robtrujillo Отговорено Април 19, 2009 Отговорено Април 19, 2009 А какви са ви впечатленията от Ibanez 305? Цитирай
johniebgood Отговорено Април 30, 2009 Автор Отговорено Април 30, 2009 Как реших едно малко-голямо проблемче: Не знам как, но си бях загубил винтчето и пружината от "магарето", които държат "до" струна. Въпросното винтче се оказа доста проблематично като размер- резба 3мм, дължина 45мм. Намерих винта в един магазин- "ЕвроБолт", на ъгълът на "Раковска" и "Сливница"(за софиянци).В този ред на мисли, препоръчвам ви го, ако имате нужда от каквито и да е крепежни елементи, там е просто Раят на винтовете... Цитирай
johniebgood Отговорено Май 30, 2009 Автор Отговорено Май 30, 2009 След доста сериозно проучване, успях да разбера кой модел ми е баса и коя година е произведен - '93 , SR1306 Тяло - Paduak, Wenge/Bubinga 5-piece neck, Wenge fretboard Друг интересен факт, който научих, касае серийните номера : Пример - F0306467 - "F" е за това, че китарата е произведена във Fujigen, Япония, първите 2 цифри показват годината на производство - 2003, последните, че това е 6467-мата китара за тази година. Ето 2 полезни линка за интересуващите се Ибанец форум и .ком Цитирай
TONY Отговорено Май 30, 2009 Отговорено Май 30, 2009 ^ жесток бас. Като идеология ми напомня уоруик тъмб. Сравнявал ли си ги като звук? Цитирай
johniebgood Отговорено Май 30, 2009 Автор Отговорено Май 30, 2009 Навремето бях луднал по Уоруик и според мен този модел на Ибанец е отговора на Уоруика. Мисля, че са копирали и електрониката, дори и в звука има общо, но все пак, Уоруик си е Уоруик! И все пак аз съм фен на Ибанец. Цитирай
temerut Отговорено Май 30, 2009 Отговорено Май 30, 2009 мек и иемжи нямат сходно звучене а с бартолини пък хич но затова има толкова марки а всеки вкус Цитирай
rinti Отговорено Юни 4, 2009 Отговорено Юни 4, 2009 (Редактирано) Наи-интересното е че маи не видях 4 струнен ибанец, имаше едно твърдение(на по предните страници) че в днешно време поне 5струнен бас е задължителен явно може би се оказва вярно или пък не на концерта в белград на AC/DC басиста им беше с 4 струнен мюзик ман и това не попречи да стане велик концерт... Поздрави П.п Иначе по темата и аз съм фен на ибанец но за сега поради липса на средства не съм се сдобил с такъв но и това ще стане в наи-скоро време... Редактирано Юни 4, 2009 от rinti Цитирай
johniebgood Отговорено Юни 4, 2009 Автор Отговорено Юни 4, 2009 Предполагам, че мнението е мое и примера ти е несполучлив. Диси са институция и като такава стилът им е направо метафизичен, в този смисъл не им трябват повече от 4 струни. Но в съвременната музика е друго. Цитирай
Demiurg Отговорено Юни 4, 2009 Отговорено Юни 4, 2009 на концерта в белград на AC/DC басиста им беше с 4 струнен мюзик ман и това не попречи да стане велик концерт... Ти сам го каза - инструмента е според музиканта. То на тоя и 2 струни са му много - я чуй пича от Морфин какво свири на 2 струни... Цитирай
rinti Отговорено Юни 4, 2009 Отговорено Юни 4, 2009 (Редактирано) Предполагам, че мнението е мое и примера ти е несполучлив. Диси са институция и като такава стилът им е направо метафизичен, в този смисъл не им трябват повече от 4 струни. Но в съвременната музика е друго. Тва че мнението е твое не го разбрах.Но не се замислих преди да дам примера с диси те наистна може би са една от малкото групи които никога не са си сменяли стила...(смисъл не да минат към чалга де а винаги само хард рок не кам нещо по тежко или по-леко). Поздрави Редактирано Юни 4, 2009 от rinti Цитирай
Newcastle United Отговорено Юни 8, 2009 Отговорено Юни 8, 2009 По въпроса за серийните номера! Колкото и да рових в нета,не можах да открия какво означава CP в началото! Моят бас е Made In Korea с номер CP последвано от 8 цифри,за които разбрах,че първите две са година на производство,вторите две са месец на производство,а последните четири,показват коя по ред китара е за този месец,но за въпросното CP не откривам нищо! Най близкото до което стигнах,беше Made In Korea,последвано от C и 8 цифри,което означавало,че китарата е производство на завода на Cort в Korea,но за CP-нищо! Ако някой разбере нещо нека пише! Цитирай
Demiurg Отговорено Юни 8, 2009 Отговорено Юни 8, 2009 По въпроса за серийните номера!... Моя е само с "С". Цитирай
johniebgood Отговорено Юни 9, 2009 Автор Отговорено Юни 9, 2009 ^^ "1997 - Present - Under the old numbering scheme 1997 would show duplicate numbers to 1987 so the serial number was changed to the F and 7 digits, now the first 2 denoting year of production. F98***** is a guitar built by Fujigen in 1998. The last 5 digits continue as a consecutive production count for the year. Factories - Shown as F for Fujigen in the examples above, other factories used that mainly produced the budget models were C for Cort [Korea], S for Samick [Korea], W for World [Korea], and guitars are also built in Indonesia, China, and who knows where else. " Да, нищо не казват за CR, но забележи края на изречението... Аз писах на този пич, от сайта където вероятно си научил подробностите за серийния си номер, пиши му и ти(на английски) и може би ще ти помогне - rich@ibanezrules.com. Успех! Цитирай
Abbath Отговорено Юни 9, 2009 Отговорено Юни 9, 2009 (Редактирано) Бях чел във форум някъде,че с СР започват номерата на някаква си РТ фабрика във Индонезия на Корт...но щом казваш,че пише Made in Korea...не знам. Редактирано Юни 9, 2009 от Abbath Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 9, 2009 Отговорено Юни 9, 2009 Рич е много точен фен, пазарувал съм от него. Въпреки, че съм на майната си в някаква аборигенска държавица, а имаше и други проблеми, ми отговори подробно за всичко и направихме сделка в крайна сметка! Е, друг е въпроса, че ми опънаха нещата и назаднах с 85$... The CP on Ibanez designates Cort's PT factory in Surabaya, Indonesia. Korean Built Ibanez - Cort Factory Acoustics and Electrics start with C - C03071234 (C=Factory, 03=2003, 07=July) Цитирай
Recommended Posts