the_gorer Публикувано Март 29, 2008 Публикувано Март 29, 2008 Ей ози брум се появи изведнъж както си свирех с Гитар Риг-а. Нямам идея от кво е, но знам, че не е от китарата, защото бруми при изваден кабел. Забелязах, че като включа крайния рекордер на Гитар Риг, шумът се усилва. Явно самият софт прави някакви магарии. Ето семпъл - чува се как пипам активния край на жака - за д анаправите сравнение с околния брум. http://media.putfile.com/tapedeck1mar29213312 Звучи ли ви познато това брумене? Ако да - от какво е? Мерси! Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Март 29, 2008 Отговорено Март 29, 2008 (Редактирано) Вярвам сложил си noise reduction и си настроил input/output на китарата до подходящи нива ? Аз чувам нещо такова когато китарата е твърде близо до монитора, но надали там ти е проблема. Редактирано Март 29, 2008 от KeRRANGKid Цитирай
the_gorer Отговорено Март 29, 2008 Автор Отговорено Март 29, 2008 По принцип винаги имам шум, който обирам с нойз редъкшъна и нямам проблеми с него. Но в случая по време на свирене изведнъж се появи и този брум, който по сила е почти равен или може би дори по-силен от положителния сигнал. Демек - никакъв нойс редъкшън не може да го изцери, без да изреже и звука от китарата. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Март 29, 2008 Отговорено Март 29, 2008 Да не ти се е откачил кабела на масата на китарата или кабела ? Щото на мен ми се е случвало да откъсвам масата от тремолото , щото го оставям отворено отзаде Цитирай
Slav Отговорено Март 29, 2008 Отговорено Март 29, 2008 Не съм голям специалист, но мисля, че може да имаш проблеми със звуковата карта. Моята не е от най-читавите и се забелязва подобен шум, ако включа някой от дистовете на Гитар Риг-а и затова си ползвам моя СансАмп, а от Гитар Риг използвам другите ефекти. Цитирай
the_gorer Отговорено Март 29, 2008 Автор Отговорено Март 29, 2008 ^ На там отиват нещата. Пробвах с друг кабел, преинсталирах драйверите, цялата програма ГР също преинсталирах - този брум не се маха. И това, че се появи изведнъж както си свирех ми говори, че май нещо хардуерно по картата се е скапало. При просвирване няма проблеми, но явно я мъчи линейния вход. Което ме подсеща,ч е ще пробвам да включа китарата в микрофонния да видим там дали ще има такъв проблем. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Март 29, 2008 Отговорено Март 29, 2008 Карта не се скапва току-така . Е , мене ми се скапа ЕМУ-то , ама то направо си спря Както и да е , оправих го . Но при теб ми звучи на проблем вътре в китарката . Пробвал ли си на нормален амп да я закачиш ? Цитирай
9teen8t9 Отговорено Март 29, 2008 Отговорено Март 29, 2008 не съм специалист но мисля че ти укъсява някои жак или буксата на китарата. Цитирай
Rammkopf Отговорено Март 29, 2008 Отговорено Март 29, 2008 Провери си и volume-а на микрофона във Volume Control-а в Windows. Някой път, незнайно защо, автоматично се чеква отметката за +20dB Boost. Ако е Guitar Rig 2 - бъгав е като шит така или иначе. Мини на версия 3. Цитирай
the_gorer Отговорено Март 29, 2008 Автор Отговорено Март 29, 2008 С ГР-3 съм. Двойката не я ползвам от година и нещо. Не е от майкрофон бууста, защото никога не включвам китарата в микрофонния вход. Междудругото, преди малко пробвах точно това, само за да видя дали ще ми извади същия брум през микрофонния вход. Да, иам го и там. Този брум не се маха - има го и при двата кабела (единият чисто нов - преди малко го разпечатах), прави го с всички входове, по всички букси (картата ми може да си мести лайн-ин входа на която букса искаш). И всичко това при изключена от кабела китара. Пък и пробвах да включа и другите китари, ей тъй, да видя кво ше стане. Както и очаквах нищо не се промени - брумът не намаля, защото той очевидно не идва от китарата. Да не би да е нещо от самия ГитарРиг3, да го ева... Цитирай
DreamTh Отговорено Март 30, 2008 Отговорено Март 30, 2008 (Редактирано) Не е от ГР3, имам две китари едната с активни адаптери ЕМГ81, другата с пасивни СД. Та като включа тая с активните шум няма изобщо! При тази с пасивните има лек шум но е поносим. Каква ти е звуковата карта ? Аз съм с Аудиофил 24/96 и съм много доволен от нея. Редактирано Март 30, 2008 от DreamTh Цитирай
AXE Отговорено Март 30, 2008 Отговорено Март 30, 2008 Някои хора хич не четат От това, което си пробвал, става ясно че проблема явно е от компа. Пробвай още 2 неща, които ще ти изяснят картината: 1. Запиши нещо без включен кабел в аудио картата. Може пак да пробваш смяна на портовете. 2. Намери нормален запис на чиста китара (ако нямаш, някой да ти прати) и го прекарай през ГР3-то. Така ще разбереш дали е софтуерен или хардуерен проблем с доста голяма точност Цитирай
the_gorer Отговорено Март 30, 2008 Автор Отговорено Март 30, 2008 (Редактирано) Като извадя жака от буксата на картата, брумът изчезва. Явно има някаква магария около тези букси. Ако вкарвам гол жак в буксата нещо започва да се цака, появява се брумът и сякаш картата почва да улавя паразитни шумове и брумове от самия комп. А ако вкарам в буксата жак, който е закачен към кабел, брумът става още по-силен - излиза, че има и още нещо, свързано с входните импенданси. И те влияят на брума. На мен това брумене много ми напомня на уловен вой на някой съседен вентилатор в щайгата. Редактирано Март 30, 2008 от the_gorer Цитирай
AXE Отговорено Март 30, 2008 Отговорено Март 30, 2008 Ммм, тоя момент го пропуснах. Най-вероятно при изваден жак вътре се дава на маса или просто се прекъсва входа и затова не се чува нищо. Но щом при 'гол' жак има шум, значи все пак е в компа проблема. Кво стана с втората проба? Цитирай
the_gorer Отговорено Март 30, 2008 Автор Отговорено Март 30, 2008 (Редактирано) Мисля, че проблемът е в жака-преходник, който ми позволява да да включа китарен кабел във входа на звуковата карта. То по принцип не е хубаво да се ползва такъв преходник, но аз си го ползвах дълги години без проблеми. Май сега точно той се е отелил. Дано да е от него и да не е нещо в женските букси на картата. ПС: Пробата с чист запис мина добре - определено не е от софта. ЕДИТ: Мамка му, не е от този преходник. Сега почна да бруми и при изваден от буксата на картата жак. Редактирано Март 30, 2008 от the_gorer Цитирай
Recommended Posts