Jump to content
Българският форум за музиканти

Класическа китара по време на живо свирене


Recommended Posts

Ами имам малка драма по темата. Имам една кухарка и би било готино да посвирвам някои песни на нея от време на време с групата. Проблемът идва оттам, че няма пиезо адаптер, не е електроакустична, и идеята ми беше просто да сложа един микрофон отпред, но когато се усили както трябва започват едни микрофонии, едни чудеса.. Опитах с electrovoice cobalt co4, shure sm 57, някакъв кондензаторен стаг, както и с akg d880, но резултатът е все един и същ. Местих микрофоните срещу 12 позиция, по-навътре към грифа, срещу резонансния отвор, срещу долния мост дори, свалях високи честоти от конзолата, въртях микрофона спрямо колоните на централното, и все не става както трябва. Въпросът ми е, има ли въобще някакъв начин да се свири с банда с барабани и с акустична китара, озвучена с микрофон, и всичко да се чува прилично?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има начин, ама си е голяма играчка честно казано. Защо не и вземеш един адаптер за дупката или мини-кондензаторен микрофоно за дупката отново? Борбата с фийдбека е много по-лесна така, честно :)

Другият вариант е да покриеш дупката (което се отразява и на звука разбира се) - http://astore.amazon.com/mediawebsourc-20/detail/B0009WPMQG .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обмислял съм варианта с пиезо, но винаги съм много на червено с финансите.. А китарата не е нищо особено - Кремона Р650, реколта '02. Сносна, но чак за ъпгрейди.. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не пиезо, ман - нормален адаптер за акустична за дупката :hysterical: Макар че "нормален" адаптер струва също нормални кинти :)

 

Така че остава май варианта да покриеш дупката. Но влияе на тона кофти, особено ако я използваш като соло инструмент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Обмислял съм варианта с пиезо точно, просто защото само това съм виждал в Стара Загора :hysterical: Една нормална електроакустична китара ми трябва ама това е за нататък.. Мога да се забия и в дъното на залата.. поне е големичка и има едно 15 метра от колоните - яко емо :)

Редактирано от Icarus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си мисли, че нормална елакустик ще ти реши проблема, като с мЪгическа пръчка. Ако работиш при високи нива на звука микрофонията пак ще присътствува осезаемо в залата. Запушването на дупката си е must при по-яки нива. Или пък не "нормална", а бая читава (чети "скъпа") елакустик китара - нещо Takamine или подобно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Това не го знаех :greenangel: Досега не съм свирил на електроакустична, и не знам възможностите й. Благодаря за отговорите :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.