Stresa Публикувано Юли 20, 2005 Share Публикувано Юли 20, 2005 Абе не знам да ли е засягяна тая тема във форума ама вчера с басиста на мойта банда я обсъждахме. Та бихте ли правили комерсиална музика за да пробиете? Има едно мнение на един "виден" барабанист че може да пробиеш и с чалга и после да си наложиш стила. Да ама аз се си мисля че в един момент човек яко ша пропадне ако не оправдае мнението на феновете. Ит'с тру! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
YtseJam Отговорено Юли 20, 2005 Share Отговорено Юли 20, 2005 Много ми е интересно кой е тоя виден барабанист? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Smokejack Отговорено Юли 20, 2005 Share Отговорено Юли 20, 2005 На мен пък ми е интересно,к`во разбираш под комерсиална музика?Щото според мен некомерсиално е да си свириш вкъщи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Burton Отговорено Юли 20, 2005 Share Отговорено Юли 20, 2005 Никога не бих правил музика само за парите, най-малкото защото не съм професионален музикант и музиката ми е малко или много хоби...Ако трябва да правя комерсиална музика къде ще отиде удоволствието да свиря това, което искам и харесвам?! Ако има хора, които да слушат с кеф музиката ти, без ти да правиш постоянни компромиси с нея, това вече си е пробив... А има и друго нещо - според мен когато правиш музика заради самата музика, хората, които те слушат усещат, че нещата са истински...С други думи, за да харесва музиката ти на другите, трябва първо ти да я харесваш. Когато правиш музика само за пари, тогава това усещане започва да се губи... Това мнение, разбира се, е от позицията на човек, който не си изкарва хляба с музика...от другата страна съм убеден че нещата стоят по-сложно... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Topsun Отговорено Юли 20, 2005 Share Отговорено Юли 20, 2005 ами прав си да ти кажа честно.истината е да правиш комерсиална музика,но да я правш както се хареся на теб,защото ти си този,който налага стилове! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bay Emo Отговорено Юли 20, 2005 Share Отговорено Юли 20, 2005 То в този живот без компромис не може. Въпросът е до колко е съвместим с ценносната ти система. Аз пред това да свиря чалга избрах да карам такси. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kitaratapesho Отговорено Юли 20, 2005 Share Отговорено Юли 20, 2005 а кое те/ви кара да мислите, че да правиш комерс е лесно и успешно ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
YtseJam Отговорено Юли 20, 2005 Share Отговорено Юли 20, 2005 Това е щото никога не са свирили в група Такси. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Юли 20, 2005 Share Отговорено Юли 20, 2005 а кое те/ви кара да мислите, че да правиш комерс е лесно и успешно ? То може и трудно да е, ама е шит Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Burton Отговорено Юли 20, 2005 Share Отговорено Юли 20, 2005 а кое те/ви кара да мислите, че да правиш комерс е лесно и успешно ? Никой не е казал, че да правиш комерс е толкова лесно...Но се съгласи, че повечето от комерса в момента, а именно да свириш песнички в стил Д2 с 4-5 акорда и без ни едно солце, не е от най-виртуозните и композиционно-невъзможни неща А за успешното - ако го правиш като хората, ще е успешно, нали затва е комерс в крайна сметка - нещо, което се продава! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Topsun Отговорено Юли 20, 2005 Share Отговорено Юли 20, 2005 Това е щото никога не са свирили в група Такси. ха-ха...това беше няква банга некъдърници Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vlado_Abroad Отговорено Юли 20, 2005 Share Отговорено Юли 20, 2005 Това е щото никога не са свирили в група Такси. Мисля,че е хубаво да ги наричаме дует Такси,за да няма грешки и невинни жертви Владо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Юли 20, 2005 Share Отговорено Юли 20, 2005 Никога не бих правил музика само за парите, най-малкото защото не съм професионален музикант и музиката ми е малко или много хоби...Ако трябва да правя комерсиална музика къде ще отиде удоволствието да свиря това, което искам и харесвам?! Ако има хора, които да слушат с кеф музиката ти, без ти да правиш постоянни компромиси с нея, това вече си е пробив... :D :D Абсолютно вярно, ако комерса беше определящ фактор, нямаше да ги има групи като Death, Atheist, Necrophagist и кажи-речи почти всички метъл и кор групи. Истинските музиканти се кефят на това, което правят, другите просто ходят на работа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Юли 20, 2005 Share Отговорено Юли 20, 2005 (Редактирано) Никога не бих правил музика само за парите, най-малкото защото не съм професионален музикант и музиката ми е малко или много хоби...Ако трябва да правя комерсиална музика къде ще отиде удоволствието да свиря това, което искам и харесвам?! Ако има хора, които да слушат с кеф музиката ти, без ти да правиш постоянни компромиси с нея, това вече си е пробив... :D :D Абсолютно вярно, ако комерса беше определящ фактор, нямаше да ги има групи като Death, Atheist, Necrophagist и кажи-речи почти всички метъл и кор групи. Истинските музиканти се кефят на това, което правят, другите просто ходят на работа. много ОФФ/ са като спомена Некрофагист си спомням, че техния китармен беше постнал в некъв форум оригиналния PowerTab файл на едно техно парче, както той си го е писал....щото "много народ го бил бъркал"... голям маниак... Парчето е Only Ash Remains....never не съм ги слушал тез юнаци...ама ми направи впечталение, някъде другаде в некъв форум един познат (и много зъл китарен гении) беше дал линк... Редактирано Юли 20, 2005 от synchu Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Юли 20, 2005 Share Отговорено Юли 20, 2005 Даа, това е във форума на групата. Понеже, по подобие на този форум, им направих акаунт в Gmail.com и постнах там един компилаж от събирани табове на Necrophagist и Мухамед решил, че табовете са пълен ташак и постна таба, който е ползвал за написването на песента. Човека първо композира, па после мисли дали е физически възможно нещото да се изсвири. В повечето случаи е възможно, стига той да е зад китарата, а също и другото лудо копеле - Крис. Оня пък е дипломиран магистър в Китарната академия И двамата твърдят, че в Necrophagist свирят на 40% от възможностите си. Ако тези момчета искаха да правят комерс, щяха да свирят на 1% от възможностите си. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts