Anakon Отговорено Май 25, 2008 Отговорено Май 25, 2008 (Редактирано) В първи клас почнах да слушам Deep Purple и Queen, а зарибявката по нечовеци като Йън Пейс и Роджър Тейлър беше неизбежна. Малко след това един хубав ден тропнах с краче че искам барабани, но в отговор ме лупнаха по главата. За сефте тръгнах на уроци чак десетина години по-късно, вече навършил 16... тогава вече нямаше как да ме лупкат по главата, пък аз от уважение тропкам само в човешко време, никога между 2 и 4 И така почти 10 години вече... Редактирано Май 25, 2008 от Anakon Цитирай
The-Drummer Отговорено Май 25, 2008 Отговорено Май 25, 2008 (Редактирано) Аз пък помня,че си редих тигани и тенджери и лумках с вилици и лъжици когато ги нямаше наще.Сестра ми е пианистка и наще неискаха и дума да става за втори музикант(въпреки че и родителите са ми музиканти) ама накрая сичко си дойде на мястото Аз съм на мнение,че трябва един музикант да е не само слухар но и нотно грамотен и като се съчетаят нещата става трепач.Онзи ден един металяга ме попита какво представлява траша за мен(за ударната секция де)и аз казах:право хоро в темпо 240 при осмина равна на шестнайсетина и той седи и ме гледа.Затова не става само с ядене.Требе и пиене айде дано няма заядливи коментари ) Редактирано Май 25, 2008 от The-Drummer Цитирай
simon Отговорено Май 27, 2008 Отговорено Май 27, 2008 При мен барабаните ми станаха любимият инструмент, като бях на 15-16 години. Иначе още от малък родителите са ме записали с ударни инструменти в музикално училище, но тогава нямах чак толкова желание да свиря След това постепенно започнах да имам и да мърморя да ми вземат комплект барабани и да започна сериозно да се занимавам Цитирай
Arq Отговорено Май 28, 2008 Отговорено Май 28, 2008 преди 4 години прослушах black metal и се чудех какво да подхвана, защото баща ми е китарист а няма време да ме учи. с времето осъзнах, че ако всичките ми приятели се възхищават АДСКИ много на китарите в една песен, аз винаги слушах баса и барабаните...и така преди време реших просто че трябва да се захвана с нещо. издирих ЦМИ и сега ходя в най-абсудния час в седмицата (4-ри следобяд в неделя), но с най-голямо удоволствие Цитирай
F.I.N.E. Отговорено Май 28, 2008 Отговорено Май 28, 2008 Ами беше лето 1997-мо Ходих на репетиция на една училищна банда и барабаниста като ме видя да гледам влибено барабаните ми каза: " Ела да пробваш.." и аз пробвах... после пича каза: "евала, как от първи път си раздели крайниците.... " и ето ти мухата... Цитирай
JOSSBLASTING Отговорено Май 29, 2008 Отговорено Май 29, 2008 Покойната леля Ванга ми каза че ще стана фамозен барабанист,А както всички знаете тя рядко лъжеше.Мир на прахът й.Освен това още на 6 месечна възраст се чувствах много талантлив и не сбърках.На 8 бях завършен виртуоз. Цитирай
Danny47 Отговорено Юни 2, 2008 Отговорено Юни 2, 2008 2 минути невнимание като малки и цял живот музиканти! лол Цитирай
NeonGod Отговорено Юни 20, 2008 Отговорено Юни 20, 2008 аз се зарибих най вече кът чух тоз тип дето е на снимката .и то вече си стана напроооооооооооо болест да го ева.не че и другите неме кефят но наи вече от него. Цитирай
M.Pehlivanov Отговорено Юни 20, 2008 Отговорено Юни 20, 2008 (Редактирано) аз започнах да блъскам първо разни импровизационни ритми от главата ми, но с брат ми двамата започнахме да свирим на бас, и след много перипетии, кой е по добрия, аз тръгнах да свиря на барабани, минавал съм и през периоди на дълго несвирене, но все още съм барабанист макар и аматъор, но съм доволен от себе си и от това което правя с барабаните, никога не съм имал място къде да репетирам, удоволствие беше за мен когато от 1991-1992 до 1993-1994 ходих на уроци при един от най известните варненски преподаватели на уроци по барабани/чичо Ники, за мен винаги си е чичо Ники, респект към личността му!!!!/, благодарение на моят приятел и колега Божо/Crowfish/, и до ден днешен се радвам че поне в рамките на 2 години съм се образовал лекичко, до такава степен че ако искам мога да си напиша нотите/естествено с леко припомняне/. Тоест хората които най-вече са ме надъхали, това са Моралната и Приятелска подкрепа от Божо да тръгна на уроци/беше трудно защото, тренировъчния комплект беше за дясна постановка, а аз първоначално "блъсках" с лява ръка на фус, но с течение на обстоятелствата, смених постановката, за което благодаря отново на чичо Ники, че ме изтърпя, за бавното ми и трудно усвояване и смяна на постановките!!!!/ и другите ми вдъхновения са от двама от барабанистите които много харесвам с красивия си и изящен начин на свирене, Нико МакБрейн/Iron Maiden/, и барабаниста на Pearl Jam, от албума Ten/съжалявам че не му знам името на изуст/, техните ритми са ми харесвали винаги, и начинът им на свирене също, а сега са още и много други!!!! ПП:Доколкото за самоуките барабанисти Биг Респект към тях, давам за пример Сашката, свиреше в Акага, за мен той абсолютен професор на барабаните, и на всичкото отгоре е самоук, браво само така Саше!!! да ги смачкаш сичките!!! трябва и да има и такива хора бре хора, щото АМАН ОТ СПЕЦИАЛИСТИ ПОЗДРАВИ М.Пехливанов-drakula гр.Варна сори за flood-а ама нещо се обърках Редактирано Юни 20, 2008 от M.Pehlivanov Цитирай
THE_INEXORABLE Отговорено Юни 23, 2008 Отговорено Юни 23, 2008 Ако помним пък как се зарибихме... Питат ме, викам "не знам". Беше някъде 2000-ната, записах се в един духов оркестър, а малко преди това бях започнал и с бруталния метъл, така че май нещата си вървят ръка за ръка от тогава. хХАхаа, помня как слушах Napalm Death, Pungent Stench, Fear Factory (Soul of a new machine) и си мислех, че тия НЯМА как да не са с дръм машини. Цитирай
ilianski Отговорено Юни 29, 2008 Отговорено Юни 29, 2008 Аз се запалих от гледане и слушане на музика разбира се! Но повече от гледане на концерти. Гледам някви там блъскат, думкат на барабани и взе че ми хареса- а по принцип от малък съм си тъпанар и си викам че ще се захващам, а барабаните са ми били винаги любимия инструмент. Тъй че малко масло в огъня и ето ти Пожар . Ай поздрави на всички дръмъри и успех в начинанията! Цитирай
Recommended Posts