pacman Публикувано Юли 6, 2005 Публикувано Юли 6, 2005 Bass Tasters Наскоро попаднах на този сайт, търсейки аудио клипчета на един бас. Има буквално стотици клипове, главно на предусилватели и басове в различни комбинации, с различни струни и т.н. Така че ако някой в момента е поставен пред дилемата "Sadowsky или Fodera?"..."Ampeg или SWR?" мисля, че сайтът ще му е от полза. Приятно слушане Цитирай
разбойник Отговорено Юли 6, 2005 Отговорено Юли 6, 2005 Да, тия с бая техника си играят. А в The Bottom Line имаше някакъв, който си сваляше МР3-ки на басове и струни от там и ги пускаше през бас апаратурата си да види как ще звучи . . . . . . . С образователна цел е супер, ама не става за истински избор - трябва да го пипнеш. Цитирай
fracture Отговорено Юли 7, 2005 Отговорено Юли 7, 2005 еййй, то хубаво е замислен сайта, ама добре щеше да бъде, ако имаше и други марки басове, върти ме се в главата една изчанчена идея, дали има възможност подобно на процесорите (дето са с amp и cabinet симулации) да има и такива, за симулация на конкретни модели басове или да направим и наш си сайт и всеки да постне файлове записани с това което имаме като музикален инструмент и апаратура Цитирай
assoass Отговорено Юли 7, 2005 Отговорено Юли 7, 2005 Болна работа! Ебати зарибявката! Ся getright-a ми е набъкам с 500 семпли... кога ли ще се свалят....оооох! Умирам! Цитирай
pacman Отговорено Юли 7, 2005 Автор Отговорено Юли 7, 2005 дали има възможност подобно на процесорите (дето са с amp и cabinet симулации) да има и такива, за симулация на конкретни модели басове Би могло да се каже че има нещо подобно, но не е отделен процесор, а си е цял бас Variax Bass http://www.line6.com/variaxBass/ Цитирай
fLiSk Отговорено Юли 7, 2005 Отговорено Юли 7, 2005 Мдам... единствения недостатък и на китарите и на басовете на Variax е че все още звучат много електронно... Ама след 10ина години като напредне техниката... Цитирай
ecmjazz Отговорено Юли 7, 2005 Отговорено Юли 7, 2005 Аз за пръв път ги чувам, но не ми звучат електронно.. Ето тук има семпли и даже кратка история на моделите: http://www.line6.com/variaxBass/demo.html Цитирай
fracture Отговорено Юли 7, 2005 Отговорено Юли 7, 2005 А!!! Мания!!! Прегледах и попреслушах каквото имаше на линка за variaxBass-а и поне разбрах че ми трябва 2003 Warwick Thumb Цитирай
разбойник Отговорено Юли 7, 2005 Отговорено Юли 7, 2005 ECMJazz, едно е да ги слушаш на запис, съвсем друго - на живо. Бъдещето сигурно е на такъв тип инструменти (сещам се и за Roland V bass -ако искам да го обидя бих го нарекъл "процесор" ), но за сега отстъпват на истинските. А за Wаrwick е ясно, ако може и аз искам един-два. Не случайно са втората в историята европейска компания, която успешно продава басове в Щатите (първата е Hofner - Пол М., Бийтълс и др. причини ). Цитирай
Maxim Отговорено Юли 8, 2005 Отговорено Юли 8, 2005 Нае мен биха ми стигнали един Фендер Джаз бас и един Алембик Стенли Кларк Цитирай
Recommended Posts