RockoBG Отговорено Ноември 28, 2005 Отговорено Ноември 28, 2005 Повечето китаристи които познавам, за сефте са изсвирили "Едно момче от Ню ОРЛЕАН" или "The house of rising sun". Moi aussi Цитирай
ba6 maistora Отговорено Ноември 28, 2005 Отговорено Ноември 28, 2005 Nothing Else Matters на metallica Цитирай
adXok Отговорено Ноември 28, 2005 Отговорено Ноември 28, 2005 За пръв път пипнах истинска акустична китара кремона през есента на 1996-та. И разбира се веднага сметнах за необходимо да се изявя на училищния фестивал същата зима. И какво беше модерно тогава!? Нирвана! От албума им "Bleach" си избрах две много яки парчотийки: About A Girl и Love Buzz. Научих си ги сам. Изсвирих си ги и си ги изпях достопочтено и скоропостижно... за около месец-два. След това дойдоха Металики, Сепултури, разни поп-лигочи и т.н. Е, можех да свиря на барабани чат-пат... и сигурно ритмичните ми познанияи способности са допринесли за лесното усвояване на мат'риала! Т'ва беше с мен. Цитирай
tecs Отговорено Ноември 28, 2005 Отговорено Ноември 28, 2005 Ами аз почнах с Wonderful Tonight и Knockin' on the heavens door (цялата ) Цитирай
drizzt Отговорено Ноември 28, 2005 Отговорено Ноември 28, 2005 Ричи Блекмор - Minstrel Hall Половината и само на палец... Цитирай
pepislang Отговорено Ноември 28, 2005 Отговорено Ноември 28, 2005 Началото на Welcome home(Sanitarium) на Metallica,след това солото което е върху същата хармония,а второто соло което извадих беше на La isla bonita на Madona(на акустична китара). Първите две цели парчета който извадих пък бяха Runaway на Bon Jovi и Crying in the rain на White snake,но без солaтa,защото аз бях на ритъм китарата:-) Цитирай
tocata Отговорено Ноември 29, 2005 Отговорено Ноември 29, 2005 :wow: аз пък почнах с една песен''есенни листа'' хахаха още разбивам цомпаниата с нея. :wow: Цитирай
Bleys Отговорено Ноември 29, 2005 Отговорено Ноември 29, 2005 Judas Priest - Braking the law, това е първото цяло, иначе почнах с някакви балади на металица на акустична Цитирай
katmai Отговорено Ноември 29, 2005 Отговорено Ноември 29, 2005 Аз започнах с Diary Of A Madman на Ozzy Osbourne. С една стара кремона. Цитирай
DanelectroDC Отговорено Ноември 29, 2005 Отговорено Ноември 29, 2005 Тука като чета има един куп хора, които така обясняват нещата, все едно са хванали китарата за пръв път и директно са отпрали някво заплетено парче със солото по слух или пък без да се замислят са написали първата си песен преди изобщо да са научили акордите. Някак си поне от моя много скромен опит не се получава точно така. Но всеки си е различно надарен де Иначе при мен беше Къшата на изгряващото слънце, но след доста голяма борба. Цитирай
BlueZone Отговорено Ноември 29, 2005 Отговорено Ноември 29, 2005 Аз съм започнал с класическа китара и убийте ме не мога да си спомня кое беше първото нещо, което изсвирих. Иначе откъм рок музиката - първото беше едно парче на Фактор - бяхме момчета 16-годишни...след това едно парче на DIO - The Last In Line, после разни металики, скорпиънси, бийтълси... Цитирай
Black Bird Отговорено Ноември 29, 2005 Отговорено Ноември 29, 2005 започнах с 2 акорда : ми и ла показа ми ги един френд в 9 клас на края след 5 дена металика "1" с хиляда зора .... до тогава незнаех че може да се свири поотделно на струните ахххахах Цитирай
rockstar666 Отговорено Ноември 30, 2005 Отговорено Ноември 30, 2005 "Испанска балада"-на една струна-доста романтично! И Алегрето на Моцарт-леле Цитирай
Zlatanov Отговорено Ноември 30, 2005 Отговорено Ноември 30, 2005 "След 10 години" на ФСБ и "Хотел Калифорния" на Йигълс баща ми ме запали по китарата и ми ги показа Цитирай
max_paine Отговорено Ноември 30, 2005 Отговорено Ноември 30, 2005 хах да видим..първото ми парче беше на Джо Пас -да ърт оф уинд енд роузис.... хахаха шегувам се все още не мога да свиря джо пас и който го е слушал сигурно ме разбира..... първите ми опити бяха на бтр - хей момиче (да е жив и здрав Ohial_Ixela той ми я показа) после не помня имаше много ама много различни глупости металики и т.н. по едно време се запалих много по Алис Ин Чейнс - Nutshell и после бяха некви други, нирвана абаут а гърл ... след това цялото парче което искарах беше на Би Би Кинг некъв блус..бях мн горд с първата си импровизация на блус абе бях бог просто... Цитирай
Recommended Posts