Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Дам - ето я нормалната:

http://www.thomann.de/gb/music_man_petrucci_6_piezo_md.htm - 2790 EUR.

Има и още по-евтина версия, която не е с matching headstock (т.е. цветът на главата не отговаря на това на тялото на китарта - т.е. тялото е примерно червено, главата не е боядисана), най-важното - няма пиезо адаптер.

http://www.thomann.de/gb/music_man_mmjp62p.htm - 1848 EUR.

Има и още една дреболия, има няколко модела (май включително горните два), които не са онези специални инлеи с форма на щит, а са с обикновенни точки.

Ако проверяваш в РФ, сподели каква е цената при тях. Аз лично бих предпочел да си купя от тукашен магазин една такава китара, ако я имат в наличност и мога да я пробвам дори и да е малко по-скъпа, вместо да поръчам нещо на сляпо и да се надявам то да няма проблеми.

Отговорено

ники,напълно съм съгласен с теб за пробата,но мога да те уверя,

4е вероятността да имаш проблем с въпросната марка е по4ти никаква ;)

Отговорено

При всички случаи е най -добре да се пробва, но за съжаление това в България е почти невъзможно. Магазините са пълни с китаски боклуци и нищо друго.

Погледни ebay - има си начини да се сведе риска до минимум. Аз моя ММ си го зех от там. Цената в европа е поне 2 -на. И това е неоправдано. Петручи модела от ebay върви средно $1400-1600.

Но ако не си пробвал ММ - съвета ми е да пипнеш първо, че усещането е малко по различно :girl_witch:

Отговорено

благодаря много.аз бях преди 2-3 дни в РФ и пробвах един jackson и един showmaster.моделите не ги помня,но цените бяха съответно около 900 и 1300.и двете звучаха добре.ако нямам пари за тази на Петручи ще взема една от двете.все още не знам коя ми харесва повече.пак ще се пробва.

Отговорено (Редактирано)

Можеш също така да пробваш китари като Yamaha, Washburn, Ibanez, OLP, Richwood, Peavey, Slammer, Stagg и др. които се предлагат из музикалните магазини.

За излизане на сцена из нашите рок клубове изобщо не ти трябва скъпа китара.

Трябват ти умения, малко техника, слух, както и сработена група - това няма нищо общо с китарата.

И с поръчкова китара за $10,000 да излезеш, на това никой няма да обърне внимание, освен евентуално някой разбирач в публиката.

Звука на живо рядко е добър, така или иначе, така че с всяка китара, която ти е удобна, можеш да сцепиш публиката, стига да разполагаш с музикалност, добри умения, и съмишленици, притежаваши същото - а тези неща се постигат много по-трудно, отколкото се купува скъпа китара.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено
Можеш също така да пробваш китари като Yamaha, Washburn, Ibanez, OLP, Richwood, Peavey, Slammer, Stagg и др. които се предлагат из музикалните магазини.

За излизане на сцена из нашите рок клубове изобщо не ти трябва скъпа китара.

Трябват ти умения, малко техника, слух, както и сработена група - това няма нищо общо с китарата.

И с поръчкова китара за $10,000 да излезеш, на това никой няма да обърне внимание, освен евентуално някой разбирач в публиката.

Звука на живо рядко е добър, така или иначе, така че с всяка китара, която ти е удобна, можеш да сцепиш публиката, стига да разполагаш с музикалност, добри умения, и съмишленици, притежаваши същото - а тези неща се постигат много по-трудно, отколкото се купува скъпа китара.

за уменията ми е съвсем ясно.вече 5 години свиря класика.просто не обичам да свиря на калпави инструменти а и звука на тази ми хареса много.пробвах и един ibanez,но не ми хвана ухото.интересно че jacksona имаше като че ли малко по-мек звук.

Отговорено

Това със звука е силно субективно. Китарите, които изредих, в съответните ценови класове, не се различават много по качество. Аз, например смятам, че инструментите на Yamaha са една идея по-качествени от средното ниво на повечето марки инструменти.

За калпавост - която и да е китара, която се продава в магазина(освен ако не е наистина дефектна) става за свирене.

Годината е 2008, и китарите се правят в заводи, предимно с машини.

Това, по което евтините китари обикновено отстъпват, е цената, и качеството на използваното дърво, както и качеството на изработката, но само когато говорим за изключително качество.

На практика, с повечето от тези китари може да се свири без проблем, и без голямо значение от конкретната марка.

Отговорено
Това със звука е силно субективно. Китарите, които изредих, в съответните ценови класове, не се различават много по качество. Аз, например смятам, че инструментите на Yamaha са една идея по-качествени от средното ниво на повечето марки инструменти.

За калпавост - която и да е китара, която се продава в магазина(освен ако не е наистина дефектна) става за свирене.

Годината е 2008, и китарите се правят в заводи, предимно с машини.

Това, по което евтините китари обикновено отстъпват, е цената, и качеството на използваното дърво, както и качеството на изработката, но само когато говорим за изключително качество.

На практика, с повечето от тези китари може да се свири без проблем, и без голямо значение от конкретната марка.

свирих на yamaha почти 4 години.акустична,разбира се.после обаче си взех мануел родригес и определено звука е съвсем друг.а скоро пробвах и една немска-Гроп.тя пък беше супер.само че в момента изреждам все класически китари,но като пробвах електрическите пак имаше разлика в звука.между другото пробвах и един jackson за 1300 в РФ обаче хич не ми хареса как звучи за тия пари.както и да свирех все еднакъв тон излизаше-имам предвид като динамика.при showmastera и другия jackson просто леко променях начина на свирене и те много лесно се поддаваха.