rolandbg Публикувано Юни 6, 2008 Публикувано Юни 6, 2008 Здравейте колеги клавиристи, кейбордисти и майстори на клавишите. За първи път пиша във форума, така че ако нещо не е правилно, нека бъда извинен. Моля да ми помогнете със съвети и предложения в избора на КОЙ от двата клавира да взема. Двоумя се между Роланд ВА-7 и Корг ПА-80. Ще ги използвам по-често за фолклорна музика . Слушал съм ги и двата как "обаждат", но не съм работил с нито един от тях. Имам приятел с ВА-7, той е много доволен от избора си - вече 5 год. работи с него и естествено си го хвали - няма лошо. Ще Ви бъда много благодарен ако споделите Вашите впечетления - хубави или не толкова за клавирите, слаби места, грешки или проблеми, нещо което трудно се намира за тях и т.н. - абе каквото ви е на сърце - това споделете. В момента свиря на Роланд G-600, който смятам да продам, за да взема една от двете машини. Предварително Благодаря на всички, които ще се отзоват, за отделеното време.
rolandbg Отговорено Юни 6, 2008 Автор Отговорено Юни 6, 2008 (Редактирано) ок. А препоръчително ли е да си купя и флаш карта. Едно момче прави много хубави стилове и бленди за Корг.... в смисъл мога ли аз да си правя и преправям стилове на него....предполагам си запознат kalinpetkov Редактирано Юни 6, 2008 от rolandbg
Killerbee Отговорено Юни 6, 2008 Отговорено Юни 6, 2008 Флашката няма да ти е много необходима за корга според мен,по-добре за същите пари(и малко отгоре) си вземи един втори солистичен клавир.Но задължително си сложи харддиск,тогава ако свириш на живо ще разполагаш с огромно количество ритми,без да зареждаш от дискети флаш-карти и тн.Корга според мен е по-съвременен и по-оперативен,има малко по-капризна операционна система за разлика от на Роланда.За корг можеш да намериш повече информация като стилове и бленди,защото е по-разпространен от роланда.Ако ще работиш на сингбеци,с корга пак ще ти е по-удобно заради двойния секвенсер.Общо взето и двата ще ти свършат работа,но корга е малко по-добър.
rolandbg Отговорено Юни 7, 2008 Автор Отговорено Юни 7, 2008 Много мерси на killerbee за добрата обосновка. Аз свиря само на живо и сингбеците ги използвам много рядко. Да, наистина ще е добре да има хард с корг-а, защото когато свирим в по намален състав се иска бързичко сменяне на бленди и звуци от една страна, пък и музикалната картина става по-добра, по-пълна - поне аз така си мисля и го правя. Само че не знам къде стои харда на клавира - като външно тяло до него или си има специална опция за вграждане. Колега ти казваш че Korg Pa-80 "...има малко по-капризна операционна система за разлика от на Роланда...". А може ли тази операц. система да изиграе лоша шега по време на работа...??? и как да се действа тогава...???
Killerbee Отговорено Юни 7, 2008 Отговорено Юни 7, 2008 Много мерси на killerbee за добрата обосновка. Аз свиря само на живо и сингбеците ги използвам много рядко. Да, наистина ще е добре да има хард с корг-а, защото когато свирим в по намален състав се иска бързичко сменяне на бленди и звуци от една страна, пък и музикалната картина става по-добра, по-пълна - поне аз така си мисля и го правя. Само че не знам къде стои харда на клавира - като външно тяло до него или си има специална опция за вграждане. Колега ти казваш че Korg Pa-80 "...има малко по-капризна операционна система за разлика от на Роланда...". А може ли тази операц. система да изиграе лоша шега по време на работа...??? и как да се действа тогава...??? Харддиска се вгражда вътре,по-добре някой който разбира да ти го сложи.Харддиска е същия като за лаптоп.С харддиска няма да имаш възможност да зареждаш допълнително бленди на живо,трябва да заредиш целия СЕТ.Само за ритмите е полезно,защото можеш да разполагаш с над 200 ритъма,които да заредиш на момента. За по-капризната система... чувал съм за кофти сетове,от които блокира клавира,както и за някои други дефекти,но само при Па50 и старата операционна система на ПА80.Чувал съм и от колеги ,които са работили в непосредствена близост до морето - проблеми от влагата .Но това може да се случи със всяка техника.За роланда...не съм чувал за проблеми с операционната система,друго немога да ти кажа.Аз с Па80 за почти 2 години не съм имал абсолютно никакви проблеми.
kalinpetkov Отговорено Юни 8, 2008 Отговорено Юни 8, 2008 Дали да си вземеш флаш карта? Както искаш. Първо опитай с чистото Ра80, като започнат да ти липсват някои неща вземи си карта и ги сложи.
rolandbg Отговорено Юни 8, 2008 Автор Отговорено Юни 8, 2008 И аз мисля така да направя намеря ли добра машина...
ves_es Отговорено Юни 14, 2008 Отговорено Юни 14, 2008 аз съм за корг - по добрите звуци , по добрия саунд , повече възможности за настроика , чете семпли , възможност за вграждане на хард диск........ единствен минус е клавиатурата
rolandbg Отговорено Юли 3, 2008 Автор Отговорено Юли 3, 2008 За хубаво или не , аз заложих на Роланд ВА-7. Сделката бе добра както и клавира е почти нов, без забележки , техничеки изправен. Ще изпозвам на първо време стиловете от предишния ми клавир G-600.
xamster4etyyyyy Отговорено Юли 10, 2008 Отговорено Юли 10, 2008 В момента свиря сас корг па80 и сам мн доволен!!!няма какво да се колебаеш
roland_R Отговорено Август 7, 2008 Отговорено Август 7, 2008 (Редактирано) Ей колега страхотен си гледам темата как всички ти казват че Па 80 е супер клавир във всяко едно отношение и ти пак се нави да си купиш роланд и да звучиш по досегашния начин, се едно си с г 600 ,немога да го разбрера това !!! :no: Редактирано Август 7, 2008 от roland_R
selskooro Отговорено Август 7, 2008 Отговорено Август 7, 2008 Имам чувството, че тоя PA 80 доста го прехвалвате...... Аз не свиря, но момчето дето свири с с бащата е с Korg pa 80 и специално мене нещо хич не ме кефи, като звучене, не знам защо !!! Може би тоя не знае какви бленди да си подбира, но музиката звучи някак си сухо ! Този Роланд не съм го слушал как звучи, но съм слушал доста старички модели на Роланд ( като Е 38 и др. )и мене лично доста ме кефат
roland_R Отговорено Август 8, 2008 Отговорено Август 8, 2008 Колега нали се сещаш че роланда си беше страхотен клавир но за времето си а сега това време мина . Корга може би не ти харесва защото този пич явно не си го е нагласил както трябва да звучи един Корг . Но всеки си има вкус все пак нали !!!!!!!
misho.d Отговорено Август 8, 2008 Отговорено Август 8, 2008 Така е колегата е прав, като гледам тя нашата държава е заприличала на един голям КОРГ ама с ориенталско звучене, така че няма смисал от Роланд вече. Пък и ВА7 е вече остарял. Нищо лично просто разсъждавам на глас. ;)
Recommended Posts