Plam Публикувано Април 14, 2008 Публикувано Април 14, 2008 Изкам да си събера една колекция от песни подобни на Бягство на Авеню - за една или две китари, нещо приятно за около огъня(още докато народа е трезвен ) и тн. Моля давайте предложения Цитирай
nickysn Отговорено Април 14, 2008 Отговорено Април 14, 2008 Сещам се за книжките на Юлиян Марков "С китара на купон". Могат да се намерят в мрежата. Цитирай
Feuermeister Отговорено Април 15, 2008 Отговорено Април 15, 2008 http://akordite.com/ Провери този сайт Цитирай
bai-goku Отговорено Април 15, 2008 Отговорено Април 15, 2008 всичко на черно фередже.... ПП: опа... ся видях, че става дума за трезвени песни.... Ам... Едно "ре" е пре-достатъчно за подгрявка и да се почва с запоя, че да не се губи време Цитирай
dip4ikov Отговорено Април 15, 2008 Отговорено Април 15, 2008 BTR-Хей момиче и др.Както и ФСБ имат яко звучащи на акустична китарка песни.И Щурците особено са яки за ак.кит.Пък и много чужди песни са яки за навън( Първо-юлската утрин например) Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 16, 2008 Отговорено Април 16, 2008 Сещам се за книжките на Юлиян Марков "С китара на купон". Има две книжки за кухарка с над 60 песни, повечето лесни и повечето готини, а някои - и двете. Качил съм ги на сайта си. Успех! Цитирай
jocker Отговорено Април 22, 2008 Отговорено Април 22, 2008 Евала за сайта! Нещо не мога да отворя бейкинг траковете. Що така? Как става плащането на струните, като се поръчат? Цитирай
Johnny99 Отговорено Април 26, 2008 Отговорено Април 26, 2008 Скоро четох някъде, че подготвят книга с тектове и ноти на най готините естрадни и рок хитове от последните 20-30 години като песните са представени от оригиналните автори на музиката т.е. и акордите ще бъдат оригинални, а не като тези в akordite.com и други планинарски песнопойки... Не се сещам кое е издателството. На Юлиян Марков книжките бяха години, но песните са поовехтяли ама като няма друго! Цитирай
alexx Отговорено Април 26, 2008 Отговорено Април 26, 2008 Сещам се за книжките на Юлиян Марков "С китара на купон". Има две книжки за кухарка с над 60 песни, повечето лесни и повечето готини, а някои - и двете. Качил съм ги на сайта си. Успех! нещо не ти бачкат линковете оправи ги плс за да си сваля таблатурите Цитирай
Solex Отговорено Април 26, 2008 Отговорено Април 26, 2008 (Редактирано) Нека и аз се изкажа по темата. Някои се захващат с китарата точно заради това - да забавляват себе си и останалите около огъня. Нуждаеш се от песни, които включват няколко акорда и стават за припяване, даже и след някоя и друга чашка. Амиии списъка е дълъг: Тангра - Богатство, Animals - House Of The Rising Sun, G'n'R/Dylan - Knockin On Heaven's Door, Beatles - Let It Be, Yesterday, Hey Jude, Lynyrd Skynyrd - Sweet Home Alabama... Бе, списъка е безкраен, някои от тях можеш сам да си ги свириш, други пък имат запомнящи се рифове и стават за синхрон с две китари, но естествено публиката избира какво ще се свири, за да няма недоволни. Може да видиш и тук: http://all-guitar-chords.com/song_list.php. Има доста интересни (и лесни) песни, а и сайта също си го бива като за начинаещи. Успех и KEEP ROCKIN' P.S. Оппа, сега разбирам, че съм излязъл яко в оффтопика - темата била само за български песни. И все пак ще си оставя поста както е. Само ще добавя това: http://www.krank.8k.com/Songs.htm, представлява нещо като списък с просташки песни, някои за пияндета, някои за въздържатели, но със сигурност яко забавни! Редактирано Април 26, 2008 от Solex Цитирай
Achiles Отговорено Април 27, 2008 Отговорено Април 27, 2008 За какво са ти книжки. Песни за пред огъня се вадят за 2-3 мин. Сядащ, слушаш, и вадиш. Няма голяма философия. На тези книжки не разчитай, защото често нещата са толкова опростени, че чак ме хваща яд на авторите. Цитирай
Tannen Отговорено Април 28, 2008 Отговорено Април 28, 2008 Сещам се за книжките на Юлиян Марков "С китара на купон". Има две книжки за кухарка с над 60 песни, повечето лесни и повечето готини, а някои - и двете. Качил съм ги на сайта си. Успех! За съжаление линковете не ми се отварят, нито 6колите, нито таблатурите... Цитирай
Recommended Posts