Dogy9006 Публикувано Юли 22, 2005 Публикувано Юли 22, 2005 та ако някой може да ми помогне с някви съвети които да ми помогнат да свиря и да уча по лесно сола на клавир? Цитирай
Topsun Отговорено Юли 22, 2005 Отговорено Юли 22, 2005 слушаш 10 пъти,след това сядаш на пианото и почваш да вадиш. Цитирай
Dogy9006 Отговорено Юли 22, 2005 Автор Отговорено Юли 22, 2005 слушаш 10 пъти,след това сядаш на пианото и почваш да вадиш. S**t хвърли ме в тъч линията няма ли няква книга самоучител за сола един приятел си намери нещо такова за китара Цитирай
CyberGene Отговорено Юли 22, 2005 Отговорено Юли 22, 2005 В кое поднаправление от музиката ти трябват сола? Чалга, Рок, Метъл, Фънк, Джаз? Обикновено слушаш музика, пробваш се сам да си измисляш сола, четеш малко повече теория (освен ако не си от онази катеогория хора, дето бог свише им спуска в главите сола - каквито са китарджиите тъдява) и те нещата ще вземат сами да си идват след година, две, три... Цитирай
Dogy9006 Отговорено Юли 22, 2005 Автор Отговорено Юли 22, 2005 В кое поднаправление от музиката ти трябват сола? Чалга, Рок, Метъл, Фънк, Джаз? Обикновено слушаш музика, пробваш се сам да си измисляш сола, четеш малко повече теория (освен ако не си от онази катеогория хора, дето бог свише им спуска в главите сола - каквито са китарджиите тъдява) и те нещата ще вземат сами да си идват след година, две, три... ами рок и метъл а и няма от каде да прочета теорията Цитирай
sa6tiat Отговорено Юли 22, 2005 Отговорено Юли 22, 2005 четеш малко повече теория (освен ако не си от онази катеогория хора, дето бог свише им спуска в главите сола - каквито са китарджиите тъдява) Хахахахахахахааааааа..... Срой съ, приброй съ... Цитирай
Giggles Отговорено Юли 22, 2005 Отговорено Юли 22, 2005 В кое поднаправление от музиката ти трябват сола? Чалга, Рок, Метъл, Фънк, Джаз? Обикновено слушаш музика, пробваш се сам да си измисляш сола, четеш малко повече теория (освен ако не си от онази катеогория хора, дето бог свише им спуска в главите сола - каквито са китарджиите тъдява) и те нещата ще вземат сами да си идват след година, две, три... ами рок и метъл а и няма от каде да прочета теорията повече бръждене на празни струни, флоид роуз на мах и те ти метал хорус теориа нема там, всичко е като на гатер банциг :guitar: Цитирай
Topsun Отговорено Юли 23, 2005 Отговорено Юли 23, 2005 S**tхвърли ме в тъч линията няма ли няква книга самоучител за сола един приятел си намери нещо такова за китара пич,ти ако не можеш да чуеш нещо и да си го представиш на клавишите,не че нещо,ама по-добре стани художник.слушаш докато запомниш мелодията и след това сядаш на пианото и свириш (дори и да е в друга тоналност)...твоя приятел си е намерил таблатури,ама те китаристите щото са малко "по-умни" от пианистите им казват къде да си сложат пръститетук такава хава няма.има самоучител по пиано но той е за даца до 6 годишна възраст (да ти свети клавиша и ти да си слагаш пръстите на него) Цитирай
niki123bg Отговорено Юли 24, 2005 Отговорено Юли 24, 2005 твоя приятел си е намерил таблатури,ама те китаристите щото са малко "по-умни" от пианистите им казват къде да си сложат пръститетук такава хава няма Ехх тея клавиристи Вие понеже сте "по-простички", при вас всяка нота отговаря на един конкретен клавиш, докато ние "по-умните" китаристи трябва да се съобразяваме къде да изсвирим въпросната нота, така че следващата да не се намира на грифа през девет планини в десета Айде стига простотии Цитирай
niki123bg Отговорено Юли 24, 2005 Отговорено Юли 24, 2005 то хавата е да върви мохабета И тва е вярно Като сме го ударили на моабет, я да се включим в дискусията. Dogy9006, нямаш особено богат избор и ще трябва да го караш на слух. Ако ти се свиреха класики, джаз и т.н. май имаш по-голям шанс да си намериш ноти, но за рок/метъл - можеш да забравиш. Разбира се, винаги можеш да погледнеш в амазон.ком кви книжки има и ако ти хареса някоя или да си я поръчаш или да си я намериш из разните peer 2 peer мрежи. Сега за слухарството - много е просто приятел. Като за начало си харесваш някаква проста мелодийка от типа на "лека нощ деца", "зайченцето бяло" или мелодийката на някое денс парче. Трябва да си в състояние да си я тананикаш наум. Почваш да се опитваш да я изсвириш - в началото ще е трудничко, но пък забавно - опитваш да намериш всеки от тоновете един по един. Голямо налучкване пада в началото, но после ще започне да става лесно. Позанимавай се с това докато стане така, че каквато и мелодийка да чуеш, да можеш да я изсвириш от раз с минимални или никакви грешки. Следващата стъпка е да си харесаш някакво соло на клавир в някое рок/метъл парче. Ако е бавничко изсвирено - караш по същият начин, ако не първо си намираш някоя програмка за slowdown която ще ти изсвири парчето много бавно, без да се губят оригиналните височини на тоновете. Така ще ти е по-лесно. Отново е важно мелодията да прозвучи първо в главата ти и после да я пренесеш на клавиатурата. Тва е от мене, надявам се че поне малко ще ти е от полза Цитирай
peshoy2k Отговорено Юли 24, 2005 Отговорено Юли 24, 2005 :think: а не е ли по-добре да налучка тоналоността първо па после е хипер лесно, ако се сменят тоналностите да си го раздели и кат помъдри малко ще му е вече фасулска работа. А кат извади па акорите вече........ по голема степен от фасулска работа не знам Цитирай
IvanDTr Отговорено Юли 24, 2005 Отговорено Юли 24, 2005 Няма по-просто нещо от това да се научиш да импровизираш сола на клавир. Схемата е следната: /Loop Start Сядаш, вадиш, свириш... После четеш, учиш, свириш.... / Loop End Нама да минат нек'ви си десетина, петнадесет години и си готов. Курса е съкратен и безплатен! Цитирай
Yiwigi Отговорено Юли 24, 2005 Отговорено Юли 24, 2005 Нама да минат нек'ви си десетина, петнадесет години и си готов. Курса е съкратен и безплатен! Хахаха...нищо работа Абе не знам защо, ама аз си мисля, че човекът питаше как да се научи да свири сола на синта, а не как да ги вади... Ако това е бил въпросът: ами като почнеш да надобряваш като цяло в свиренето и то само си идва...Научаваш тоналности, гами и тн. и като добиеш увереност на клавиатурата те ръцете сами ще почнат да си свирят Цитирай
Topsun Отговорено Юли 25, 2005 Отговорено Юли 25, 2005 ми то за да ги изсвири,трябва да ги извади бреако не може да свири.....как иска да вади?първо да се научи,пък после да вади.то всичко се прави постепенно! Цитирай
Recommended Posts