Dylan_101 Отговорено Април 29, 2008 Отговорено Април 29, 2008 клик с десен клавиш и сейв ес... С подобни настройки. Само дето презенса и ЕКУ-то са след луупа, т.е. че при директен запис сигнала не минава през тях, т.е. са все едно нулирани. Моя семпъл е с емг-81 де, оттам може би идва основно разликата.. Цитирай
bratmito Отговорено Април 29, 2008 Отговорено Април 29, 2008 Ето семпъл на Гарланда да добиете представа. Това е с високи намалени 3-4 или 11 часаhttp://nalbantov.com/Garland.mp3 Може да чуете специфичното bite/brightness! По време на семпъла сменям някой от модевте които са ПРЕ EQ Ники ГОЛЯМО мерси за семплите!!! На мен пък точно такъв тип драйв най-много ми допадана,но въпрос на вкус... Все пак смятам,че включен в усилено крайно стъпало с 6Л6 лампи ще изгуби част от олд скул звученето си. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Април 29, 2008 Отговорено Април 29, 2008 (Редактирано) Малко семпли и от мен. . . ще извинявате за гадното свирене, но ми се спи ужасно. . . Един семпъл с моите обичайни настройки: с SD-1 отпред Колкото да се чуе саунд - малко акорди на bridge (EMG81) и някаква скала на neck (EMG85): My Settings Импулсът е BBAC-Half от Louder JJ Powertube Impulses Samples Един кратък микс с подобен звук (почти същия) С импулс 'between' и малко по-различни настройки, пак с SD-1: flesh and the power it holds Накрая - с импулс JJ Fred45-1 с настройките на Налбантов и без SD-1 (възможно най-натурален звук - и малко плосък) - на нек адаптер: SLO100 Dual Recto Трябваше да посвиря повече на твоя преамп ...сега ме е яд Сега по празниците ако имаш път и нужда от още проби, заповядай. БТВ с големия кабинет, макар и беринджър звучи много по-добре всичко и има МНОГО. . . . . ПОВЕЧЕ. . . . . . .БАС! ПП: На synchu Марк4 копието ми хареса повече от оригинала (ако може да се съди по двата записа естествено). Каква е китарата/адаптерите ако може да попитам? Редактирано Април 29, 2008 от Mu3epHuK Цитирай
synchu Отговорено Април 30, 2008 Отговорено Април 30, 2008 Данке Китарата е ала Musicman JP6 (by shamray.ru). Адаптера е Bridge-a в по-голямата част и е навиван от некъв езотеричен руски мастер - Чернишев. Тук таме се чува и нек адаптера (или по-точно вътрешния му койл само ) - ДиМарцио ПАФ Джо... Имай предвид, че идеята с Дилан, беше по-скоро да се види със същите/сходни настройки как звучи, което поставя няколко ограничения - първо хода на потенциометрите и т.н. вероятно е различен, второ моят все пак е с 2 крайн и ламбета, вместо оригиналните 4-ри на Марк-а, а и освен това графичното ЕКю & Презънса (които са емблематични за качествата този амп) не влизат в записа. Мисълта ми е, че оригинала е страхотен усилвател - мноооооо як, ако мога така да се изразя Изработката на Грег, обаче заслужава страхотни адмирации, защото първо е уловен характера на звука и поведението на ампа, което е най-важното. Има наистина невероятен звук и второ, доколкото разбирам от "ампостроене", това е доста предизвикателен за правене амп ... И накрая СЛО-то звучи мноо яко !!! Цитирай
Black Bird Отговорено Април 30, 2008 Автор Отговорено Април 30, 2008 EEEEEE знаех си последните семпли ме отвяха......... Кога да намина да посвира малко.... Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Април 30, 2008 Отговорено Април 30, 2008 (Редактирано) Между 1ви и 6ти Май? Но си вземи твоя китара с пасивни адаптери плс, че и на мен ми е интересно да чуя. Пиши ПМ ако искаш. synchu, Mesa Mark IV е мечта, спор няма. Тази подробност с EQ бай(С)паса на Dylan я пропуснах, а това има огромно значение, така е. Комбинацията от pre-gain EQ с трите стандартни врътки и post-gain графично EQ не оставя място за компромиси. ПП: Единствено СЛО сампъла ли ти хареса? (всички освен един са дуъл ректифайър) На мен по-скоро ректифайъра ми допада повече (1ви, 2ри, 3ти и 5ти семпъл). Естествено СЛО-то може да се направи да звучи и много по-добре. Интересно ми е, затова питам. 10х! Редактирано Април 30, 2008 от Mu3epHuK Цитирай
vhcs Отговорено Април 30, 2008 Отговорено Април 30, 2008 Здр, ако си в София или имаш път към София можеш да ми звънни да чуеш един Garland на живо. Има 2 гейн канала - Mesa и Slo (има разлика в звука). Телефона ми е 0889 56 56 48 Поздрави Алекс Цитирай
synchu Отговорено Април 30, 2008 Отговорено Април 30, 2008 (Редактирано) ПП: Единствено СЛО сампъла ли ти хареса? (всички освен един са дуъл ректифайър) На мен по-скоро ректифайъра ми допада повече (1ви, 2ри, 3ти и 5ти семпъл). Естествено СЛО-то може да се направи да звучи и много по-добре. Интересно ми е, затова питам. 10х! Не, не и другите са си абсолютно файн за хай гейн мелачка - СЛО-то обаче има една приятна "сладка" (sweet) крънчавост в звука (разбирай хармоници), която в другите не е толкова проявена. А това на мен специално ми харесва много EDIT: Да не поствам нов отговор - но тази тема супер се получи. Ей затова е тоз форум ултра мега хипер гига kewl Редактирано Април 30, 2008 от synchu Цитирай
Black Bird Отговорено Април 30, 2008 Автор Отговорено Април 30, 2008 (Редактирано) Между 1ви и 6ти Май супер! Редактирано Април 30, 2008 от Black Bird Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Април 30, 2008 Отговорено Април 30, 2008 СЛО-то обаче има една приятна "сладка" (sweet) крънчавост в звука (разбирай хармоници) Ja, ja, das stimmt!! Цитирай
Black Bird Отговорено Април 30, 2008 Автор Отговорено Април 30, 2008 Алекс, мерси! Само дето ми е далече София... Но все пак мерси! Цитирай
Black Bird Отговорено Май 1, 2008 Автор Отговорено Май 1, 2008 ето моя преамп...с импулс от реален Богнер http://nalbantov.com/gARLAND2.mp3 http://nalbantov.com/Bogner_4x12.wav Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Май 1, 2008 Отговорено Май 1, 2008 (Редактирано) Май вече проблемът ти е разрешен? Трябвала си е явно подходящата пауър секция. Редакция: ПП: Новият ти семпъл с екстъзи импулса доста прилича на splawn семплите дето ги гледахме. . . много яко. modded marshalls ftw! . . . Аз пък си купих CryBaby (от най-обикновените за 169лв): Garland Crybaby не се дразнете на свиренето, аз толкова си мога Редактирано Май 1, 2008 от Mu3epHuK Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Май 2, 2008 Отговорено Май 2, 2008 No love for Crybabies? А какво ще кажете тогава за моя HOT RODDED MARSHALL SOUND. С Bogner импулса на Налбантов. Ако ви е интересно споделете коментари. Цитирай
Black Bird Отговорено Май 2, 2008 Автор Отговорено Май 2, 2008 :) супер саунд си треснал!!! Евала!!! Цитирай
Recommended Posts