mupcku Публикувано Март 26, 2008 Публикувано Март 26, 2008 Хора имам от скоро ПА50, обаче забелязвам един доста странен шум докъто нищо не върви по него.Особенно като сложа слушалките, по се забелязва.Не е толкова силен но се усеща, продължителен "електронен" тон, и шум сякаш две кабелчета се допират...по-ясен не мога да бъда.Моля ви кажете, ако някой знае дали това е фабричен дефект или не? Цитирай
Емо Отговорено Март 27, 2008 Отговорено Март 27, 2008 Провери какъв ти е четвъртият инструмент на перформанса/ дали е моно или поли/ и кой е. По- някога той остава да звучи .Натисни старт/стопа или изключи този инструмент с двата бутона от ляво най-0отдолу на екрана. Така предполагам. Цитирай
yamaha Отговорено Март 27, 2008 Отговорено Март 27, 2008 По някой път подобен "шум" издава clock генератора, но е с ниско ниво и не би трябвало да пречи. Извади миди кабелите от клавира и провери има ли го още този шум. Цитирай
kalinpetkov Отговорено Март 28, 2008 Отговорено Март 28, 2008 Знам само, че не би трябвало да го има. На ляв или десен канал на изхода или и на двата? При всички перформанси ли го прави? Цитирай
mupcku Отговорено Март 28, 2008 Автор Отговорено Март 28, 2008 (Редактирано) оф...незнам какво е перформанс, но го има и в двата канала.Понякога се появява и шум все едно в микрофон духа вятър ( )Това е най-точното описание...И все пак този шум е с доста ниско ниво, чувам го само със слушалки ако свиря и пак е нисък, но достатъчен да ме притеснява.... Редактирано Март 28, 2008 от mupcku Цитирай
miro2bg Отговорено Март 28, 2008 Отговорено Март 28, 2008 Пробва ли с други слушалки? Да не е от тях? Цитирай
mupcku Отговорено Март 28, 2008 Автор Отговорено Март 28, 2008 със сигурност не е от тях, аз ги ползвам и другаде. Цитирай
yamaha Отговорено Март 28, 2008 Отговорено Март 28, 2008 Щом наподобява на "вятър" определено не е клок-генератора (който прави "пук...пук...пук..." )....по-скоро ми прилича на паразитен шум, дължащ се на дефектирал елемент в усилвателя за слушалките/изходите. Цитирай
melih_korg Отговорено Март 31, 2008 Отговорено Март 31, 2008 по скоро е от ефектите, ползвай като смениш блендите дали се чува пак, също пробвай с комбинацията shift+stop би трябвало да спре Цитирай
Recommended Posts