Jump to content
Българският форум за музиканти

Gear


cradle of fear

Recommended Posts

та така сори за леко тъпата тема но бих искал да попитам какви ефекти струни( като размер) да си взема за китарата за да добия звук като на static x или pain , deathstars , in flames

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

отговарям, защото ми е скучно... значи...китарата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО със бридж хъмбъкер ако и на нек-а има -ЯКО. Значи гледай сега...принципно повечето групи вадято "онзи як дисторшън TM" с "яките кубета ТМ" (за по около мин. 2000 евро главата), но нещо ми подсказва, че може и да имаш пари ама няма смисъл да си закупуваш гореспоменатите...значи рул нъмбър уан за начинаещите китаристи (от моя хендбук...ае да не глобализираме понятието :) ) е вземи си малко кубенце от 10-15 вата и някакво процесорче на Диджитек (евтините зумове просто ще те откажа от свиренето) и там можеш да си извадиш як звук като гореспоменатите групи.

 

 

ПП:Китарата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО със бридж хъмбъкер иначе за какво се борим???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Групите, които си изредил свирят в сравнително ниска настройка. Например In Flames са стандартно в С(до), но имат отделни парчета и в А(ла)!!! Така че си сложи по-дебелички струни 0.11 / 0.12 / 0.13 няма да сбъркаш. Характерното за ниските настройки е че не трябва да ползваш твърде много дист защото се получава ужасна какафония( особенно ако не владееш "palm muting" много добре). Може да решиш до някъде проблема с ноиз-гейт. Стандартно го има в повечето процесори.

И на последно място, но може би най-важно : СЛУШАЙ МНОГО ВНИМАТЕЛНО как тия групи си построяват музиката и рифовете, зада постигнеш подобен ефект. Ако се опитваш за свириш Smoke on the water със сет-ъпа на Мешуга познай какво ще стане!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хах що не каза че имаш тоз дзвер :) както каза колегата 12" кубе и дист...Бос Металзоун или Металкор...процесорите в казана :greenball: ...ама най-хубаво си е някакво КИК АСС кубе...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.