synyster_vengeance Публикувано Април 3, 2008 Share Публикувано Април 3, 2008 (Редактирано) Отдавна се чудя и търся,но никъде не намерих такава информация затова ако може някой да направи тази услуга да обясни за тези струни.Предполагам, не съм единственият които иска да знае...... П.С.Съжелявам ако е имало подобна тема просто материала е много иии............. Редактирано Април 3, 2008 от synyster_vengeance Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Април 3, 2008 Share Отговорено Април 3, 2008 Ако беше обърнал внимание на дебелината на струните по отделно щеше да се сетиш... Heavy bottom skinny top означава, че първите три струни (по-високите тонове, т.е. top) са като от комплект сравнително тънки струни, 0.009 или 0.010, а другите три струни (по-ниските тонове, т.е. bottom) са като от комплект дебели струни, например 12ки, 13ки, 14ки дори... Типичен пример са на Zakk Wylde неговите 10-70 май бях виждал, първите три са тънички, десетки, а последните три (от които последната е 0.070) са...14ки, май се пада... Аз до скоро използвах 10-52 (10-13-17-30-42-52), т.е. все едно вземаш първите три струни от комплект 10ки и останалите три струни от комплект 12ки. Това се прави с цел при солата да ти е по-лесно за бендове и всякакви такива техники, а другите струни (дебелите) да са достатъчно дебели, че да издържат здраво ломене и да имат по-плътен и дебел тон. Примерно. Сега обаче минах на чисти 11ки (11-14-18-28-38-49), защото първите три ми бяха прекалено меки, а останалите три ми идваха ненужно дебели. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edgecrusher Отговорено Април 3, 2008 Share Отговорено Април 3, 2008 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synyster_vengeance Отговорено Април 4, 2008 Автор Share Отговорено Април 4, 2008 Ако беше обърнал внимание на дебелината на струните по отделно щеше да се сетиш... Heavy bottom skinny top означава, че първите три струни (по-високите тонове, т.е. top) са като от комплект сравнително тънки струни, 0.009 или 0.010, а другите три струни (по-ниските тонове, т.е. bottom) са като от комплект дебели струни, например 12ки, 13ки, 14ки дори... Типичен пример са на Zakk Wylde неговите 10-70 май бях виждал, първите три са тънички, десетки, а последните три (от които последната е 0.070) са...14ки, май се пада... Аз до скоро използвах 10-52 (10-13-17-30-42-52), т.е. все едно вземаш първите три струни от комплект 10ки и останалите три струни от комплект 12ки. Това се прави с цел при солата да ти е по-лесно за бендове и всякакви такива техники, а другите струни (дебелите) да са достатъчно дебели, че да издържат здраво ломене и да имат по-плътен и дебел тон. Примерно. Сега обаче минах на чисти 11ки (11-14-18-28-38-49), защото първите три ми бяха прекалено меки, а останалите три ми идваха ненужно дебели. Благодаря.Помогна ми. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Април 4, 2008 Share Отговорено Април 4, 2008 (Редактирано) Ами аз свиря така... понеже така и не можах да си намеря подобен 6-струнен комплект който да ми харесва като звук, усещане и теншън... и сега свиря със 7 струнен само че не слагам средната струна, т.е. получават се 3 тънки (меки и много удобни за свирене) и 3 дебели (с много състейн и плътност) Редактирано Април 4, 2008 от LOE Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synyster_vengeance Отговорено Април 4, 2008 Автор Share Отговорено Април 4, 2008 и аз към нещ такова се ориентирам...........свиря предимно в дроп Д(Ре) и стандартното Ми.Соло китара съм и се питах ако може да ми кажете какви "top" струни трябва да ползвам защото в момента съм деветки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fLiSk Отговорено Април 4, 2008 Share Отговорено Април 4, 2008 (Редактирано) Еми 11 ще ти звучат много готино в тези настройки (аз свиря с 11ки в нормална), но ще трябва леко да се пипне китарата, за да се компенсира по - голямото напрежение, особено ако е с флойд... Може и по - дебели, на вкус, но ще ти трябва повечко време да свикнеш и да направиш още мускул на ръцете Редактирано Април 4, 2008 от fLiSk Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Април 4, 2008 Share Отговорено Април 4, 2008 Аз свиря с 10-46 (кръстоска между 10ки и 11ки) и бих казал , че са идеални за сола и ритъм партии ( " с яко помпене" ) . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 4, 2008 Share Отговорено Април 4, 2008 Aз в момента съм настроен в стандартно Е и свиря с 11-56. Но си търся некфи 13-ки или 14-ки за стандартен D строй, в който съм решил да свиря от тук нататък. Четиринайските хем ще вадят готин звук, хем ще дават възможност за смъкване до C или дори A (коете е любимият ми строй, но е много трудно да се намерят хубави струни за него,а и адаптерите трябва да са спешъл). Тези с тънки горни и дебели долни не знам точно с каква цел са, но, ако наистина долните три стигат до 70, може да се пробвам с едни такива. Кач пара и от къде? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sevenstring Отговорено Април 5, 2008 Share Отговорено Април 5, 2008 (Редактирано) За соло китара в D-drop и стандартен E най-удобни ми са "light top - heavy bottom" комплектите 9-46. Според мен за стандартни мензури (24 3/4 и 25 1/2) няма смисъл да се взимат по-дебели. Виж, ако вече минеш на C#-drop (основен строй Е# ) или C-drop (основен строй D), вече може да се вземат пак хибридни, но с една степен по-дебели (10-52). Редактирано Април 5, 2008 от sevenstring Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Април 5, 2008 Share Отговорено Април 5, 2008 Аз свиря с 10-46 (кръстоска между 10ки и 11ки) и бих казал , че са идеални за сола и ритъм партии ( " с яко помпене" ) . 10-46 (10-13-17-26-36-46) са стандартен комплект десетки. На 11ките (11-14-18-28-38-49) последната струна е 49. За соло китара в D-drop и стандартен E най-удобни ми са "light top - heavy bottom" комплектите 9-46. Според мен за стандартни мензури (24 3/4 и 25 1/2) няма смисъл да се взимат по-дебели. Виж, ако вече минеш на C#-drop (основен строй Е# ) или C-drop (основен строй D), вече може да се вземат пак хибридни, но с една степен по-дебели (10-52). За drop-C# стандартната настройка е Eb (ми бемол) и след това последната струна е бутната още един тон надолу. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edgecrusher Отговорено Април 5, 2008 Share Отговорено Април 5, 2008 Aз в момента съм настроен в стандартно Е и свиря с 11-56.Но си търся некфи 13-ки или 14-ки за стандартен D строй, в който съм решил да свиря от тук нататък. Четиринайските хем ще вадят готин звук, хем ще дават възможност за смъкване до C или дори A (коете е любимият ми строй, но е много трудно да се намерят хубави струни за него,а и адаптерите трябва да са спешъл). Тези с тънки горни и дебели долни не знам точно с каква цел са, но, ако наистина долните три стигат до 70, може да се пробвам с едни такива. Кач пара и от къде? Gorer-e според мен ти трябва ето това: или това: аз ползвам такива за настройки в стандартно Ре и Ре бемол. Дори Бийфи слинки се държат доста прилично и Си настройка(на къса мензура 24'75") 13ки или 14ки са супер ненужно дебели според мен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Април 5, 2008 Share Отговорено Април 5, 2008 Аз свиря с 10-46 (кръстоска между 10ки и 11ки) и бих казал , че са идеални за сола и ритъм партии ( " с яко помпене" ) . 10-46 (10-13-17-26-36-46) са стандартен комплект десетки. На 11ките (11-14-18-28-38-49) последната струна е 49. Кой ти помни кви бяха ... На кутийката на еликсира пишеше Light :/ може да са били 10-49 . Никой нищо не е чул , не се изложихме Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Април 5, 2008 Share Отговорено Април 5, 2008 това трета струна да е с оплетка е голяма простотия... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sevenstring Отговорено Април 5, 2008 Share Отговорено Април 5, 2008 (Редактирано) За соло китара в D-drop и стандартен E най-удобни ми са "light top - heavy bottom" комплектите 9-46. Според мен за стандартни мензури (24 3/4 и 25 1/2) няма смисъл да се взимат по-дебели. Виж, ако вече минеш на C#-drop (основен строй Е# ) или C-drop (основен строй D), вече може да се вземат пак хибридни, но с една степен по-дебели (10-52). За drop-C# стандартната настройка е Eb (ми бемол) и след това последната струна е бутната още един тон надолу. Печатна грешка, благодаря за поправката ! Да те поправя сега и аз: ако трябва да сме максимално коректни, грамотно е да говорим за C#-drop на D# или Db-drop на Еb . Редактирано Април 5, 2008 от sevenstring Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts