nickysn Отговорено Февруари 18, 2008 Отговорено Февруари 18, 2008 Ето тук има видео уроци: http://www.justinguitar.com/ Цитирай
Mladen Отговорено Февруари 18, 2008 Отговорено Февруари 18, 2008 Аз искам само да те поздравя!!! Евала, хвала на таквизи хора, дано запълниш празнотата в живота си, с този готин инструмент-китарката !!! Цитирай
alexthegreat Отговорено Февруари 19, 2008 Отговорено Февруари 19, 2008 Привет колега, няма да се оплакваш от годините, ей Аз съм на 35 вече и си трая, пък ти ... Много си приличаме с теб май: същите групи, интереси, влечение към китарата и др.. от близкото поколение ще да е Айде обади се ако имаш нужда от нещо, и аз вися цял ден в нета, че също съм в близък бизнес. Не че съм напреднал много ама все с нещо може да помогна в начинанието "Китара". ICQ има в профила ми. BTW: имаше едно време един човек с такъв ник... беше станал легенда по времете "преди торентите" Цитирай
Gateto Отговорено Февруари 19, 2008 Автор Отговорено Февруари 19, 2008 Само да ви се похваля - от днес съм горд собственик на Squier Bulet Strat. Ходих до xxxx магазина по препоръка на мои приятели - пък и AXE ги беше препоръчал в една от темите. Мога да похваля пичовете които работят там - отнесоха се с мен с нужното уважение - обясниха ми всяка една стъпка - всеки един въпрос който имах. Аз лично се бях насочил към Афинити - една крачка над Булет-а - но пичовете ми казаха че това са едно сторина и кусур лева отгоре - като за начинаещ китарист е напълно излишно. По добре за тези пари да си взема консумативи и подръчни материали и ще ми легне по евтино пък и ще ми останат пари за уроци. Та взех си: Squier Bulet Strat Fender калъф за китарата Кабел 6 мерта за китарата 3 пера с различна твърдост 1 двд на фендър - "Getting Started On Electric Guitar with Keith Wyatt" 1 много секси черен колан за китарата - пак фендър 1 комплект нови струни фендър (спешъл за моята китара) И всичко това на стойност 369 кинта. В сравнение с Афинити-то което исках да си взема 330 кинта. Сега зазобвам ДВД-то - и почвам да уча! Благодаря на всички които откликнаха в тази тема и ми помогнаха със съвети. Гатето Цитирай
Gateto Отговорено Февруари 19, 2008 Автор Отговорено Февруари 19, 2008 @alexthegreat - Аз съм. Гатето Цитирай
stanbog Отговорено Февруари 19, 2008 Отговорено Февруари 19, 2008 честито! от сега нататък - ROCK HARD!!! Цитирай
Slevin Отговорено Февруари 19, 2008 Отговорено Февруари 19, 2008 1 двд на фендър - "Getting Started On Electric Guitar with Keith Wyatt" Аз като почнах да се уча преди две години и аз от това ДВД почнах. Доста е кратко, но ако внимаваш, ще понаучиш някои основни работи. После вече или тръгваш по учители или се затваряш от света, зареждаш се с оптимизъм и трезва преценка спрямо собствения си прогрес и почваш да вадиш таблатури от нега, уроци (във всякакви форми и т.н.) Не е задължително да опираш до учител ако познаваш китарист(и), които да ти помагат като имаш проблеми и да те вкарват в правилната насока. Сам е по-трудно да напредваш, ще трябва да си наложиш яка дисциплина. Понякога ще дълбаеш в грешна насока, ще пропускаш да отработиш някои неща, които после наново ще трябва да заучаваш и т.н. - това е нормално, ама си е напълно възможно да достигнеш едно добро ниво. Евалата за желанието и хъса! Това е правилния подход. Желая ти успех, ако имаш проблеми и питания тук има доста вещи в занаята хора. Цитирай
Gateto Отговорено Февруари 19, 2008 Автор Отговорено Февруари 19, 2008 Купувам пръсти - моите са много дебели да му се невиди - често закачам други струни и прецаквам хармонията. Явно още не ми е ясно как точно да си държа китката и пръстите - обаче тоя чичко от двд-то дето си го взех - много го клоьпам - учим си акорди с него без никви притеснения Акордите в които участват 3 пръста ми завъртат главата в момента - ма предполагам това ще мине като летен дъжд Как го казвате тука - а да .... ROCK ON !!! Гатето Цитирай
nickysn Отговорено Февруари 19, 2008 Отговорено Февруари 19, 2008 Ей тук има снимки и видео за акордите: http://www.justinguitar.com/html/beginners...C02-Dchord.html http://www.justinguitar.com/html/beginners...andEchords.html И въобще, погледни целия курс за начинаещи: http://www.justinguitar.com/html/beginners.html Цитирай
Dread Отговорено Февруари 19, 2008 Отговорено Февруари 19, 2008 Не са ти дебели пръстите, пич, просто към настоящия момент са само малко неопитни, което съм сигурен, че е поправимо. Иначе и от мен едно евала за ентусиазма, не се подавай на предразсъдъци, като този за възрастта - след 5 години също ще си млад, но ще си китарист на 5 години, което не може да се нарече малко като за нашия инструмент. Цитирай
duzko Отговорено Февруари 20, 2008 Отговорено Февруари 20, 2008 Братле, едно голямо ЕВАЛА, от моя страна. Аз съм на 24 и сега и аз почвам да се занимавам. Радвам се, че има и други ентусиасти като мен дето на "дърти" години се сещат за хубавите неща в живота. Ще се засичаме във форума и може да обменяме опит . И после прайме група Това в кръга на шегата, разбира се, мисълта ми беше - хора като теб заслужават уважение и респект!!! :P Цитирай
duzko Отговорено Февруари 20, 2008 Отговорено Февруари 20, 2008 А, за пръстите няма да се притесняваш, мен пък са ми особенни ноктите и живеца ми е много напред и тряа да пиля с едни пилички, щото с нокторезачка може да се осакатя. А бе луда работа... Цитирай
HevyDevy Отговорено Март 15, 2008 Отговорено Март 15, 2008 Аз започнах да се уча да дрънча преди някой месец, но мисля да се отказвам поради същата причина - пръстите. Не са достатъчно дълги и тънки. 20см ми е педята, най-голямото разстояние, което мгоа да покрия е 4 прагчета, но натискът не е добър и се получава едно жужене такова, а ако трябва да държа повече от една струна на 4тото прагче - невъзможно. Бавно и едвам-едвам се справям с дребни неща на 3. Поне опитах, а от години си мислех, че не мога. Сега поне знам, а това пак е нещо :-). Цитирай
Overdrive Отговорено Март 15, 2008 Отговорено Март 15, 2008 като не са ви тънки пръстите научете се да свирите на няколко струни с един пръст знам един стар китарист който пръстите му са като кебапчета а самия той е към 2 метра и примерно акорда ла на 2ро прагче натиска с 2 вместо с 3 пръста като (ако) има желание се намира начин Цитирай
9teen8t9 Отговорено Март 15, 2008 Отговорено Март 15, 2008 а аз съм още по зле, но имам амбиция и ще продължавам, въпреки ебавките на другите около мен Цитирай
Recommended Posts