Jump to content
Българският форум за музиканти

Електрически китари в Търново?


MoR4o

Recommended Posts

  • Отговори 35
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

значи няколко неща за твоя информация:

 

- китарите ЕСП/ЛТД са много привлекателни за хора, които харесват твоя тип музика, но трябва да си даваш сметка, че разликите в качество и цена между моделите са огромни. след като тебе те интересуват моделите за начинаещи, според мен ЛТД не предлагат най-доброто качество в тая класа. най-добрите "Starter Packs" (=пакет китара, кабел и кубе) според мен предлагат Ibanez. също така виж дали има наоколо китари Yamaha (особено модела Pacifica 012 или 112) - не знам дали ти харесва дизайна, но качеството е добро дори при по-ниските модели. също така бих ти препоръчал да хвърлиш едно око на Epiphone. и за да сме наясно - не казвам че ЕСТ/ЛТД не са добри, просто според мен при другите фирми получаваш "повече китара" за същите пари (говориме само за моделите за начинаещи разбира се).

 

- учител или сам: значи отговора на този въпрос е много лесен - всичко зависи от това, колко бързо искаш да напредваш с музиката. ако се учиш сам, то със сигурност с помощта на интернет, книжки, двд-та и т.н. можеш да постигнеш определени цели. точно в твоя случай обаче мисля че ще се сблъскаш с проблема "откъде да започна". затова според мен е много препоръчително да вземеш няколко часа и учителя да ти даде една основа, върху която да можеш да градиш нещо, пък било то и сам. тая основа е важна и ще ти е доста сложно да си я изградиш сам. затова моя съвет е: вземи учител поне в началото, после опитай да продължиш сам и ти тогава сам ще усетиш дали имаш чувството че се справяш или нещо не вървят работите както ти се иска, т.е. тръгвай пак на уроци.

 

- не се обезсърчавай от многото информация (отчасти противоречива), високите цени и т.н. след като имаш желание, тогава важното е да понеш отнякаде. всички сме минали по тоя път. :Piano:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да се правя на специалист, защото не съм, но тъй като и аз живея в Търново ще ти кажа - по-добре не пазарувай от местния музикален магазин. Иди в София/Пловдив и си купи от там. И ... най-добре намери някой, който разбира от китари, вместо да се доверяваш на продавачите и епизодични съвети по форумите.

Що се отнася до учителя - аз също бих ти препоръчал да си намериш. Очевидно в момента нищо не разбираш (все още) и много по-бързо ще научиш основите отколкото с всякакви самоучители. От опит мога да ти кажа, че за 1 час в началото учител може да ти обясни нещо, за което ще ти трябва повече от месец сам... И... ако намериш някой, който не е Петър Иванов - пиши ми едно съобщение. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами от тези, M-50 е най-евтината - 200 EUR.

ама ще трябва почака да докарат нова. взех последната . или поне така ми казаха в магазина. (понякога правят такива търговски трикове :D )

Редактирано от 9teen8t9
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това се превърна в поредната тема, в която един човек не знае какво иска и пита за всичко от начало. Има обяснение за всеки ценови клас във форумните теми и то доста подробно. Кеф ти Скуайър, кеф ти Стаг, кеф ти каквато друга китарка искаш. Ще се наложи да затворя тази тема, защото малко мнения се оказаха полезни в нея. Успех с покупката и наистина не вярвай на форуми и чуждо мнение за марки, то е 1000% субективно. Отиди до Пловдив с някой, който знае какво прави с китара в ръцете и не свири на нея Нирвана началото на хитовите им песни. Поогледай какво ти допада и го закупи ако те устройва цената.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.