Spi† Fire Публикувано Март 15, 2008 Публикувано Март 15, 2008 (Редактирано) Здравейте на всички скоро ми попадна тази машинка http://www.snimka.bg/album.php?album_id=227893&view=1 но доста изкормена(без нищу) та интересуваме дали някой има такава да ми каже кои приводници каде се запояват ИЛИ Някой да ми да де Добра Схема за Уа-Уа Мерси предварително! Редактирано Март 15, 2008 от Spi† Fire Цитирай
Overdrive Отговорено Март 15, 2008 Отговорено Март 15, 2008 хах надписа ВАУ-ВАу е култов вътре потенциометър ли контролира педала?? ако е така можеш да направиш крайбейби - схемата се намира лесно Цитирай
Spi† Fire Отговорено Март 15, 2008 Автор Отговорено Март 15, 2008 хах надписа ВАУ-ВАу е култов вътре потенциометър ли контролира педала?? ако е така можеш да направиш крайбейби - схемата се намира лесно ами да и на мене ми хареса надписа с понтециометър е 100к (ама не мисля че ще има проблем ако трябва да се смени) а за крайбейби - сега за първи път го чувам , я дайте от някой сайт неква схема за уа, ама сигурна че работи примерно на мейла enfinity@abv.bg поздрави и мерси предварително Цитирай
emil Отговорено Март 15, 2008 Отговорено Март 15, 2008 Както казва Overdrive наистина можеш да го направиш много лесно, но има една гадна бобина вътре дето трудно се намира и трудно се прави. Ако нямаш откъде да я намериш по добре си купи някое готово евтино уа-уа от сорта на proel за 40-50лв. Иначе руснаците правеха уа-уа като използват жиратори - това са електронни схеми които могат да "имитират" всякакви бобини, кондензатори и комбинации между тях. Имай в предвид, че от нея много зависи звученето на уа-уа то. Аз много се мъчих да си правя такова животно преди време и когато постигнах завидни резултати отидох и си купих едно "Bad Horsie" и съм много доволен от него хах надписа ВАУ-ВАу е култов вътре потенциометър ли контролира педала?? ако е така можеш да направиш крайбейби - схемата се намира лесно Цитирай
Spi† Fire Отговорено Март 15, 2008 Автор Отговорено Март 15, 2008 (Редактирано) ами то тая бубина (до колкото гледам по схемите) е около 500 мили Хенри, има я на много места (не по магазините) примерно прия някой тевизионен техник(бащата) има също в захранванията на компютрите(свалял съм от там) и така http://schematicheaven.com/effects/dunlop_orig_wah_LAH.pdf това ще свърши ли Абота? и имали дефекти в самата схема(нарочно сгрешени стойности за да не работи) Редактирано Март 15, 2008 от Spi† Fire Цитирай
Overdrive Отговорено Март 15, 2008 Отговорено Март 15, 2008 (Редактирано) dunlop crybaby е може би най извесния уа-уа тая схема която си намерил е точно същата доколкото пише из нета въпросната бобина играе огромна роля в звука и трябвало да е точно еди ква си че да звучи като старите дънлопи, новите били скапани и тн. с други думи не само индуктивноста е важна - виж ТУК какви са бобините н аизвестни уа-уа, Фазел са оригиналните на Дънлопа едва ли е много трудно да се направи - такива ферити съм виждал по магазините, само трябва да се изчисли и навие Редактирано Март 15, 2008 от Overdrive Цитирай
emil Отговорено Март 15, 2008 Отговорено Март 15, 2008 Аз съм правил обаче много голяма роля играе капацитета и активното съпротивление, което се определя от дебелината на жицата. Ако е много голямо активното съпротивление бобината улавя много брум, но пък от друга страна тези много навивки се събират трудно в сърцевината... Това с бобините е колкото мит толкова и истина. dunlop crybaby е може би най извесния уа-уа тая схема която си намерил е точно същата доколкото пише из нета въпросната бобина играе огромна роля в звука и трябвало да е точно еди ква си че да звучи като старите дънлопи, новите били скапани и тн. с други думи не само индуктивноста е важна - виж ТУК какви са бобините н аизвестни уа-уа, Фазел са оригиналните на Дънлопа едва ли е много трудно да се направи - такива ферити съм виждал по магазините, само трябва да се изчисли и навие Цитирай
bratmito Отговорено Март 15, 2008 Отговорено Март 15, 2008 Бубина с такава индуктивност не е толкова трудно да се намери,но с такъв качествен фактор се постига трудно. Цитирай
Overdrive Отговорено Март 15, 2008 Отговорено Март 15, 2008 (Редактирано) Бубина с такава индуктивност..... ами то тая бубина.... бОбина се пише с О Редактирано Март 15, 2008 от Overdrive Цитирай
bir4o Отговорено Март 15, 2008 Отговорено Март 15, 2008 Здравейте на всички скоро ми попадна тази машинка http://www.snimka.bg/album.php?album_id=227893&view=1 но доста изкормена(без нищу) та интересуваме дали някой има такава да ми каже кои приводници каде се запояват ИЛИ Някой да ми да де Добра Схема за Уа-Уа Мерси предварително! Не си струва усилието да се поправя това нещо. Имам същата кутия с изкорубена платка и мисля да си направя друг ефект в нея. Цитирай
Nikifena Отговорено Март 15, 2008 Отговорено Март 15, 2008 Лично мое мнение е, че най-добре да ползваш кутията на вау преставката за моливник или старо желязо Първо, бобината се прави лесно, но трябва да имаш уред, който мери бобини, а и трябва да спазиш импеданса на бобината - такива уреди - LCR метри малко хора ги имат. Трябва да намериш феритна сърцевина с висок параметър - Al - не знам как се превежда. Друг проблем ще ти е потенциометъра. Правенето на уа педал с потенциометър от магазина няма да стане, и точно поради тази причина всички фирми дет правят уа педали продават като консуматив потенциометрите. С две думи - не се захващай с уа педал ала дънлоп, който има бобина и потенциометър. С уа педал ала морли нещата седят по-добре от към електроника, но по-зле откъм изпълнение, което значи, че в крайна сметка ще загубиш много време и средства и няма да получиш това което би ти дал един истински уа педал. Цитирай
Fender_str Отговорено Март 16, 2008 Отговорено Март 16, 2008 Има лесен начин да се измери бобината колко хенри е ако ти трябва примерно 500mH za 50 Hz има реактивно съпротивление 2.3,14.50.0,5=157ома вързваш последователно един резистор 150 ома или най-добре и още един 10 и свързваш към източник на променливо напрежение например някое трафче и мериш падовете на напрежение трябва да са равни това при бобина с идеални параметри иначе ще се получи грешка така, че гледай да са равни падовете. Предупреждавам недей само върху бобината да мериш пада да е половината от подаденото напрежение няма да стане така например ако имаш 24в подадено напрежение при резонанс ще имаш около 16-17 волта пад на резистора и бобината 16+16=24 Цитирай
vlex Отговорено Март 16, 2008 Отговорено Март 16, 2008 A ще обясниш ли във формулката кое какво е, че ми е интересно? Аз разчитам като х.п.v.E=R, където v е всъщност ни, Е е индуктивността на бобината в хенри, Р е ясно какво е, а х си нямам на идея какво е Би ми било интересно и полезно, а вярвам и на други наоколо... Поздрави, Влад Цитирай
bratmito Отговорено Март 16, 2008 Отговорено Март 16, 2008 Xl=2.pi.f.L f - честота L -индуктивност Цитирай
vlex Отговорено Март 16, 2008 Отговорено Март 16, 2008 Може и да съм тъп и да съм сбъркал Е с Л на индуктивност, ама що ф е честота и какво е тва Xl в началото на уравнението? Поздрави, Влад Цитирай
Recommended Posts