Smokejack Отговорено Октомври 21, 2005 Отговорено Октомври 21, 2005 рок и метъл хармонията е доста проста и за това мисля,че ако разберете "другите" хармонии сами ще може да направите извод за рок/метъл хармониите Май не си слушал достатъчно рок и метъл приятелю,след като се изказваш по този пренебрежителен начин Бих ти препоръчал групи като Nevermore,Dream Theater за да чуеш,че изобщо не са прости като хармония дори има доста полифония в музиката им.Ако искаш нещо по старо пък,заслушай се в Rush и ще видиш що е хармония и полифония. Ако говорим за класически хард рок и хеви метъл съм напълно съгласен с теб,но нека не забравяме,че рок музиката се развива непрекъснато,особено в последните десетина години.Изхождайки от последните течения в метала най вече,спокойно можем да кажем,че се е превърнал в една модална музика. А и най вече мисля,че трябва да чуеш Symphony X.Ако и там ти се стори хармонията елементарна,значи си силно предубеден към този тип музика. Цитирай
mengel Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 (Редактирано) ...Всичко е строго индивидуално. Има образовани некадърници и необразовани гении. Има го и обратното. Някой му хрумва мелодия и построява хармония - друг обратно. Това, което аз за себе си лично не мога да си обясня е как нещото се ражда в главата ми. Ей това все ми се изплъзва, защото доде се усетя и то излязло, а как си остава загадка. Имам чувството, че съзнанието ми отива някъде, взема идея и ми я донася и си трае за това откъде и как... Но ако не му обърна внимание, я изтрива, ако не я запиша овреме. :think:. А по въпроса за сложността - това е само етап. Има композитори достигнали определена степен на сложност, която явно е задоволила любопитството им и се завръщат, но вече обогатени, към по-простите неща. Като е сложно, не значи че е по-добро, по-важното е зарядът който носи музиката и за кого го носи, за тълпата или "разбирача"... Редактирано Октомври 26, 2005 от mengel Цитирай
DeathZone Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 Стойностните неща не се мислят като хармония , мелодия и пулсация , те са едно цяло и не може да се разглеждат отделно и ако махнеш едното , другите не съдържат и 10% от емоцията ,която е имало при комбинацията от трите. Сега всички теоритици и академици може да ме плюват на воля , но така смятам аз. Интересните неща са интересни заради комбинацията от тонове и пулсация във всеки един момент , някои правят мелодия чрез хармония , други хармония чрез мелодия ...... има ли талант, музикалност и чувства има музика ... всичко друго са безсмислени напъни , които се надушват още с първите два такта. Цитирай
Putniq Bega4 Отговорено Октомври 27, 2005 Отговорено Октомври 27, 2005 Стойностните неща не се мислят като хармония , мелодия и пулсация , те са едно цяло и не може да се разглеждат отделно и ако махнеш едното , другите не съдържат и 10% от емоцията ,която е имало при комбинацията от трите. Сега всички теоритици и академици може да ме плюват на воля , но така смятам аз. Интересните неща са интересни заради комбинацията от тонове и пулсация във всеки един момент , някои правят мелодия чрез хармония , други хармония чрез мелодия ...... има ли талант, музикалност и чувства има музика ... всичко друго са безсмислени напъни , които се надушват още с първите два такта. поздравления на Deathzone за това изказване Цитирай
DeathZone Отговорено Октомври 28, 2005 Отговорено Октомври 28, 2005 (Редактирано) Така виждам аз мелодико-хармонично-ритмичната страна на музицирането Уеко Блусче Редактирано Октомври 28, 2005 от DeathZone Цитирай
Recommended Posts