Jump to content
Българският форум за музиканти

Молба за Съвет


Whisperwind

Recommended Posts

Ок, значи аз свиря от скоро със учител и имам голям мерак да си взема ел.китара шот сега свиря само на кухарка. Прегледах онова “ако си начинаещ” и т.н, но в тях пише кво да правиш след като си си взел китара и ква китара да си купиш за еди колко лева...а аз искам да разбера кво да търсяна теория, а не неква ценаи марка. Тва е все едно да си купиш черен TV шот е по-хубав от сивия. Та пробемите са ми следните:

 

1.Първото нещо коета забелязах като влязох в магазина бяха микрофончетата под стуните (човекът каза как се казват ама забравих). Та на някои китари бяха като точки а на други цяла лента. Искам да знам дали има голямо значение какво точно.

2.За какъв гриф тябва да гледам....щот то има сякви...по-дебел, по-дълъг....

3.За усилвателът...Той със всички китари ли е съвместим? Защото няма смисъл да си взема хубав и по-къно да го сменям...

4. И последно на кое да обърна по-голямо внимание при положение че имам желание да свиря предимно ACDC и ZZ Top ?

 

Сори че ви питам вас ма тоя в магазина не ми се стори особено мъдър а даскала ми си държи на кухките и се отнася с голямо пренебрежение към електрическите китари...А иначе съм доста зарибен и искам да си се занимавам с нещо по твърдичко от тея етюди и каши дето са в учебника ми. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

такааам .. щом говорим за рок отиваш в магазинчето и им казваш да ти покажат сички китари със по така остричък звук на адапторите(както ти ги наричаш микрофончета) . гледай грифа на китарата да е с 24 прага и като го пробваш да ти е удобен независимо дали е дебел или тънък. а относно усилвателите ами те са съвместими със всичко, но ти препоръчвам освен усилвател да си взеш и някое дистърче чийто звук да ти хареса на място ... защото повечето усилватели имат не особено приятен дистър .. еми тва е щом става дума за рок

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм си харесал китара, но е 21 прага. Ае закакво толкова ще ми трябват последните 3? Някой да ми обясни, ако може, да не се прецакам накрая. Защото ако единственната разлика е, че последните 3 за тая китара, невиждам да се отказвам. НО съм пълен новак и затва си мисля, че значението е по-голяма от колкото си мисля :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мойто скромно мнение по темата ....

21 - са си напълно достатъчно ..

 

<Alexi> вероятно е насочен към "солиращи"... за да не изпитат недостиг ......(

- Батио) да го пита човек за кво са му 29 ... и колко често стига дотам .....

 

ЛесПол --- стандартно с 22

фендер - не е необичаино 21 (на Малмстийн/ЕКлептън са им добре) .. така че трябва ли да се ограничаваме ?!?!?

 

по скоро стандартния съвет --- метъл/рок -> поне 1 двоен(hum) адаптор(микрофончета)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ZZ TOP и AC/DC са рок групи,затова не е задължително да се охарчваш за отделен ефект,а ти е достатъчно да си вземеш само китара и усилвател,тъй като вече почти всички усилватели са снабдени с вграден ефект,който ако не става за метъл,

то е идеален за стилът който си решил че искаш да свириш.

Достатъчни са ти прилична китара и кубе.

В зависимост от това от кой град си може и да имам оферта за тебе.

Но ако се интересуваш ми пусни лично съобщение да не го коментираме тук на всеослушание.

Иначе за броя на праговете на китарата не се притеснявай,ако са 21 или 22 и т.н. не е определящ фактор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хора стига бе знаете ли как може да се прецака.. свири от скоро като започне с рока може да се хвърли на солата и е по добре за всеки случай да си имаш 24 прага .. 2ро от каде знаете че няма да мине на метъл и да му трябва отделен дистър... не го обърквайте мом4ето щото тои не говори за пари явно си има достатъчно нека си вземе нещо хубаво не е ли така

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хора стига бе знаете ли как може да се прецака.. свири от скоро като започне с рока може да се хвърли на солата и е по добре за всеки случай да си имаш 24 прага .. 2ро от каде знаете че няма да мине на метъл и да му трябва отделен дистър... не го обърквайте мом4ето щото тои не говори за пари явно си има достатъчно нека си вземе нещо хубаво не е ли така

 

аиде моля те .. съгласен съм че на никои няма да му навредят ... ама чак пък специално да търси такава !?!?!?!?!

 

що да не вземе да си купи Fender VG(че да може да вади акустика/хум/12струна и т.н.) да му сложи "къстъм" гриф с поне 27-29 прага ,който евентуално да може да става фретлес(ако някои не е виждал става дума за

изгъзица) ... и накрая едни
... просто така ДА ИМА .. като и без друго го "БЛЪСКАТ" парите !!!!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе принципно съм съгласен,но както и да свири на акустична китара момчето,това си е ново начало за него.

И не мислиш ли че ако се изкуши да се хвърли на солации,което е характерно за китаристите от "акустичната школа",

това веднага ще му се отрази недобре на ритъм китарата му,което е характерно за китаристите от "акустичната школа"?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах, 24 прага-задължително...

Обясни ми къде в солата на АЦ/ДЦ, или на ЗЗ Топ има соло до 24-то прагче?!?

Това горното при условие че момчето е казало, че това му се свири.

На тоя принцип да си вземе задължително китара със 7 струни, за да не се притеснява от парчета в нисък строй.

Аз ли не разбрах нищо, или момчето не е свирило досега на електрическа китара, а е свирило предимно класически произведения (където пък ако нямаш 24 прага направо си умрял).

Извинявам се за остротата в горното мнение, но просто ме афектира, това че препоръчваш нещо, което ще ти е удобно на теб, а не се запитваш на него какво може да му е удобно.

Нека пича да огледа в борсата на форума, има доста добри оферти за китари и усилватели втора ръка(нямам поглед напоследък, но с търпение изпадат доста ценни неща), които освен че са по-висок клас в повечето случаи от нещата, които може да вземе чисто нови, са и в повечето случаи много запазени.

ЕДИТ: Колегата badValue ме е изпреварил.

Редактирано от Pandemonium
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук летят невероятни музикални термини и определения :thumbs_up:

 

Както и да е!

 

Към младежите, дето се чудят 21 или 22 прагчета (и т.н. неща - какъв усилвател, гриф и бла-бла). Първо към основните въпроси на потребителя, пуснал темата:

 

Пич, няма какво да се чудиш - нали ходиш на уроци - питай учителя си! Затова му даваш кинти, а и има ОГРОМНА вероятност той да е доста по-навътре от повечето хора, които ще ти отговорят тук. Иначе ето и моето мнение по въпросите ти - адаптера за момента не те притеснява - хубав звук може да се изкара от всякакъв адаптер, грифът гледай да ти е удобен, усилвателите звучат добре с всички китари, а за AC/DC и ZZ Top свирене обърни специално внимание на свиренето си.

 

Повярвай ми, всичко останало са ПЪЛНИ глупости, ако не можеш да свириш. Това е все едно да искаш да започнеш да рисуваш и да започнеш да се чудиш какви бои точно е използвал Микеланджело, за да си намериш същите и да рисуваш хубаво. Ми не - няма значение нито китарата, нито усилвателя! Вземи нещо, което ти позволяват финансовите възможности и дерзай. Свирене му е майката!

 

А към пича с прагчовия проблем :thumbs_up: До преди да стигнеш до момента, в който прагчета 21-24 са най-големия проблем в свиренето ти, ще минат поне 4-5 години :godbless: Съсредоточи се в по-важните неща за момента ;)

 

Успех на всички,

 

Петър

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе аз мисля все пак че Alexi е написал съвсем добронамерено поста си,пък и нали затова са многото мнения за да излезе наяве истината.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

KITARATAPESHO - :thumbs_up: :thumbs_up: :godbless:

 

Slacoth съгласен съм -> но мнението на ALEXI според мен дойде малко КАТЕГОРИЧНО(и доста подвеждащо ако "четящия" верно няма никаква идея)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом ще свириш метъл, силно препоръчително е китарата да е с двойни адаптери(хъмбъкери).

 

За ефектите - нали не мислиш, че има евтино решение за изкарване на звука на групи, използващи техника за хиляди??? Като за начало можеш да си вземеш процесорче, въпреки, че усилвател с вграден дисторшън канал и може би вграден reverb не е лошо решение за теб.

Освен това - звука идва и от свиренето.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

какви са тея глупости за 24те прага? да не би това да те прави по добър китарист?? и 34 да имаш като не можеш да свириш все едно - kitaratapesho го каза

лично аз не виждам смисъла от повече от 22 прага защото това е за сметка на положението на нек адаптера :greenangel: не знам колко от препоръчващите са чували че под струната там където трябва да се пада 24то прагче е точка на някакви хармоници и точно за това на повечето фендери и гибсъни нек адаптера е там и звучи много добре :surprise:

 

а ако говорим за адаптери дори и за ац/дц е по-добре този до бриджа да е двоен за да има "жица" и да звучи рокаджииско останалото е свирене :offtopic-001:

 

тук не съм съвсем съгласен с kitaratapesho - ако човекът не възнамерява или няма възможност догодина като напредне да си смени китарата с нова, по-добре да избере нещо което би му свършило работа и за в бъдеще, а не да се ядосва че сингъл адаптера на скуаяра не звучи добре за хард рок

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.