enuffZnuff Публикувано Април 10, 2008 Публикувано Април 10, 2008 едната е АДАТ винаги доминира над другата АНАЛОГОВА и ако от записващата програма реша да изпозлзвам аналоговата трябва или да сменя драйвърите на на WDM ( при което се чува забавено или с пращене ) или да деинсталирам АДАТа.Но и в двата случая поне до сега не откривам решение при което да използвам двете карти едновременно.Някой може ли да даде компетентен съвет? Благодаря Цитирай
presly Отговорено Април 11, 2008 Отговорено Април 11, 2008 Самата идея на АСИО драйверите е такава, че НЕ МОГАТ две карти да работят заедно. За тази цел - само WDM или MME (последните вече ги няма във Виста). Щом пращи под WDM значи има проблем с настройките. Какви са картите, какъв е хоста? Шест години съм работил с Marian8MIDI + Marian MarkA без никакви проблеми в Сонар и Семпликвоя под WDM драйвери. Доказано такава система работи. Цитирай
enuffZnuff Отговорено Април 11, 2008 Автор Отговорено Април 11, 2008 Самата идея на АСИО драйверите е такава, че НЕ МОГАТ две карти да работят заедно. За тази цел - само WDM или MME (последните вече ги няма във Виста). Щом пращи под WDM значи има проблем с настройките. Какви са картите, какъв е хоста? Шест години съм работил с Marian8MIDI + Marian MarkA без никакви проблеми в Сонар и Семпликвоя под WDM драйвери. Доказано такава система работи. До колкото имам спомени и ти работиш със същата конфигурация ,.Аз също съм с Ямаха 01 Мариан Марк М ( за адата) само дето имам и една М Аудио 1010 + Сонар, не знам вече дали е до настройки, след като за първи път пуснах двве карти на компа си и се убедих след няколко часа четене из нета на какви ли не дивоти и идеи и сам стигнах до заключението че, две карти под АСИО не работят , минах ги под ВДМ, но там се сблъсках със следния проблем: слагам М аудиото като мастер рекордер и мастер плейбек , въобще изцяло всичките мастер настройки ги изпращам през Делтата, Мариан-а го използвам само като ИН от Ямахата, (и то съм пуснал само един трак на запис) пращене, латенцията непрекъснато се променя.Смених IRQтата , защото по едно време Делтата видях че се дублира с едно USB , но проблема си остава същия - променлива латенция и пращене.Представям си какво ли е ще ако пусна 2те карти с по 8 входа плюс няколко трака МИДИ.Чудя се дали да не драсна вече харддиска, да не би цялата система от толкова много местене по слотовете, преинсталиране на драйвъри да се е побъркала. Цитирай
presly Отговорено Април 11, 2008 Отговорено Април 11, 2008 Както ги описваш нещата ми намирисва на конфликт на клоковете - при мене Ямахата беше мастер, МаркА беше слейв, а мастера в Сонара беше МаркА - така няма да имаш проблеми. Не е от драйвери, просто си разгледай внимателно клок веригата. Когато и двете устройства са мастери - тогава възниква пращене и други простотии. Успех! Цитирай
selarent Отговорено Април 12, 2008 Отговорено Април 12, 2008 Защо не опиташ с ASIO4ALL драйверите.... ТУК. При мен нещата вървят и се виждат и работят всичките ми audio devices и то напълно в режим на ниска латентност. ...вградената карта, LINE6 TonePort UX2 и LINE6 POD Xt Live.... Използвам ASIO4ALL и в CUBASE и през него виждам всички портове на гореизброените audio интерфейси и си правя всякакви IN/OUT комутации.... Пробвайте! Цитирай
AXE Отговорено Април 12, 2008 Отговорено Април 12, 2008 (Редактирано) Мерси много, най-после успях да подкарам компа да записва от POD-a, а да свири през Creative-ката. И то без да чакам 2 дена докато си чуя свиренето Редактирано Април 12, 2008 от AXE Цитирай
presly Отговорено Април 12, 2008 Отговорено Април 12, 2008 (Редактирано) Бе хора - какво сте се вторачили в това АСИО?!? Ако работите със Сонар си ползвайте WDM-ските с далеч по-малко проблеми от АСИО. При правилно написани драйвери WDM са по-бързи от ASIO. Е, ако сте с Кубендо - сори, прецакани сте от чичко Щайгер (или Щайнбергер ли беше ) - заковани сте за АСИО-то... просто лично мнение, никого не искам да засегна Редактирано Април 12, 2008 от presly Цитирай
enuffZnuff Отговорено Април 13, 2008 Автор Отговорено Април 13, 2008 Бе хора - какво сте се вторачили в това АСИО?!? Ако работите със Сонар си ползвайте WDM-ските с далеч по-малко проблеми от АСИО. При правилно написани драйвери WDM са по-бързи от ASIO. Е, ако сте с Кубендо - сори, прецакани сте от чичко Щайгер (или Щайнбергер ли беше ) - заковани сте за АСИО-то... просто лично мнение, никого не искам да засегна Както вече Пресли каза и аз сам установих две карти под АСИО не могат да работят едновременно, ето един сайт който много ми помогна не толкова за драйвърите а за самите настройки на хардуера и Биоса http://www.pcmus.com/2Cports.htm#Installingdrivers Цитирай
Recommended Posts