Jump to content
Българският форум за музиканти

Fenclub "fender"


LUKE

Recommended Posts

ФЕНОВЕ НА "FENDER",СПОДЕЛЕТЕ ТУК ВАшИТЕ МНЕНИЯ И ВПЕчАТЛЕНИЯ ОТ ИЗПОЛЗВАНИ И НЕИЗПОЛЗВАНИ ОТ ВАС КИТАРИ И УСИЛВАТЕЛИ "FENDER",ПОСТВАНЕ(ПО ЖЕЛАНИЕ) НА ИЗПОЛЗВАНИЯ ОТ ВАС ГИЪР И ОБщО ВЗЕТО ВСИчКО,ЗА КОЕТО СЕ СЕТИТЕ ОКОЛО "FENDER"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Хммм, аз имам един амп Fender Blues Jr. и съм доста доволен - лампов е, компактен е, евтин е, мощен е, готин звук за различните стилове и видове китари. К'во повече му трябва на човек :cheers2:

 

едит: Да се еба у звездата, забравих, че имам Fender American Series Deluxe Telecaster - готина китарка.

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК!

ЗА МОЯТ ГИЪР:

ФЕНДЕР ВИБРОЛУКСА ГО ИЗПОЛЗВА ЕРИК ДЖОНСЪН -ДВА ТАКИВА УСИЛВАТЕЛЯ В ГИЪР-А МУ ЗА КЛИЙН САУНД,

ТОЙ Е С 2 -ВА 10 " И НЯМА ВГРАДЕН ДРАЙВ В НЕГО,НЕ СА МУ МНОГО ИЗРАЗЕНИ НИСКИТЕ чЕСТОТИ,НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА ВИСОКИТЕ СА ТРЕПАч.

АЗ СЪщО ГО ИЗПОЛЗВАН САМО ЗА чИСТ ЗВУК

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е,кво да кажа,след като имах мексикански телекастер,японски рейшу 50-те стратокастер,американ стандарт стр.(това фендерите,другите пръчки не ги броя),най накрая си взех 1974 модел и кротнах-за мен това е Стратокастера :rocker: ,нищо че спецовете твърдят че от Си-би-ес периода са скапани..

Имах и стар Туинревърб,но със Селешън говорители и звучеше по-различно (не че е зле)-но много тежък бе :)

А сега съм на вълна "другия" звук и дрънча повече на едно Лес Пол копие,да видим кога ли ще стигна до оригинала :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хммм, айде и аз да дам малко мнения за нещата, които имам.

 

За ампа (Fender Blues Jr. amp) - уникална машина. Както вече казах, това е лампов усилвател от нисък клас, НО за сметка на това има много предимства (освен цената) - сравнително лек е и се пренася лесно за гигове (за разлика от Туин Ривърба), перфектна мощност за клубен гиг, а и достатъчно приемливо качество на звука, за да бъде озвучен с микрофон и пуснат през централното озвучаване, ако е по-голяма сцената. За звука - единствено не съм доволен от малко "замазаните" и "бумтящи" ниски, като това, според мен, идва по-скоро от кофти "ниски среди". Дори и с Телекастера (по принцип свиря на този амп с полуакустична китара със струни 12-52) ниските честоти са малко мътни. Но пък има кристални високи! Хубав ривърб, има и "fat switch" - понапомпва обемноста на звука, което е гот.

 

За китарата (Fender American Series Deluxe Telecaster) - много яка! Аз съм си фен на телекастерите, а тази китара е от най-добрите серийни модели. Пикъпите са сайлънт, което е голямо предимство. Въпреки че някои хора смятат, че това краде малко от кристалноста на звука, аз не съм забелязал и нямам оплаквания в това отношение. Грифът и екшъна са невероятни - страшно удобна! Ключовете си държат като за световно! Има и хипер-дупер-мега-лудница-бутона :) А именно - при средна позиция на ключето за адаптерите (тоест се приема сигнал и от двата), волюм бутона може да се натисне надолу, което включва нещо като бустер (все едно турбо при колите) и разширява доста ниските среди (уж трябва да симулира звука на лес пол, ама не е чак толкова обемно). Готина опция, защото дава още един звук (като характеристики), а аз го използва предимно на солата, за да "излезна" малко пред бандата, без да ползвам волюм педал или камионче бустер.

 

Ами това е общо взето.

 

Поздрави,

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Имам американски Фендер Стратокастер от 80те (84та),китарата изглежда и звучи страшно, нямам никакви забележки.Това е първата качествена китара, която си купих навремето и до ден днешен, макар че съм имал десетки други добри инструменти, не съм я продал. Не знам защо, но днешните модели не ме кефят толкова, сигурно е въпрос на 20тина години разсвирване на инструмента. Иначе що се отнася до ампове имам наблюдения предимно върху Делукс, Басман и Туинове (винтидж и нови). Досега не съм свирил на Фендер амп, който наистина да ми хареса,без съмнение са качествени ,но фендерския клиин, макар и класика в жанра и широко използван от един куп страхотни музиканти, определено не ми е по вкуса.

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фендерите в моя гиър са един страт от 91' и един Хот Род Делукс амп.

Страта е много подобен на този 14803031678.jpg и беше първата хубава китара която си взех и не мисля,че бих я продал,или поне в момента не ми идват такива идеи :) .Голям фен съм на адаптрите(лейс сензор) и нямам проблеми с интонация,разстройване и подобни китарджийски мъки.Иначе си е страт като страт,много специфичен и познат звук и има съществено предимство,че е доста по-лека спрямо лес пол например и за мен поне е съществено.Към момента това е инструмента,който най-рядко ползвам,което е било причина да се замислям за евентуална продажба,но истината е,че не съм попадал на страт,който да ми харесва толкова като този(като изключим Ерик Клептън страт,за значително повече кинти).За добро или за лошо Фендър не правят тези китари по същите спецификации вече,забелязва се стремеж за модернизиране,което мен не ме впечатлява особено.

Относно ампа... 14803031640.jpg

Това е страхотен пример за нискобюджетен лампов усилвател.На мен страшно ми харесва чистия канал и чудестно работи с външни драйв педали.За разлика от стандартния делукс,този е с Jensen говорител,което е предимство според моите предпочитания.Звучи чудесно с Холоу боди епифона,който имам и с подходящия външен драйв рокясвам отвсякъде :) Сред амповете в този ценови клас,това е моя фаворит.Но пък определено завиждам на Пешо за доста по-лекия вариант ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ФЕНОВЕ НА "FENDER",СПОДЕЛЕТЕ ТУК ВАшИТЕ МНЕНИЯ И ВПЕчАТЛЕНИЯ ОТ ИЗПОЛЗВАНИ И НЕИЗПОЛЗВАНИ ОТ ВАС КИТАРИ И УСИЛВАТЕЛИ "FENDER",ПОСТВАНЕ(ПО ЖЕЛАНИЕ) НА ИЗПОЛЗВАНИЯ ОТ ВАС ГИЪР И ОБщО ВЗЕТО ВСИчКО,ЗА КОЕТО СЕ СЕТИТЕ ОКОЛО "FENDER"

 

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/236/58832_585.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/236/58833_630.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/236/58834_636.JPG

 

Абе май му трябва лютиер да го пипне но и така е добре

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.