Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

между другото четох в някое от ревютата че roland са вкарали шума от демферите та предполагам

че са се постарали поръчах го от thoman

имат опция да върнат парите в едномесечен срок при положение че не ми хареса

та така чакам с кеф

Отговорено

Имат и много други параметри на пианото, които можеш дори да настройваш - например колко да е отворен капака на рояла, което се отразява на остротата на звука, настройка на резонанса на свободно трептящите струни и т.н. Няма да съжаляваш :recourse: Поздравления за избора и успех с доставката!

Отговорено

днес чух rolan fp-4

пианото ми хареса,имам малки забелижки в високия регистър, клавиатурата

е добра,ама ми се стори по тежка от клавиновата

ама това което не ми хареса е менюто.Преди десетина години имах един модул на роланд мисля че беше u-220 та си спомних и там менюто беше кошмарно ,некви безумни комбинации и тук така а и тея пичово от xxxx хич ги няма та прослушах само основните бленди

цената е само 150 лв по висока от thoman ама тъпото е че дават само 6 месеца гаранция и пак трябва да се чака 40 дена

CyberGene как се оправяш с това меню на роланд или е въпрос на навик

сигурно щот съм сви нал с yamaha не съм обективен ама не ми се стори никак интуитивно

Отговорено (Редактирано)

Мисля, че FP7 и FP4 имат различни менюта, клавиатурите им също са различни. А мисля, че и звукът също е различен, но не съм съвсем сигурен. FP4 е по-евтин и орязан вариант на FP7 и затова може би някои неща не са му съвсем на макс :) Странно ми е това, че клавиатурата ти се е сторила по-тежка. Всеобщо мнение е, че най-тежките клавиатури са тези на Ямаха, аз го потвърждавам, но е възможно да са оправили това в новите модели на Клавинова, все пак не съм свирил на абсолютно всички модели, също така не знам и каква е клавиатурата на FP4, може би пък е някаква по-тежка от на FP7. Но съм сигурен, че клавиатурата на FP7 е най-доброто за момента от Роланд, а тази на FP4 е олекотен (като общо тегло на пианото) и евтин вариант на тази механика.

П.П. Можеш да си свалиш упътванията на двете пиана от сайтовете на Роланд и да направиш сравнения, пък и да разбереш предварително как да работиш с твоето пиано.

Редактирано от CyberGene
  • 1 month later...
Отговорено

Аз лично бих ти препоръчал NORD STAGE 88 ако ти се дават 5000 лева.Иначе преди време имаше един корг sp 200 ,но отдавна го няма помагазините за съжаление :hysterical: поздрави