keeper Публикувано Февруари 21, 2008 Публикувано Февруари 21, 2008 Та мисълта ми е с какво да го залепя за дървото, не ми казвайте че лепилото няма значение защото то е връзката между дървото и зумера - до голяма степен от него зависи какъв ще е тона. Споделете някакъв опит. Китарата е с найлонови струни. Цитирай
Mladen Отговорено Февруари 24, 2008 Отговорено Февруари 24, 2008 Хммм... Интересно искам да чуя отговора! Ми тя тази тема не е за тука... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Февруари 24, 2008 Отговорено Февруари 24, 2008 Защо не разбрах какво се цели ... Тоя зумер за какво е ? Цитирай
7thString Отговорено Февруари 24, 2008 Отговорено Февруари 24, 2008 Абе зумер не викаха ли по-скоро на едни пищялки дето ти казват като си си забравил фаровете на колата като излизаш? На въпроса- най-добро предаване на саунда би трябвало да постигнеш с нееластично лепило- примерно от тези дето съхнат за една секунда. Въпроса е къде да се лепне точно... Цитирай
SviStyle Отговорено Февруари 25, 2008 Отговорено Февруари 25, 2008 Абе зумер не викаха ли по-скоро на едни пищялки дето ти казват като си си забравил фаровете на колата като излизаш? Ние на бачкане и за друго ги ползваме ама...пак са си пищялки. По-добре си лепни една грамофонна игличка на топа с тиксо и забрави за проблема.Инфото е първа ръка от музикалното училище в Котел(Ех, тамбуристритититатритити"МиткоРусев"татрититини имало там навремето).Даже даскала по технология на музиката се мъчи да ме светне за това(естествено завъшил тамбурист там), ама аматьорите ВЪН. Цитирай
solo5 Отговорено Февруари 25, 2008 Отговорено Февруари 25, 2008 много прилично си звучи даже със зумер аз преди доста години залепих с лепило Прома на полуакускичната ми китара но го залепих на задната стена, бях чувал, че е по-добре да е на предната тук да се изкажат спецовете моя беше от най-големите, бях му запоил 2 проводника и бях облепил задната част със синя ПВЦ лента (гъзарийка ) но Прома е бавносъхнещо лепило, намазваш, изчакваш около 2-3 минути, после като го залепиш притискаш с нещо за около 10 минути аз притисках с вилица Цитирай
keeper Отговорено Февруари 25, 2008 Автор Отговорено Февруари 25, 2008 Тей ви зумер http://www.guitar-list.com/howtos/how-to-m...wn-piezo-pickup Аз се изкушавам за каноколит......... иначе се лепи от вътрешната страна под мостчето. Цитирай
solo5 Отговорено Февруари 25, 2008 Отговорено Февруари 25, 2008 не знам за каноколита, мисля че не му се отразяват добре вибрациите, които ще ги има в изобилие там Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 25, 2008 Отговорено Февруари 25, 2008 Aбе една бърза епоксидна смола като бързите Bison/Poxipol се втвърдява доста, и е добър вариант. Принципно трябва да се залепи точно под магарето, отвътре, на предния капак. Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 25, 2008 Отговорено Февруари 25, 2008 (Редактирано) да и то по-точно под тънките струни - на мойта кухарка съм залепил с някакво льепило за гума (от тея миришещите), но има още нещо - трябва преамп в китарата с много висок входен импеданс и много късо кабелче между пиезото и преампа (то затова се и вгражда) - така ще е трепач - в противен случай е "малко" компромисно решение със недостатъчно добър резултат аа и за лепилото ми се струва че по-рядко ще е по-добре, тъй като от гъстите смоли се получава по-дебел слой и да не искаш - все пак не можеш да пъхнеш стяга вътре а това на линка както е показано със "4. a small amount of medium density foam." няма как да се залепи с лепило - само отстрани по малко Редактирано Февруари 25, 2008 от Overdrive Цитирай
bir4o Отговорено Февруари 26, 2008 Отговорено Февруари 26, 2008 да и то по-точно под тънките струни - на мойта кухарка съм залепил с някакво льепило за гума (от тея миришещите), но има още нещо - трябва преамп в китарата с много висок входен импеданс и много късо кабелче между пиезото и преампа (то затова се и вгражда) - така ще е трепач - в противен случай е "малко" компромисно решение със недостатъчно добър резултатаа и за лепилото ми се струва че по-рядко ще е по-добре, тъй като от гъстите смоли се получава по-дебел слой и да не искаш - все пак не можеш да пъхнеш стяга вътре а това на линка както е показано със "4. a small amount of medium density foam." няма как да се залепи с лепило - само отстрани по малко Не че съм спец , ама съм чувал че слагането на такива джажи в акустичната китара вложавало акустиката на инструмента. Не може ли това чудо да седи отгоре под магарето на китарата. Цитирай
RockoBG Отговорено Февруари 26, 2008 Отговорено Февруари 26, 2008 хехехе - Забравената думичка. Густо Цитирай
keeper Отговорено Февруари 26, 2008 Автор Отговорено Февруари 26, 2008 Ми незнам - то май звукът го приема и с двете повърхности - така че ако е отвън става манджа с грозде............ Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 26, 2008 Отговорено Февруари 26, 2008 абе на заводските китари е вътре барабар с преампа а за скапването сигурно е така но всяко нещо иска жертви Цитирай
Recommended Posts