Jump to content
Българският форум за музиканти

Сетъп на нова китара


Recommended Posts

Здравейте,

 

искам да Ви помоля, ако може някой да ми препоръча лютиер за първоначален сетъп на електрическа китара с Флойд (екшън, интонация и ...).

Става въпрос за "Ibanez S470 IB"

Намирам се в София.

 

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен в setup-a на една китара няма нищо сложно, не го разбирам това "да не боли глава". Аз лично винаги сам съм си се занимавал с китарите си, естествено първо като се образовам чрез материали в Интернет (а такива бол), и досега винаги съм се справял мисля :greenball:

 

Ако никога преди не си натягал гриф и си си взел китара за $2000, която да те е страх да човъркаш, оки, ама иначе си е доста готино сам да си стегнеш брадвата :) Виж смяна на прагчета и тн. си е друга работа, която си изисква опит и професионализъм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Angermeans, прав си, но когато си що годе нов и за пръв път се сблъскваш с такова животно наречено Floyd Rose, (Флайт роуд както казваше някъв пич :greenball: ) си е малко страшно ако щеш едни струни да смениш и едни интонации да барнеш. Щом е решил нека я даде на някой, ще гледа и после-сам. Спестява много скъсани нерви, ако ти покаже някой, а не като мен бъркай, отвивай, заварявай, без нищо да ми е ясно. И това е начин да се научиш, но е по-гадния :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами първата китара, която и правих по-сериозен сетъп, беше точно с Флойд - Ibanez RG320. Четеш, гледаш, опитваш - там е истината :) Просто действай смело, ако си внимателен няма да има проблеми ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Както сам каза - много зависи какъв е инструмента. Някои от китарите си (евтините - под 1000лв) оправям сам, но другите ги давам на лютиер за сетъп, стига да има нужда (нивелиране на прагове и т.н.). Идва и другият момент, който се спомена - имал съм над 20 китари, и малко или много се учиш с годините, докато ако това ти е първа-втора - нямаш достатъчно опит :rocker:

 

Има значение и на кой лютиер ще я дадеш. Това до голяма степен се определя от това колко редовно свириш, и до колко ти е необходимо инструментът ти да е в максимално добро състояние за свирене - съответно колко пари си готов да отделиш за тази услуга. Давал съм китара за сетъп за 5лв, както и са ми правили сетъп за 125$ :)

 

 

А по темата - както вече се писа, търси Валери Градинарски, за да не те боли глава :)

 

Поздрави,

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.