Jump to content
Българският форум за музиканти

Tama Iron Cobra Power Glide или Dw 7000pt


Recommended Posts

Може би си се ориентирал вече кой да вземеш,но няма да е зле да погледнеш тук:

 

http://www.drumspeech.com/articles.php?id=70

 

Направено е подробно сравнение,не знам защо изключваш Пърл Елиминейтър,педала е не по-малко стабилен от другите!

Според мен пърла има повече екстри от другите два,можеш да го правиш-лек,среден и тежък,това май при другите кардани го няма
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека, който е наясно да каже предимствата и недостатъците специално за DW 9000, Pearl Eliminator, Tama Iron Cobra.

И аз смятам скоро да купувам и съм решил да е Dw 9000 или Pearl Eliminator.

Разбрах, че стъпенките на Dw са най-широки, докато тези на Pearl по тесни, но за самите настройки на педалите нямам представа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разгледай по-горния линк. Там доста обстойно (но на руски) е описано всичко. Човека правил ревюто ги има всичките и ги сравнява до последното болтче. Ако те мързи да четеш или не знаеш руски - извида е - DW е най-скъп и най-крехък - две взаимоизключващи се неща. Нямал равен обаче като плавност на хода - подробно обяснено защо. Пърла - златната среда във всяко едно отношение. Кобрата най-здрава, най-евтина и най-тежка - според автора на ревюто "почти неразрушима". Пърл и Тама - няма пари на вятъра. Ако пък имаш хотел на морето - ще преживееш един-два счупени DW 9000 :icon_shithappens:

 

Ако не си свирил на кобра и си от Софето - спокойно може да ми дойдеш на гости да го пробваш.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз четох, статията на руски, не разбрах всичко от нея, но основно мисля, че там се говори за здравината на педалите, а по скоро искам да разбера, какви настройки предлагат самите педали. Иначе точно, както се споменава и в статията Dw e с най-плавен ход и най-широка стъпенка и мисля, че на мен ще ми пасне най-добре. Иначе беспорно най-добре е да се пробва преди да го вземеш, но незнам дали ще имам такава възможност, колкото до Кобрата скоро ще я пробвам :greenangel: Но съм чувал, че тя е по-твърдичка и най-подходяща за "метал", а аз не търся точно това :)

А колкото до здравината това според мен е много относително! Наистина и аз познавам хора да са се оплаквали от Dw, но съм чувал и много положителни отзиви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Относно настройките,всички по-горе изброени педали имат много сходни възможности за настройване.Може би единствената разлика е,че на Елиминатора стъпенките могат да се приближават или отдалечават от кожата.Най-положителното при него са "CAM"-овете с които се променя усещането при движението.Но пък на новите модели DW9000 разбрах,че и те прилягат идеята с "CAM"-овете.Също това,че стъпенките на Тама и DW са лагерувани което си е голям плюс.Но като фен на лентовите модели,според мен DW са най-слаби в този си модел,без значение дали е 5000 или 9000 серията.Лентите им са ужасно слаби и адски малоумно прикачени към системата-виждал съм поне 7-8 педала от 5000 серия в един магазин с накъсани ленти.А Кобрата си има начини да се настрои по-леко,като спуснеш чукчето към кожата,само че така намаляваш хода,по-малко се натяга пружината и просто усещането е различно, а аз лично си предпочитам по-отдалечените чукчета от кожата и плавното натягане на пружината като при фабричната настройка на Елиминатора.Но може да се пробва да се замени по-късата и яка пружина на Тама с по-дълга такава на Ямаха,че други маркови в БГ май няма.Така ще се запази широкия ход на педала и може би мекотата на Ямаха-2 в 1:)

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Vihro, благодаря ти за изчерпателния отговор, но може ли да ми опишеш с думи и разликата между педал с ленти и с верига.

Каква е точно разликата в усещането?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За нищо :greenangel:

А на въпроса-трудна работа.За мен самото движение е олекотено,може да е с грамове,но аз намирам разлика.Предполагам и други хора намират такава ,след като ги има тези модели-едва ли е само традиция.Но най-добре е сам да провериш разликата.Лесно може да си изработиш ленти примерно от каишките за телефони.Само лентата трябва да е по-плътна и да не се разтяга.Аз си направих на стария двоен педал Ямаха от каишките на една раница и в последната година и нещо, преди да го продам, свирех само с лентите и след това си взех лентов Елиминатор.А закрепването най-лесно става на принципа на моделите на Ямаха с алуминиеви шайби около които се увива лентата за да стане по-здраво.Поразгледай малко техни снимки и ще схванеш идеята,а може да ти дойде и по-добра:)

А относно здравината на лентите при марковите модели,Пърл се славят като най-здрави заради стоманените нишки вплетени в специалната лента,Тама пък правят ленти от кевлар-материал който се използва в производството на бронежилетки.Ямаха са с най-обикновени ленти,но използват хитростта с алуминиевите шайби,на DW лентите са същите, само че много тъпо закачени и бързо се накъсват в мястото на закачване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Аз имам Iron Cobra Power Glide.Свиря изцяло метъл,но не мога да кажа че съм доволен от този кардан.(доста хора казаха че е педал за метъл ).Аз мисля че е до отделния човек.Пробвал съм DW 5000 в магазин за муз.инструменти.Със сигурност ми е по удобен.Доста по лек е от ТАМА-та.А ударът ми върху педала не е лек така да се каже.Кобрата е идеална за бавно до средно темпо поне за мен.Но настъпя ли на бързините,все едно не съм сядал на кардан.С правен кардан не съм имал такива проблеми.Като качество обаче залагам на Тамата.Фактът че на DW-то степенката е хваната за платформата с няква панта не ми харесва особенно.Според мен цените на DW са неоснователно високи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"панта" :) това ми хареса.

Там е лагероването на стъпенката,бе мой и е супер идея за дръм индустрията.Накратко казано,този техен патент беше последван от доста други компании,да лагеруват стъпенката,като Тама например /това е по моя информация-този патент е от началото на 80-те мисля/

А слабите моменти при DW вече ги коментирахме:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам YAMAHA Dfp 9415 Direct drive и мисля че намира достойно място сред "светата троица" за която вече две страници става въпрос, а имено: Pearl, DW, Tama но за това са форумите да се обсъждат разни теми.Ама като цяло ЕLIMINATOR-A e според мен наи добрият избор от "троицата" разбирасе. :music336::rockon::thumbs_up::yahoo::):):pray::P:beer::blink::no::ok::ph34r::):D:blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.