bulby Публикувано Ноември 14, 2004 Публикувано Ноември 14, 2004 Всеки е добър в нещо, докато друго му куца. Коя е точно тази техника (или прийом, наречете го както искате), която ви е най-трудна за усвояване или пък която досега сте оставяли на страна и ви е изостанала за сметка на другото ? При мен основните слаби точки са две: 1) Sweep-picking - Почти никога не съм правил такива арпежи (на скорост, естествено) и тепърва трябва да се упражнявам. 2) Легато с 3ти и 4ти пръст. Много ми е трудно да използвам двата пръста един след друг и това се дължи най-вече на факта, че кутрето на лявата ми ръка е малко по-малко, отколкото това на другата ръка (разлика от около 1-1.5мм, но си оказва стабилно влияние при свиренето). Явно и завбъдеще ще трябва доста да работя над него Цитирай
AXE Отговорено Ноември 14, 2004 Отговорено Ноември 14, 2004 Downpicking :guitar: :guitar: :guitar: Цитирай
Ohial Ixela Отговорено Ноември 15, 2004 Отговорено Ноември 15, 2004 Staccato Sus Sweep Picking-a I Outside Inside Neam Problemi Kvo Se Oplakwa6 Moito Kutre Kato Si Opuna Prustite Mi E To4no 1/2 Ot Sredniq Цитирай
Black Bird Отговорено Ноември 15, 2004 Отговорено Ноември 15, 2004 свирене с пръсти на дясна ръка освен перо и таппинг с средния друго не е виждала горката....... :green: Цитирай
Mephistopheles Отговорено Ноември 15, 2004 Отговорено Ноември 15, 2004 Sweep-picking - Почти никога не съм правил такива арпежи (на скорост, естествено) и тепърва трябва да се упражнявам. Позната история... мен също ме затруднява нещо което сигурно ще ви се стори смешно... Срещам големи трудности когато трябва от арпеж примерно от 18-22 прагче, да отида на 3-7-мо. просто немога толкова бързо да си преместя ръката и да задържа позицията... Цитирай
JEMer Отговорено Ноември 15, 2004 Отговорено Ноември 15, 2004 Всяка :violin: и аз така :wall: Цитирай
Glacierise Отговорено Ноември 15, 2004 Отговорено Ноември 15, 2004 Всяка :violin: и аз така :wall: И аз Хич не мога да свиря, да се еба в некадърника Цитирай
bulby Отговорено Ноември 15, 2004 Автор Отговорено Ноември 15, 2004 Всяка :violin: и аз така :wall: И аз Хич не мога да свиря, да се еба в некадърника И аз бе, ама въпроса беше какво най-не можем да свирим Цитирай
Fenix Отговорено Ноември 20, 2004 Отговорено Ноември 20, 2004 На мен всичко ми куца :violin: но за сметка на това съм добър в свиренето на Smoke on the water... на една струна Гледал ли си рекламата на HP със Fender-ите? На мене май най ми куцaт високите pull-offs. В смисъл, техники като Sweep picking-a примерно с малко упражнения и почвам да ги правя лесно. Обаче като имам някаква серия от pull-offs на 2ра струна примерно и не мога да ги правя чисто, а доста съм се упражнявал специално за това. Винаги закачам другите струни, а не е грифа ми, да е от най-тесните. Цитирай
Zdravko Peev Отговорено Ноември 20, 2004 Отговорено Ноември 20, 2004 Sweep-picking - Почти никога не съм правил такива арпежи (на скорост, естествено) и тепърва трябва да се упражнявам. Позната история... мен също ме затруднява нещо което сигурно ще ви се стори смешно... Срещам големи трудности когато трябва от арпеж примерно от 18-22 прагче, да отида на 3-7-мо. просто немога толкова бързо да си преместя ръката и да задържа позицията... при мен е същото, напълно познато Арпежите не ми се отдават особено, пък много ме кефят... Като е по-малък арпежа или по-бавно бива, ама дълъг и бързо... спекано ми иде. Напоследък на това много наблягам... Гледал ли си рекламата на HP със Fender-ите? Таз май я гледах по Мтв, ма не съм сигурен. Да не е как показват камара хора, как се мъчат да свирят - едни по-добре, други по-лошо??? Май е тя.... И там имаше някакъв, дето седнал и си сложил китарата на колената и я гледа отгоре и се мъчи да свири Цитирай
Fenix Отговорено Ноември 20, 2004 Отговорено Ноември 20, 2004 Позната история... мен също ме затруднява нещо което сигурно ще ви се стори смешно... Срещам големи трудности когато трябва от арпеж примерно от 18-22 прагче, да отида на 3-7-мо. просто немога толкова бързо да си преместя ръката и да задържа позицията... Точно за тая работа имаше някъде едно упражнение на китаристът на Slipknot, което представляваше 12345678 и после на долната същото. Идеята е да правиш 1234 сас 4те пръста и 5678 със същите 4, после пак 1234 на долната и да увеличаваш все повече скоростта, като разбира се най-важното е чисто да се свири. Не знам дали ще върши работа на някой от вас, но на мен ми помага. Да т'ва е рекламата и я пускат точно по Мтв. Всичките хора са млади/малки и всичките я свирят много зле (на 1 струна някои ) Цитирай
metalmaniak Отговорено Ноември 20, 2004 Отговорено Ноември 20, 2004 Sweep-picking - Почти никога не съм правил такива арпежи (на скорост, естествено) и тепърва трябва да се упражнявам. Както казва Yngwie:"Арпежите като ги свирите по 5-6 часа на ден, след няколко месеца ще ги овладеете - горе-долу." Цитирай
golemana Отговорено Юни 6, 2006 Отговорено Юни 6, 2006 Уесно нема!!!Много свирене се иска,та то си е направо фитнес бе!!!Вярно музиката не е спорт,но пък техниката е средство за изразяване на мислите ни!!!На моменти ми е писвало от упражнения и като се замисля,че това ми е просто хоби и няма смисъл да се тровя чак толкова,но отвътре все нещо те човърка.Слушам някой китарист и се питам тва как става ,и той има две ръце с по пет пръста ,и отново -ЛУДНИЦА.Сега имам проблеми с един дабъл на НЪНО!!!...пак ядове!!! Дерзайте!!! Успех на всички!!! Цитирай
вибрация Отговорено Юни 6, 2006 Отговорено Юни 6, 2006 На мен най-много ми куцат записите с кАмпютри, тия техники са ми зле! Добре че е adXok да ми записва глупостите, че иначе съм за никъде! Цитирай
Recommended Posts