Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Обичам зелени китари ! много ми харесва зеленото като цвят за този инструмент, а вие как мислите ?

Искам всеки който може да ми покаже една или повече зелени китари :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball:

Отговорено

Оооо, най-любимият ми бас е точно един зеленичък...

steve.JPG

Впрочем, и китариста им тук също е със зелена китара, но не ме кефи особено

kitarist.JPG

Отговорено (Редактирано)

Ха-ха ... темата всъщност е доста свежа :greenball: .

Не че имам зелена китара, но и аз съм фен, даже бях си харесал доста един Steven Carpenter signature модел на ESP, ама пусто май вече не се произвежда :greenball: . В първия момент си казваш: "ебати, как може така да съсипят китарата", а в следващия - "хмм, абе всъщност това е яко, някак си".

Няма лошо да е малко по-цветно - аман вече от черни метълски талпи, трябва да има разнообразие :greenball: !

Edit: Ама аз излъгах бе, имам зелена китара :greenball: - седемструнният ми Washburn всъщност си е баш тъмен нюанс на маслено зелено! :greenball:

Редактирано от sevenstring
Отговорено (Редактирано)

Аз пък доста време бях притежател на тази змия, цветът е translucent green. Мен яко ме кефеше този цвят, а и я взех и с 100 евро по-евтинo отколкото китарите от този модел, но с друг цвят. Изключително приятна китара - гриф, адаптери и т.н.; мисля, че се подвизава в банда Балканджи в момента :greenball:

Редактирано от kitaratapesho
Отговорено

яко, мисля че на Les Paul зеленичкото много му отива !

иначе ся седя и си държа скуайъра.. абе що да не взема да го направя зелен :greenball: :greenball: :greenball: :greenball: :greenball:

даже ако е металик ще е още по-яко :D

Отговорено (Редактирано)

няма как да не пиша и аз в тази тема

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/110/27428_863.JPG

първоначално беше замислено да е червена, но уви... зеленото изглежда по-фреш :lol:

Редактирано от bai-goku
Отговорено
няма как да не пиша и аз в тази тема

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/110/27428_863.JPG

първоначално беше замислено да е червена, но уви... зеленото изглежда по-фреш :lol:

хахах и аз съм купил същата боя за кремоната която дялкам сега, а и кремоната е от същия модел дори ;)

Отговорено

"Зелено, зелено, щом всичките пари са ти в зелено..." :greenangel:

И аз съм много голям фен на зеленото и особено на прозрачен финиш в зелено.

green_empress.jpg

Отговорено
хахах и аз съм купил същата боя за кремоната която дялкам сега, а и кремоната е от същия модел дори :thumbs_up:

Само мога да ти кажа като съвет, че едно флаконче не стига, трябва си 2, ма става много скъпо и моя варант е "просто да има цветец", но ако се направо като хората има потенциал за отличен /две-три идеи под перфектен/ финиш :)

1 голям грунд, 2 х металик зелено, 1 голям прозрачен лак. И си представи как в продължение на 3 дена слагаш слой след слой, търкаш уникално внимателно със шкурка /за по-сигурно със сатенена кърпичка/ и после с машинка за полиране /че на ръка ти отиват още 2 дена/. И накрая, внимаваш накъде насочваш китарата, че публиката ще се изпепели от блясъка и отраженията ^^

А все пак по темата: прозрачните цветове винаги радват, защото се показва самото дърво и така инструмента се превръща в нещо чисто, нещо естествено, природно. А предполагам всички обичаме природата, макар и да правим всичко възможно да я съсипем.

Примерно : http://images.guitarsale.com/products/full/Gibson/622606.jpg

Отговорено (Редактирано)

Aми погледни ми аватара...

Ама много си харесах онзи Бен Ройтерс!

Редактирано от Glory rock