bulby Отговорено Ноември 27, 2007 Share Отговорено Ноември 27, 2007 Според мен най-добрия вариант е да ползваш всички похвати. С перо можеш да свириш неща, който с пръсти не се получават готино. Също така не съм съгласен, че не можеш да докарваш фънки звучене с перо. С моята банда правим около 9-10 парчета, от който 2-3 ги свиря с перо, а на едно сменям между пръсти и перо Въобще най-яко си е да не се ограничаваш само с една техника на свирене! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vurbito Отговорено Ноември 27, 2007 Share Отговорено Ноември 27, 2007 хм ето един съвет ползвай си палеца вместо перо и свири само с удари надоле около 2-3 седмици да усетиш струните след това си опри пръста по баса (аз се подпирам понякога на струните нз защо така свикнах; ако имаш джазов адаптер сложи си палеца отгоре) и почни 1 удар с показалец,1 с среден и 1 с безименен в бавно темпо и постепенно забързай Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fib4ik Отговорено Ноември 27, 2007 Share Отговорено Ноември 27, 2007 Не мога да тазбера ... защо още отначало карате човека да включва и трети пръст ... Пич редувай си Показалец и Среден .... почни от някви бавнички упражнения ... (Някъде темпо - 100 или пък по малко .....) Но препоръчвам да почваш да свириш гами .... Пз:Ицо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
username Отговорено Ноември 30, 2007 Share Отговорено Ноември 30, 2007 Аз също не искам да отричам нито една техника, защото смятам, че това си е богатство на звукоизвличането. Обаче.... От известно време свиря с едни момчета, с основна концепция hardcore и решх, че за да съм концептуален трябва да ползвам перо(което по принцип не ми е присъщо). Мъчих така известно време, обаче на последната репетиция нещо се издразних и праснах с пръсти. Само пооправих малко корекциите на усилвателя и всичко се получи много по-добре, отколкото когато и да е с перо. Много по-добра интонация и по-богат тон. Тъпото перо само трака то струните и скапва всичко! Та: твърдо заставам зад пръстите и също така смятам, че свиренето на бас с перо позволява единствено повърхностно овладяване на инструмента. Не е ли да си пипнеш с ръчица бате нищо не става. и на края едно философско заключение: тва да свириш с перо на бас е все едно да ближеш сладолед през стъкло или да Ебеш с капут! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vurbito Отговорено Ноември 30, 2007 Share Отговорено Ноември 30, 2007 Аз също не искам да отричам нито една техника, защото смятам, че това си е богатство на звукоизвличането. Обаче....От известно време свиря с едни момчета, с основна концепция hardcore и решх, че за да съм концептуален трябва да ползвам перо(което по принцип не ми е присъщо). Мъчих така известно време, обаче на последната репетиция нещо се издразних и праснах с пръсти. Само пооправих малко корекциите на усилвателя и всичко се получи много по-добре, отколкото когато и да е с перо. Много по-добра интонация и по-богат тон. Тъпото перо само трака то струните и скапва всичко! Та: твърдо заставам зад пръстите и също така смятам, че свиренето на бас с перо позволява единствено повърхностно овладяване на инструмента. Не е ли да си пипнеш с ръчица бате нищо не става. и на края едно философско заключение: тва да свириш с перо на бас е все едно да ближеш сладолед през стъкло или да Ебеш с капут! ааххахахахах джейсън е капутоебящ стъклоблизец :hysterical: а още нещо леми свири с перо и кво не може да свири ли? всичко зависи от човека някои (като джейсън) са родени за да са педали други(като леми) са големи убери Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jason Отговорено Ноември 30, 2007 Share Отговорено Ноември 30, 2007 Ако става въпрос за Jason Newsted не съм съвсем съгласен с предния пост. Лично мое мнение, без да искам да убеждавам някой в него е, че Jason притежава завидни бързина и ритмичност на дясната ръка, които не са често срещано явление. Но всеки има право да има мнение! По темата съм съгласен с мненията, че е хубаво, ако не да се владеят перфектно, то поне да се познават различните начини на свирене. Придобито умение или знание никога няма да е излишно, само може да е в полза! Със здраве! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolega Отговорено Декември 1, 2007 Share Отговорено Декември 1, 2007 Джейсън е изрод. Просто не разбирам защо всички смятат, че щом не свири с пръсти, значи свири лошо. Най-яките парчета на металика са негови. А на сцена е просто култ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vurbito Отговорено Декември 1, 2007 Share Отговорено Декември 1, 2007 Джейсън е изрод. Просто не разбирам защо всички смятат, че щом не свири с пръсти, значи свири лошо. Най-яките парчета на металика са негови. А на сцена е просто култ [spam] ако под най-добрите искаш да кажеш най-педалските съм съгласен load reload :hysterical: чуй войвод и се посери от смях[/spam] Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Декември 1, 2007 Share Отговорено Декември 1, 2007 Според мен и двете са нужни. Аз започнах с перо, като свирих траш и пънк, после минах на блус, рокенрол и жазз с пръсти и сега, връщайки се към по-тежка музика или пък решавайки да направя некоя изрУдия, се оказва, че не мога да свиря с перо... Хоп - и започнах да тренирам, даже с фретлеса го ползвам (перцето де), а си спомням как, преди години, се подигравах на Стинг за същото , ма кво да прайш. Сега, често, като свиря с пръсти, си държа перото в свития показалец на дясната ръка (който ми е контузен и отдавна не го използвам за свирене), готово за употреба. Та, накратко - ценни са и двете техники - дори понякога показалеца не ми е много зле и мога да си позволя да държа перцето с него и палеца и заедно с останалите три да си правя некви фокуси ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolega Отговорено Декември 1, 2007 Share Отговорено Декември 1, 2007 Джейсън е изрод. Просто не разбирам защо всички смятат, че щом не свири с пръсти, значи свири лошо. Най-яките парчета на металика са негови. А на сцена е просто култ [spam] ако под най-добрите искаш да кажеш най-педалските съм съгласен load reload :hysterical: :hysterical: чуй войвод и се посери от смях[/spam] Жалко е, че смяташ песни като blackened и my friend of mysery за педалски. Наистина жалко. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vurbito Отговорено Декември 1, 2007 Share Отговорено Декември 1, 2007 Джейсън е изрод. Просто не разбирам защо всички смятат, че щом не свири с пръсти, значи свири лошо. Най-яките парчета на металика са негови. А на сцена е просто култ [spam] ако под най-добрите искаш да кажеш най-педалските съм съгласен load reload :hysterical: :hysterical: чуй войвод и се посери от смях[/spam] Жалко е, че смяташ песни като blackened и my friend of mysery за педалски. Наистина жалко. пфф мизерствай си а блекънд джейсън има най-много 8% написано Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolega Отговорено Декември 1, 2007 Share Отговорено Декември 1, 2007 пфф мизерствай си а блекънд джейсън има най-много 8% написано Ми не баш. Клони към 8 и е ирационално. Чак 8 не е, спокойно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
basis4eto Отговорено Декември 2, 2007 Share Отговорено Декември 2, 2007 (Редактирано) С перо свирят китаристите . Като искате подражавайте им . Аз ще кажа едно - guitaring is for emos. / демек щом свириш на китара начи си емо . Не басКИТАРА , ами китара. / еxample : - emo Редактирано Декември 2, 2007 от basis4eto Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Декември 2, 2007 Share Отговорено Декември 2, 2007 (Редактирано) ^ Отвори темата и не се сдържах... Но не си прав за перцето... Вярно е, но не в 100% от случаите - някои от любимците ми свирят с перо Редактирано Декември 2, 2007 от ...taka li e? - a taka. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
beatle Отговорено Декември 2, 2007 Share Отговорено Декември 2, 2007 С перце е яко да се свири,самия звук е по-режещ,но както казахте и двата метода е добре да владееш. Относно т'ва за китаристите-не е съвсем вярно!Но съм виждал и емовци. Емо=Шит Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts