aarab Публикувано Юни 6, 2008 Публикувано Юни 6, 2008 Искам да попитам, как да свържа хардуера,че когато вокалиста пее, да чува и себе си и музиката от компютъра, а да се записва само гласа на вокалиста? ( всички сме тръгнали от някъде) Помогнете, че чета литература, ама това не го намирам Благодаря на всички отговорили предварително! Цитирай
MR_STENCH Отговорено Юни 6, 2008 Отговорено Юни 6, 2008 Относно хардуера... просто свързваш микрофона в Mic In на звуковата ти карта или през преамп или пулт с такъв в Line In.... не беше зле обаче да споменеш с какъв софтуер възнамеряваш да го записваш... На така зададен въпрос е трудно да се даде конкретен отговор. Тази "операция" за мен лично става доста лесно в Cool Edit Pro на Multitrack където може да върви акомпанимента и едновременно да записваш вокалите. Цитирай
presly Отговорено Юни 6, 2008 Отговорено Юни 6, 2008 С кой мултитрак си? Във всички термините леко се различават. Цитирай
aarab Отговорено Юни 8, 2008 Автор Отговорено Юни 8, 2008 С кой мултитрак си? Във всички термините леко се различават. Cubase SX3, разбирам повече от ФЛ студио, но тя май не може да записва и да възпроизвежда едновременно.....? точно това незнам.... иначе имам пул и преамп и усб интерфейс и един куп джаджи ама като не разбирам много......всищност проблема май е в саунд картата тя е Креатив Аудиджи 4 Бълк. Незнам кое куде да вклуча, че да стане.....освен това ако включа даречем китара в единия вход има звук в колоните, но не мога да го запиша, а в другия записвам ама не се чува звука? Помагайте, че се тормозя....... Мерси предварително Цитирай
Slav Отговорено Юни 18, 2008 Отговорено Юни 18, 2008 REAPER, вкарваш акомпанимента в един трак, правиш друг трак, който зареждаш за записване и като натиснеш Record, хем ще чуваш и акомпанимента, но ще записваш само вокала. Цитирай
Басурендер Отговорено Юни 18, 2008 Отговорено Юни 18, 2008 Аз винаги мутвам канала, който записвам, и слушам другите. Защото имам голямо закъснение на него ако ти е мърлява картата особено става мазня Цитирай
NOKIA Отговорено Юни 18, 2008 Отговорено Юни 18, 2008 Слушаш си музиката през миксера, а записваш през входовете на картата. Цитирай
aarab Отговорено Юни 19, 2008 Автор Отговорено Юни 19, 2008 Слушаш си музиката през миксера, а записваш през входовете на картата. ОК, имам миксер и така нататък, звуковата ми карта е Креатив, но как да свържа всичко е проблема.? Благодаря за мненията досега и очаквам още. Ако може по-конкретно...оттам вадиш тва. мушваш го там и ок Цитирай
Recommended Posts