Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

искам да Ви помоля, ако може някой да ми препоръча лютиер за първоначален сетъп на електрическа китара с Флойд (екшън, интонация и ...).

Става въпрос за "Ibanez S470 IB"

Намирам се в София.

Благодаря предварително.

Отговорено

Нещо не мога да му пратя съобщение, пълна му е кутията за л.с., ако някой има друга форма на контакт, като телефона например... ?

Отговорено

Според мен в setup-a на една китара няма нищо сложно, не го разбирам това "да не боли глава". Аз лично винаги сам съм си се занимавал с китарите си, естествено първо като се образовам чрез материали в Интернет (а такива бол), и досега винаги съм се справял мисля :greenball:

Ако никога преди не си натягал гриф и си си взел китара за $2000, която да те е страх да човъркаш, оки, ама иначе си е доста готино сам да си стегнеш брадвата :) Виж смяна на прагчета и тн. си е друга работа, която си изисква опит и професионализъм.

Отговорено

Angermeans, прав си, но когато си що годе нов и за пръв път се сблъскваш с такова животно наречено Floyd Rose, (Флайт роуд както казваше някъв пич :greenball: ) си е малко страшно ако щеш едни струни да смениш и едни интонации да барнеш. Щом е решил нека я даде на някой, ще гледа и после-сам. Спестява много скъсани нерви, ако ти покаже някой, а не като мен бъркай, отвивай, заварявай, без нищо да ми е ясно. И това е начин да се научиш, но е по-гадния :)

Отговорено

Ами първата китара, която и правих по-сериозен сетъп, беше точно с Флойд - Ibanez RG320. Четеш, гледаш, опитваш - там е истината :) Просто действай смело, ако си внимателен няма да има проблеми ;)

Отговорено

^Както сам каза - много зависи какъв е инструмента. Някои от китарите си (евтините - под 1000лв) оправям сам, но другите ги давам на лютиер за сетъп, стига да има нужда (нивелиране на прагове и т.н.). Идва и другият момент, който се спомена - имал съм над 20 китари, и малко или много се учиш с годините, докато ако това ти е първа-втора - нямаш достатъчно опит :rocker:

Има значение и на кой лютиер ще я дадеш. Това до голяма степен се определя от това колко редовно свириш, и до колко ти е необходимо инструментът ти да е в максимално добро състояние за свирене - съответно колко пари си готов да отделиш за тази услуга. Давал съм китара за сетъп за 5лв, както и са ми правили сетъп за 125$ :)

А по темата - както вече се писа, търси Валери Градинарски, за да не те боли глава :)

Поздрави,

Петър