Bassko Публикувано Юни 28, 2005 Публикувано Юни 28, 2005 Нека да поговорим за коланите. Какви колани използвате(марка, материал) , имате ли такова... ( незнам как точно се казва) за да не ви пада колана ( завинтва се там където се слага колана на тялото) и къде се продават?. Тези които държат басовете/ китарите си по-ниско сладате ли си нещо като тежести отзад на колана за да може да не ви пада от рамената като седнете?? и такива неща........ Цитирай
Burton Отговорено Юни 28, 2005 Отговорено Юни 28, 2005 Наскоро си взех един колан Fender за 9лв. с кожени накрайници, стандартен колан, за сега се държи много стабилно...на баса нямам strap-locks, затова съм доволен че кожата е доста стегната и държи много плътно... На китарата си имам strap-лоци /именно това дето се завинтва / и без тях на репетиция или на концерт просто не минава, тъй като самата китара има малко странен център на тежестта, а и не ми се рискува Цитирай
fracture Отговорено Юни 28, 2005 Отговорено Юни 28, 2005 имам един колан "no name", който е доста преправян, частта от него, която отговаря за нагласянето на височината, беше направена по поръчка в някаква си работилничка за чанти , а пък като накрайник и поставих една извита тел и просто закачах този край на баса, аве идиотщина, все се каня да си купя свестен колан и все не мога да се наканя ... Цитирай
MDFk Отговорено Юни 29, 2005 Отговорено Юни 29, 2005 1)За китарката - Колана е "Бостън" 11 лева, със страп лок за китарата.Свикнеш ли с него щото е тесен колан,със лок-а ще ме надживее... 2)За Баса - стария на китарата - Проел изкуствена кожа,широк...турбо смотан,но и толкова удобен. Кожата се къса нон-стоп, залепил съм я с тиксо и не сменям дължината за да не се преебе още, и то преди да съм събрал пари за още един лок и още един"Бостънски" колан ... Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 30, 2005 Отговорено Юни 30, 2005 Mоя е дънлоп. Гледам, че сега ги има в динакорда и в фактор-а Моя иначе е носен от америка, и беше под 20 лева. иначе е широк с дебел плат и седи много удобно, и е с кожени закачалки от 2 години някъде съм с него и още изглежда като нов. Цитирай
assoass Отговорено Юни 30, 2005 Отговорено Юни 30, 2005 Аве не ви знам вас, ама един познат имаше преи известно време колан от Москве 12 Беше най - якият колан на всички времена Цитирай
jeremy Отговорено Септември 7, 2005 Отговорено Септември 7, 2005 Коланът траябва да е широк за да не тежи китарата.марката няма значение.само размерът! Цитирай
MDFk Отговорено Септември 7, 2005 Отговорено Септември 7, 2005 Аз мисля, че дори и да е скапан, по някое време свикваш и не ти пука. Аз на баса бях с един широк - много удобен, ама стана на пестил; за китарата тесен - схващаше ми се рамото известно време и после престана - този стои като нов все още. Според мен: да, хубаво е да е и удобен, но по-скоро да е здрав, че от удобство да не ти се скъса по време на песен, и да ти осакати не само свирнята, а и инструмента. :wall: Аз съм си го писал по-рано. В Страп-лока е истината! Цитирай
npace Отговорено Септември 7, 2005 Отговорено Септември 7, 2005 ми аз съм на китарата с planet waves за 6 лева (или май бяха 8, не помня вече) и такъв ще си взема за баса тоя ми е на 3-4 месеца ама още няма признаци на износване Цитирай
kitaratapesho Отговорено Септември 7, 2005 Отговорено Септември 7, 2005 (Редактирано) силно препоръчвам, както за много други неща, и тук да ползвате услугите на нашите майстори. ако не сте изключително капризни откъм външен вид отидете при някой кожар и си поръчайте колан. аз направих така. и срещу 7лв получих хубав и най-вече много здрав kitaratapesho signature колан за китара от телешка кожа. широк е 10см за да не ми тежи китарата, че съм 60 кила само. направихме дупки и захват по мой избор. ползвам го от две години всеки ден безотказно. в темата със снимките може да го видите. тези дни ще ида да си поръчам и един за лес пол-а, че е зверски тежка китара. ако някой се интересува мога да дам координати на "моя" агент Редактирано Септември 7, 2005 от kitaratapesho Цитирай
AorA_Bass Отговорено Септември 7, 2005 Отговорено Септември 7, 2005 Ami az izpolzva mErnie Ball i sym sup[er dovolen..13 lv. Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Септември 9, 2005 Отговорено Септември 9, 2005 Вчера гледах в xxxx някакъв специално за Бас, от неопрен, малко еластичен, но определено изглеждаше много обещаващо. НО - цена 70 лв. Цитирай
rocka_rolla Отговорено Септември 13, 2005 Отговорено Септември 13, 2005 силно препоръчвам, както за много други неща, и тук да ползвате услугите на нашите майстори. ако не сте изключително капризни откъм външен вид отидете при някой кожар и си поръчайте колан. аз направих така. и срещу 7лв получих хубав и най-вече много здрав kitaratapesho signature колан за китара от телешка кожа. широк е 10см за да не ми тежи китарата, че съм 60 кила само. направихме дупки и захват по мой избор. ползвам го от две години всеки ден безотказно. в темата със снимките може да го видите. тези дни ще ида да си поръчам и един за лес пол-а, че е зверски тежка китара. ако някой се интересува мога да дам координати на "моя" агент Интересувам се от този кожар. Ще кажеш ли как да се свържа с него? Цитирай
kitaratapesho Отговорено Септември 13, 2005 Отговорено Септември 13, 2005 за съжаление му нямам телефон. намира се тук : http://bgmaps.com/map.asp?sid=eaa84b97b842...&Map49_56.y=196 Цитирай
rocka_rolla Отговорено Септември 13, 2005 Отговорено Септември 13, 2005 Мерси, ще отида да видя какво ще предложи Цитирай
Recommended Posts