synchu Отговорено Март 13, 2008 Отговорено Март 13, 2008 ^Много вярно Слушам си апокрифни записи от преди 12-15 години, които сега, като се замисля май няма да мога да ги изсвиря, но пък тогава съвсем не можех да направя ник'ва музика (и сега още се учим де ). Пичът ме кефи как свири обаче, качествено пипа, както се казва Цитирай
Zlatanov Отговорено Март 13, 2008 Автор Отговорено Март 13, 2008 Значи първо искам да се извиня на РокоБГ за заядливите си постове ... Значи вижте хора това което казвам не се гради на това видео ... а на може би вече 5 години следене на развитието на този човек ... Но наистина не мога да убедя някой само с думи ... @токата ... ако е нормално човек да свири така на 21 аз трябва да си хвърля китарата в печката и да си ходя Цитирай
tocata Отговорено Март 14, 2008 Отговорено Март 14, 2008 (Редактирано) Значи първо искам да се извиня на РокоБГ за заядливите си постове ... Значи вижте хора това което казвам не се гради на това видео ... а на може би вече 5 години следене на развитието на този човек ... Но наистина не мога да убедя някой само с думи ... @токата ... ако е нормално човек да свири така на 21 аз трябва да си хвърля китарата в печката и да си ходя Ами да,съвсвм нормално е да започнеш на 14-15 години,и за 5 години да направиш техника страхотна.Въпрос на мотивация и страхотно желание.Сигурен съм че доста от яко свирвщите хора в този форум са свирили на 20 год.не по-лошо от сега-говорим за техника....Да речем Колио- нашия съфорумник....със сигурност е бил също така техничен на 20 колкото и сега ,разликата е можеби в нещата които свири в момента,озряванвто и търсенето му на нови територии в музиката... Принципно съм виждал, завършени китаристи(като техника) на 18 год.така че ,не виждам нищо странно в това. Но не това е темата ...извинявам се...... както казах и по-горе, човека има добра основа,много важно нещо...за понататъшното му развитие Желая му успех !!! @@ А ти не си хвърляи китарата в печката..... няма смисъллллл вече не е толкова студено на вън. Редактирано Март 14, 2008 от tocata Цитирай
tocata Отговорено Март 14, 2008 Отговорено Март 14, 2008 Но не я дръж в хладилника... до ......следващата зима, просто свири на нея.....резултатите сами ще доидат. Труд Труд Труд...... Цитирай
fLiSk Отговорено Март 14, 2008 Отговорено Март 14, 2008 Мда де, точно това дето е от горе. Техниката аз лично съм я поподминал отдалеко (изключая тук таме нещо извадено дето няма начин да не се свири технично, което рядко го има в музиката, която ме интересува ), но това, което бих искал наистина да чуя от въпросният музикант е някоя по - простичка композиция, ама с повече пиниз и ритъм. Е така, просто в по - изчистен вид да се види. Тогава най - много си личи свиренето, а и ще придобием по - ясна представа за неговия стил. Пускайте линкове, мен лично и това ми хареса и ще се радвам на още Цитирай
}|{ope rb3o Отговорено Март 17, 2008 Отговорено Март 17, 2008 ууу евала тоя много бърже пипа браво и там дръжката дърпа браво много добър имате ли записи с некое парче на ваи или сатриани ? Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Март 19, 2008 Отговорено Март 19, 2008 (Редактирано) Джаза и импровизацията.. ся, това е.. какво да кажа, весела Коледа, чичо ви Ибриям. Редактирано Март 19, 2008 от Stoyko Lisichkov Цитирай
JOKICH Отговорено Септември 3, 2009 Отговорено Септември 3, 2009 Много е готино,върпеки че много Сатриани ми бие.Това не е недостатък Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Септември 3, 2009 Отговорено Септември 3, 2009 Satriani не чак, по-скоро на Steve Vai прилича като пинизи. Мисля че това момче (няма идея колко е голям, но на видето изглежда на не повече от 21-22, но съдя по себе си защо аз съм на 29 и съм почти 50% побелял, прошарен в косата) имаше участие в някоя банда, с доста кофти авторски неща. От пловдив бяха, но може и да греша. И един кавър на Dream Theater (всъщност май беше любимото ми парче от Images & Words) - перфектно изпълнен. Аз съдя за музикалните способности на даден човек по авторската му музика. В нета е пълно с адски добри китаристи като техника. Ама адски добри. Свирят сигурно по 4-5 часа надн сумарно. Аз на ден я изсвиря някоя част на мое парче, я не. Тази импровизация в лидийски лад е отлично изпълнена, но лично на мен нови музикални идеи не ми предостави. Не по зле в такава биха се справили BlueZone, DeathZone, BlackBird, tocata, kolio_k, kitaratapesho (нищо че той е "яко в 'жаза"), visiondann и още доста, които просто не мога да се сетя по никове. А и аз си го обичам тоя лад, но се старая последните 5-6 години да избягвам всякакви пръстовки от табове, три-тона-за-струна и подобни схеми. Ангел свири с жестока техника. Но просто не ми показва нещо, което да ме накара да се заслушам. Е, то си е верно че си е импровизация, но повечето от нещата, които изсвири ги е свирил и друг път за тренинг. Най-трудно е човек да избяга от това, което е учил. На доста китаристи и творци средно им е итнемало от 5 до 10 години... и повече. Както се вика - търсят себе си. А някои тогава вече нямат мераци за такива неща и си бичат с кухарката някъде... Цитирай
Recommended Posts