Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано
:) начи имам следния проблем: играх си бая с настройките, но не помага. свиря си аз на пианото например и гледам как cpu usage-a се покачва, докато не почне да пука и спре, чакам около 45 секунди докато се изпразни, много кофти се получава. без значение какви настройки правя все същото. Машината ми е добра 1 гб рам и cpu amd 64 на 2800, please help, какво може да е мама му и прасе, kakва машина иска тоя семплер :D и защо така зверски товари процесора
Отговорено

Kaртата върна ли се? или още с "на дъното" - щото ако е с "на дъното" - thanks, but no thanks.

На къв бит'аж се пробваш (16/44.1, 24/96)? Библиотеката голяма ли е?

Отговорено (Редактирано)

абе големо е, ама си спомням, че първите ми опити с ему-то бяха малко по-добре. Сега гледам, че във форума пише, че кльопа яко CPU :think: , ти пробвал ли си го как върви при теб

пп 44/16, кво очакваш, хехе, абе нещо гнило има, едни user-и казват, че им върви добре, др се оплакват гледам :think:, не бе понеже съм решил да минавам легално та се чудя какво и да ти кажа този семплер ми допада най-много, но ако ше прави такива мизерии да ходи да се надбягва с бързия влак

Редактирано от peshoy2k
Отговорено

предполагам че си активирал ДФД-то?! Пробвай с него и с изключени модули (всякакви дсп-та също изключени) и виж как ще се държи...

Отговорено

:curse: мда, ние така оп тука, оп там се засичаме :no:

пробвах всичко, семплера баца мн добре, просто семплите на пианата са гигантски явно, другото си върви без проблем, то и с педал кат свири човек при отзвучаване бая тонове му се събират, горката ми машина, държи се геройски обаче :no:

Отговорено

Ако свириш с голям пиано пач и особено ако ползваш яко и педал, може би полифонията ти скача много. Аз пък бих ти препоръчал, обратно на phile (без да се заяждам, че го знам как се пали:blink:..) - намали DFD-то и качи повече семпли в RAM-а. Също така ако си все още с картата на дъното, увеличи размера на буфера на ASIO4ALL като избираш стойности, които са степени на 2 или са сума от степени на 2 - примерно - 128, 192, 256 и т.н. семпъла. Аз работя на 256 и много рядко имам проблеми.

Отговорено (Редактирано)

хихи е не .. напротив ... аз също съм изключил дфд-то ,,, просто диск-а не ми е достатъчно бърз за да понесе всичко стрийм-нато... но просто предлагах идеи :blink: ..... просто предположих че ако преди това е направил едното да пробва другото :blink: ... но пианата наистина са огромни ..

Редактирано от phile
Отговорено

Пък може и да си прав - трябва всичко да се опита, понякога е добре да пробваш дори и това, което най-малко се очаква..:blink: Пианата наистина са огромни и не е лесно да се подкарат. Аз затова предпочитам The Grand - поне vst-то си е настроено към семплите и може да се очакват по-малко изненади пък и дава повече възможности за игра със звука, иначе също е тежък и май не е с най-добрия звук, въпреки че Steinberg/Wizoo май казват че са семлирали пиано за $100000. Свирил съм обаче ина 512 МБ РАМ с него така че е некаква опция според мен. А Контакта си е яка машина ама по-добре - за други неща. btw аз му поразучих скрипта на контакта и предлага наистина интересни възможности макар че има още какво да се желае.