DeadWing Публикувано Март 24, 2008 Публикувано Март 24, 2008 Бихте ли казали подходящите настройки на кубето да докрам максимално Металика.Смисал,аз го свиря с много нисък Mid и по -висок Treble.Давайте идеи как да напукам Mastera най-ефикасно :П. Става въпрос за настройките на кубето. Цитирай
black_waltz Отговорено Март 24, 2008 Отговорено Март 24, 2008 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=32299 скифай тука, а въпроса ти така зададен звучи като "к'ви гуми да сложа на моя Москвич за да вози като Мерцедес" Цитирай
Slide Отговорено Март 24, 2008 Отговорено Март 24, 2008 За това имаш уши - да слушаш и да анализираш шума/звука. За това и имаш потенциометри - за да ги въртиш, за да променяш звука, ако не те задоволява. Цитирай
trolla Отговорено Март 24, 2008 Отговорено Март 24, 2008 Ми според мен най-добре звучи през аутпут2 - миксер - защотото там е по чистичко Понеже дисторшъна има много среди - режи ги всичките И като си пуснеш някоя песен на металика ( нарочно с малка буква ) започваш да си кътваш или буустваш ниските и високите докато твоя звук заприлича максимално на техния .... Незнам кво ти е кубето а дори да знаех като нямам същото няма как да ти кажа някви конкренти настроики на Metal Master-a Aйде помъчи се сам ...... Цитирай
Overdrive Отговорено Март 24, 2008 Отговорено Март 24, 2008 човека явно има проблем с ушите щом задава такива въпроси Цитирай
TONY Отговорено Март 24, 2008 Отговорено Март 24, 2008 Ако искаш да свириш на клий канал с метъл мастер на дигитек, пъровото нещо е да направиш неутрален еквилайзера на усилвателя, след това действаш с дигито, накра буташ малко напред високи и басите, а средите на зад. Както ти казаха действай на слух, защото много зависи от конкретната ти китара и усилвател. Цитирай
fluti Отговорено Март 24, 2008 Отговорено Март 24, 2008 И не усилвай много гейна, тая песен е със сравнително малко гейн. Цитирай
bai-goku Отговорено Март 24, 2008 Отговорено Март 24, 2008 Само аз ли разбирам, че има предвид песента "Master of puppets", а не каквато и да е друга техническа информация. Добре, че се порових из мненията ти, та да видя с какво оборудване си. Имам Yamaha420AES, кубе - Stagg 10w и едно добро процесорче - Yamaha GEP50 Примерно, аз се опитвам да го свиря: Ниски 7/10, Средни 5/10, високи 6/10, естествено на чист звук /дисторшън нямам....по-точно имам, но е драйв "career ca25" / Цитирай
TONY Отговорено Март 24, 2008 Отговорено Март 24, 2008 Като не чета внимателно и не гадая мисли - Мастер ъф Пъпетс си имал в предвид, не Метал Мастер на дигитек. С Ямаха ГЕП 50 - програма 2(Хеви Метал) - тя е фабрично за стандартен хеви метъл - <Мейдън и Джудас, за тях без нищо да пипаш. Звука на Металика е по различен. Пробвай на тази програма да намалиш средите и да вдигнеш басите и високите, гейна на макс. Експериментирай. Цитирай
trolla Отговорено Март 25, 2008 Отговорено Март 25, 2008 Като не чета внимателно и не гадая мисли - Мастер ъф Пъпетс си имал в предвид, неМетал Мастер на дигитек. С Ямаха ГЕП 50 - програма 2(Хеви Метал) - тя е фабрично за стандартен хеви метъл - <Мейдън и Джудас, за тях без нищо да пипаш. Звука на Металика е по различен. Пробвай на тази програма да намалиш средите и да вдигнеш басите и високите, гейна на макс. Експериментирай. ОМГ и аз за Metal Master се сетих ....... Цитирай
Recommended Posts