheel Burning, Burn In Hell) ... Това вече си е хеви метъл отвсякъде. По темата : Аз си взех стартов пакет на Washburn и съм доста доволен (след като ми сетъпнаха китарата като хората ) Китарата е с humbucker на бридж и single-coil на нек и мидъл. А звука, който изкам да изкарам, зависи от Сансампа, който ползвам, а той има "широк диапазон", ако мога така да се изразя. Цитирай
korn-jubi Отговорено Юни 8, 2008 Автор Отговорено Юни 8, 2008 Определено станах разноглед.Вероятно най-добре ще е да почакам малко и да гледам за оферти, а не да се хвана за най-евтиното, което е най-лесния вариант.Имам рожден ден на 25 и просто тва ми е мечта, да се докопам до ел. китарката. В крайна сметка някой може ли да обобщи всички мнения и предложение до този момент ? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 8, 2008 Отговорено Юни 8, 2008 (Редактирано) Дали сме толкова мнения по твоята тема. Радвай се, че имаш избор. Някои мнения са противоречиви, и за обобщение не можем да говорим. Прочети мненията, и прецени сам. В общи линии, се стигна до извода, че за метъл можеш да търсиш Washburn, Jackson, Ibanez, Yamaha, може би по-метълски модели на Blade. Китарата трябва да има двойни адаптери. Останалото е вкус. Редактирано Юни 8, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 8, 2008 Отговорено Юни 8, 2008 (Редактирано) По офтопика за Бийтълс, Куиин: Чуи тези два записа на Куин И Мейдън. При куийн дисторшъна е по-малко и музиката не е толкова шумна, по-популярна е, но сравни звука - макар, че мейдън е метъл група, звука и е по същество популярен и рокаджийски. Вслушай се в ритъм китарите - те са с по-малко драйв, типичен шумен рокаджийски тон. В шо-късните албуми, звука е малко по-метълски, но пак, най-много да достигне металика от началото на 80-те по "тежест". ето и малко джудас от това време: http://www.youtube.com/watch?v=OYn5hxeFt10 Сега сравни записи те със това, например - виж колко по-изкривени и метълски китари: http://www.youtube.com/watch?v=p1pO77cFQ5Q Сега си пусни нещо на хардкор, дет метъл и т.н. банди и ще има още толкова разстояние по скалата "груб звук". Toва имам предвид. За ктиарите, стратовете и т.н. имах предвид това, че със страт с хъмбъкери е по-лесно да се изкара въпросния рокаджийски тон, отколкото груб метъл тон. Това не е абсолютно, разбира се. Горера от форума е типичен пример за тежка музика със стратове. Но иска повече бъзикане звука. Особено ако разполагаш с китара и усилвател и нищо повече, ще ти е трудно да докараш толкова тежък звука със страт - идеята на тези китари е друга. Редактирано Юни 8, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Valserp Отговорено Юни 8, 2008 Отговорено Юни 8, 2008 В общи линии, се стигна до извода, че за метъл можеш да търсиш Washburn, Jackson, Ibanez, Yamaha, може би по-метълски модели на Blade. Китарата трябва да има двойни адаптери. Останалото е вкус. Аз пък само ще добавя към обобщението - много да внимаваш с евтините класове на Jackson. Доста от тях(евтините Джаксъни) не са балансирани добре и когато свириш прав, грифа на китарата постоянно пада на позиция 17:00. Така че ако си харесаш някоя от тези китари - сложи и колан и я пробвай прав. Цитирай
Recommended Posts