Icarus Публикувано Март 10, 2008 Публикувано Март 10, 2008 Ами имам малка драма по темата. Имам една кухарка и би било готино да посвирвам някои песни на нея от време на време с групата. Проблемът идва оттам, че няма пиезо адаптер, не е електроакустична, и идеята ми беше просто да сложа един микрофон отпред, но когато се усили както трябва започват едни микрофонии, едни чудеса.. Опитах с electrovoice cobalt co4, shure sm 57, някакъв кондензаторен стаг, както и с akg d880, но резултатът е все един и същ. Местих микрофоните срещу 12 позиция, по-навътре към грифа, срещу резонансния отвор, срещу долния мост дори, свалях високи честоти от конзолата, въртях микрофона спрямо колоните на централното, и все не става както трябва. Въпросът ми е, има ли въобще някакъв начин да се свири с банда с барабани и с акустична китара, озвучена с микрофон, и всичко да се чува прилично? Цитирай
synchu Отговорено Март 10, 2008 Отговорено Март 10, 2008 Има начин, ама си е голяма играчка честно казано. Защо не и вземеш един адаптер за дупката или мини-кондензаторен микрофоно за дупката отново? Борбата с фийдбека е много по-лесна така, честно Другият вариант е да покриеш дупката (което се отразява и на звука разбира се) - http://astore.amazon.com/mediawebsourc-20/detail/B0009WPMQG . Цитирай
Icarus Отговорено Март 10, 2008 Автор Отговорено Март 10, 2008 Обмислял съм варианта с пиезо, но винаги съм много на червено с финансите.. А китарата не е нищо особено - Кремона Р650, реколта '02. Сносна, но чак за ъпгрейди.. Цитирай
synchu Отговорено Март 10, 2008 Отговорено Март 10, 2008 Не пиезо, ман - нормален адаптер за акустична за дупката Макар че "нормален" адаптер струва също нормални кинти Така че остава май варианта да покриеш дупката. Но влияе на тона кофти, особено ако я използваш като соло инструмент. Цитирай
Icarus Отговорено Март 10, 2008 Автор Отговорено Март 10, 2008 (Редактирано) Обмислял съм варианта с пиезо точно, просто защото само това съм виждал в Стара Загора Една нормална електроакустична китара ми трябва ама това е за нататък.. Мога да се забия и в дъното на залата.. поне е големичка и има едно 15 метра от колоните - яко емо Редактирано Март 10, 2008 от Icarus Цитирай
presly Отговорено Март 12, 2008 Отговорено Март 12, 2008 Не си мисли, че нормална елакустик ще ти реши проблема, като с мЪгическа пръчка. Ако работиш при високи нива на звука микрофонията пак ще присътствува осезаемо в залата. Запушването на дупката си е must при по-яки нива. Или пък не "нормална", а бая читава (чети "скъпа") елакустик китара - нещо Takamine или подобно... Цитирай
Icarus Отговорено Март 12, 2008 Автор Отговорено Март 12, 2008 ^Това не го знаех Досега не съм свирил на електроакустична, и не знам възможностите й. Благодаря за отговорите Цитирай
Recommended Posts