the_gorer Публикувано Април 13, 2008 Share Публикувано Април 13, 2008 Когато импортвам видео в Adobe Premiere CS3, програмата вкарва само част от аудиото - може би 1/4 от целия аудио стрийм. Самото видео върви отлично във всякакви плейъри и аудиото му е шестак, но не мога да разбера защо Adobe Premiere го кълца така и вижда само част от началото на звука. Четох тема в чуждестранен форум за същия проблем, но тамошната дискусия завършва без решаване. Защо тоа Премиер ми фака звука, да го таковам? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Април 14, 2008 Share Отговорено Април 14, 2008 Защото е премиер факин адоби. Юзвай Вегас, Меджикс Видео или Юлийд (или, ако си с кинти Авид). Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Април 14, 2008 Share Отговорено Април 14, 2008 И за мен е ужасен софт. Отказах всички Адоби софтове, ама те както купуват наред... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Април 14, 2008 Share Отговорено Април 14, 2008 ДАй подробности. Некви муплтиплекснати МПг-та импортваш сигурно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 14, 2008 Автор Share Отговорено Април 14, 2008 ^ Роко, импортвам видео от онзи фотоапарат Samsung, дето ти каза, че записвал в хубав видео формат. И сега Премиера не иска да му отваря аудиото като хората. Онзи пич, от другия форум бил с някаква видеокамера Сони. И на него Премиер ми правел същия чакмак. Слава богу, още онзи ден реших нещата като оработих всичко във Вегас. А преди да излезе Vegas 8.0, този формат не се отваряше от старите Вегаси. Импортваха му само звука, но не и картината. Нещо като огледален проблем на това, което ми се случва сега с Премиер. Ползвам Вегас от години и е ОК, но е много слабичък откъм функции. Пък и много искам се уча на Премиер - комбинацията от двете с Афтър Ефектс е просто Стандарт. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Април 14, 2008 Share Отговорено Април 14, 2008 (Редактирано) значи пак е въпрос на кодеци някакъв. прати ми скрийншот от Г-спот-а да помислим. Случвали ми се е и на мен, но с инсталирането на кодека се оправя. Другия вариант е с някой конвертор да направиш аудиото отделно на PCM Uncompressed 48 000 Hz, 16 Bit. тва е си е СД и да го импортнеш отделно. Препоръчвам Grass Valey canopus pro coder или TMPEG Encoder, но ако проблема е в кодека ням как да стане и по тоя начин. Друг добър вариант е онзи култов VLC плеър който съдържа маса кодеци в себе си и експортва файлове. Та ВЛЦ отваря почти всичко и експортва в различни формати. И както казах премиерата заприличва на софтуеър, но продължава да тежи на машината, както и всичко адобско. Аре утре ш'сшъм по-ОК. и ше погледна. Виж и във VIDEOEDITING.RU малко е досаден щото ти се лепва хомепейдж, ама има и полезни неща.... Редактирано Април 14, 2008 от RockoBG Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Април 15, 2008 Share Отговорено Април 15, 2008 Всеки софт, който наблъсква DS филтри е ужасен! Никой не може да ме убеди, че това е НАИСТИНА необходимо. Защото не е! ТОЧКА! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 15, 2008 Автор Share Отговорено Април 15, 2008 ^ Хммм, не знам за това... На мен ми вършат работа разните видове Адобита. А то по принцип тая далавера с DirectShow пречи ли на нещо? @RockoBG, ето скрийншот от G-Spot: А ето и как изглежда видеото в Premiere: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VSTi Отговорено Април 15, 2008 Share Отговорено Април 15, 2008 имал съм същия проблем и с вегаса... оказа се , че трябва да определя новия проект със същата семплираща честота от видеофайла. Скоро не съм работил с адоби, но мисля че всички тия ал-ин-уан програмки влияят и на по-сериозните приложения... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 16, 2008 Автор Share Отговорено Април 16, 2008 ^ Мамка му... значи няма как да стане. Премиер няма настройка за аудио под 32000 Hz, а на моето видео аудиото е на 22050 Hz. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kronos Отговорено Април 30, 2008 Share Отговорено Април 30, 2008 погледни дали ти са записани и двата канала на звука по време на целия клип и дали нивата им са изравнени в адобе премиер. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Април 30, 2008 Share Отговорено Април 30, 2008 (Редактирано) Bingo. Сорка не сым сядал отдавна. Задължително е семплиращата честота да съвпада в смисъл - на файла с проекта. Предполагам си се оправил ве4е Другия вариант е с някой конвертор да направиш аудиото отделно на PCM Uncompressed 48 000 Hz, 16 Bit. гледам казал сым го вече Редактирано Април 30, 2008 от RockoBG Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 30, 2008 Автор Share Отговорено Април 30, 2008 (Редактирано) ^ Роко, на кюто ти пратих клип с онзи проблем с мигането и промяната на блендата. Успя ли да го видиш? Ако не си ето го тук: http://uk.youtube.com/watch?v=-s1A1uL8ZJY Забележи как в зависимост от осветеността на сцената камерата автоматинчо си сменя блендата по много дразнещ и неприятен начин. Това видео е снимано с моя фотоапарат, но гледах ревюта на различни видеокамери (SONY, Sanyo, Samsung) и доста от тях го имаха същия проблем - камерата, в стремежа си да уеднакви осветеността на всеки отделен кадър, всъщност Осира видеото и го прави "мигащо". Смяташ ли, че е възможно да се коригира тва в софтуер? Ако не, как по дяволите хората снимат с онези кекави камери и успяват да поддържат еднаква бленда през цялото време? Редактирано Април 30, 2008 от the_gorer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Май 1, 2008 Share Отговорено Май 1, 2008 на ръчен режим Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Май 3, 2008 Автор Share Отговорено Май 3, 2008 (Редактирано) ^ Апаратът ми няма ръчен режим. Сега искам да си взема видеокамера, но от всички примерни видеота на различни камери, които изгледах в интернет се осъмих, че голяма част от тях също нямат ръчно настройване на блендата и си сменят осветеността автоматично, без да им дреме, че видеото всъщност се Преебава заради това "компенсиране". Разбира се, говоря за камерите в ниския клас. Също много гадна функция при тези камери е автоматичният фокус. Това е ебати кошмарното "улеснение". Искам да си взема видеокамера, която да прави добро HD видео, но май абсолютно всички камери до 1500 лева са ментета. Или нямат ръчен фокус, или компресират видеото твърде много, с цел да го поберат на по-малко памет и по този начин го преебават, или записват в някакви формати, дето след това трябва да ги конвертираш, за да може да ги използваш в обработваща програма, или записват кофти звук, или обективът им дава замазан образ... Имам чувството, че тези евтини камери се произвеждат от фирмите като маркетингов трик - за да може човек да осъзнае на практика, че трябва да се бръкне 5 бона и да им купи от истинските камери. Редактирано Май 3, 2008 от the_gorer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts