zigi Публикувано Май 24, 2008 Публикувано Май 24, 2008 Значи момчета ето тук: http://wxc.hit.bg/P1020376.JPG има снимка на това което смятам да си сложа на китарата. Принтирах го и го сложих да видя как ще изглежда. Въпроса ми е следния: как да го направя, така че да е възможно най-стабилно и да не се изтърка след време? Имам предвид да го рисувам ли, да го принтирам на специална хартия и да го залепя ли и т.н. Кажете ако имате личен с такива неща. Мерси много предварително. Цитирай
KingdomX Отговорено Май 24, 2008 Отговорено Май 24, 2008 ^Мисля, че аирбръшинга трябва да свърши работа Повечето художници използват акрилни бой, но акрилния лак не носи на шлайфане и полиране, както полиуретановия. Моята си я нарисувах с акрил и е запечатана с акрил, но не е правена в много стерилна среда, не че не е готина, но имам дребни забелжки към нея. Ако не си перфектционист - ползвай акрил, но не става толкова готино колкото с полиуретан. Друг е въпроса колко хора рисуват с такива бой(полиуретанови)... Цитирай
EAmechaniX Отговорено Май 25, 2008 Отговорено Май 25, 2008 Автомобилите се боядисват с акрилни бои и лакове.В повечето случаи след боядисване се полирва повърхността, за да се заличат портокала и прашинките. Цитирай
zigi Отговорено Май 25, 2008 Автор Отговорено Май 25, 2008 Ицо и аз си мислех за айрбръш, ти нали твойта китара така я напави. Кажи кви пари и къде ако можеш Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 25, 2008 Отговорено Май 25, 2008 Еърбръша се прави с акрилни бои. СЛед това се правят няколко ръце прозрачен лак(примерно хубавакрил с втвърдител). Накрая ефекта "Портокалова кора" и евентуалните дефекти се изчистват с леко влажна водна шкурка 1500-2000, след което лака се полира. http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=40006 Цитирай
Overdrive Отговорено Май 25, 2008 Отговорено Май 25, 2008 може би акрилните лакове се полират кофти, просто защото са кофти самите лакове - скъпите коли как са лъснати като огледало Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 25, 2008 Отговорено Май 25, 2008 Именно. В спрейовете са мега-кофти. Цитирай
KingdomX Отговорено Май 26, 2008 Отговорено Май 26, 2008 Ицо и аз си мислех за айрбръш, ти нали твойта китара така я напави. Кажи кви пари и къде ако можеш Моя аирбръшинг излезе 100 кинта - грундиране, рисуване, лакиране и полиране. но лака е кофти и има леко ефекта на портокаловата кора, но това се забелязва само ако се вгледаш в китарата отблизо. има и много прашинки, които също се забелязват само ако се вгледаш. инъче рисунката си е ОК и мадамата, която ми я прави е вложила много старание в деянието си Цитирай
Recommended Posts