RichieSambora Публикувано Февруари 17, 2008 Публикувано Февруари 17, 2008 Здравейте, понеже видях, че съфоруника Горър беше пазарил от някъде така наречените "ментета" - ефтини копия на маркови китари. Въпроса ми е от къде ги е пазарувал и не само той, който знае да казва, че съм набелязал ей това: Не е оригинал, менте. Ето и малко ревю: Цитирай
jocker Отговорено Февруари 17, 2008 Отговорено Февруари 17, 2008 Феноменално ревю на "Менте", ако ги изнамерим отнякъде участвам веднага- това е Китарата. Иначе засега събирам за ТАЗИ Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 17, 2008 Отговорено Февруари 17, 2008 и дали си мислиш че е по-добре от скуаяра ти ? Цитирай
RichieSambora Отговорено Февруари 17, 2008 Автор Отговорено Февруари 17, 2008 и дали си мислиш че е по-добре от скуаяра ти ? Е, незнам ама все пак. Аз никъде неможах да намаря в нета нещо по въпроса Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 17, 2008 Отговорено Февруари 17, 2008 http://www.guitarblast.com/showthread.php?p=80228 тук пише тоя същия че е абсолютнпо копие на фендер - даже виж ключовете ебаси ако има начин и са на нивото на скуаяр или винтидж ще си купя 5-6 такива - телекастери, стратокастери квот ми дойде на ум... Цитирай
RichieSambora Отговорено Февруари 17, 2008 Автор Отговорено Февруари 17, 2008 Да, ключовете са капсуловани, с логото на фендер, грифа е ламиниран... Абе и аз ще си купя 2 ако ги изнамерим някъде... Цитирай
Flanker Отговорено Февруари 17, 2008 Отговорено Февруари 17, 2008 (Редактирано) Фендер как още не са ги осъдили тия,че им копират логото... Ако някой разбере от къде и колко струват да свирне да си купим някакви бройки наведнъж. И дали има с мейпъл гриф и нормално тремоло? Редактирано Февруари 17, 2008 от Flanker Цитирай
Fashion Отговорено Февруари 17, 2008 Отговорено Февруари 17, 2008 Поръчах си такава китара от Щатите за 490$ ,модела не е на Р.Самбора. Трябва да е мескикански Фендер с флойд ,даже е същият цвят като този на снимката и видеото. поне така пишеше в сайта.Имаше го в "GuitarTrader" ,но откакто съм го поръчал изчезна от сайта им. когато дойде ще споделя дали си струва парите. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 17, 2008 Отговорено Февруари 17, 2008 Какво да ви кажа - ментетата не са лоши, обаче не са особено прецизно изработени, и имат нужда от малко работа. Моето има флойд, който, въпреки че е менте, е доста приятен - едно, че е с нисък профил - все едно свирите на фикс бридж китара, второ, че му се сменят ножовете, а и оригиналните не са от ЦАМ, както повечето лицензни флойдове, ами са железни. Аз моя веднага щом го получих, му смених позициите, и сега свири идеално с 1.5мм екшън при 12-13 прагче. Сега се свири удобно, приятно, и лесно. Относно поръчки - не бях аз този, който направи покупката, и няма да говоря за марки/магазини и т.н. Ако той пожелае, ще сподели след време. Ето малко снимки от рефрета и семпълче. mente_dusha.mp3 Цитирай
vurbito Отговорено Февруари 17, 2008 Отговорено Февруари 17, 2008 Ако ги намерим искам едно такова Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 17, 2008 Отговорено Февруари 17, 2008 (Редактирано) Имай предвид, че снимките са след като смених прагчетата. Оригиналните бяха доста посредствено сложени, въпреки,че и те можеха да се пооправят до някъде. Редактирано Февруари 17, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 17, 2008 Отговорено Февруари 17, 2008 Нека кажа и аз малко по въпроса. Надявам се, че може, понеже лично внесох няколко ментета. Първо - защо слагате това менте от първия пост на едно ниво с тези, които поръчах аз? За кои ментета е темата? За моите или з анякакво си, което сте видели в ютюб? Нещо не разбирам. Моите Ментета са Кошмарни, няма какво да си кривим душата, докато това копие на Фендер от по-горния пост изглежда милиарди пъти по-добро от буково-шперплатените дъски, които поръчах. Скуайър също са менте, но на тях се свири и то добре и обикновено нямат нужда от смяна на праговете отще като си ги купил от магазина. Аз имам два Скуайъра и съм щастлив. Обаче ментетата, които внесох наскоро са Кошмарни и не са дори близо до скуайър. ИЗВОД: Има ментета и ментета. Не си мислете,ч е всички евтини китари са готини, защото това просто не е вярно. Второ - Всяка китара се усеща по различен начин в ръцете на свирещия, а също зависи и какъв компромис е готов да направи той откъм външен вид (насрана боя, пукнатини в тялото, подбит гриф, надран и олят сканоколит фингърборд), какви компромиси е готов да направи откъм допълнителни ремонти и Плащания (рефрет, настройка на екшън, екраниране, пренавиване на адаптери) и още милиарди други фактори, които трябва д аимате предвид при купуван ена Ментета Трето - Хората, от които купих Онези ментета не пратиха една от китарите, за които платих и съответно по този начин ме завлякоха със 160 лева. И до днес чакам да ми ги върнат. Блажени са верующите, както пише някъде. ИЗВОД-2: Ревютата са много зарибяващо нещо. и аз бях правил видео ревю на моя Роудс-менте. Но действителността често се разминава с видеотата в Ютюб. ИЗВОД -3: Внимавайте какви ментета купувате и най-вече от КОГО ги купувате, за да не ядете хурката. Цитирай
Azwraith Отговорено Февруари 17, 2008 Отговорено Февруари 17, 2008 Това е супер готина китара според мен.Въпреки че е "менте" бих си зел такава.Звукът ме кефи много Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 17, 2008 Отговорено Февруари 17, 2008 (Редактирано) В общи линии, горера каза точно нещата. Въпросните ментета, без ремонт, не бяха много по-добре, откъм свиряемост, от средностатистическа кремонка. Сега, след ремонта, моята свири, бих казал, доста добре, но преди да я пипна беше ужасна. Също така, ремонтирах и един телекастер-менте. Той беше 2 идеи по-прилично направен от моята, и още преди ремонта, свиреше добре. Изобщо, качеството на тия ментета като нови, варира между нещо близко до скуаер, и скуаер, използван активно 3-4 години, като гаранция какво ще получите, няма. Тона на китарките не е убиец, не е и отврат, звучат средностатистически, и бих казал, че адаптерите им са приятни. Също така, с тях получавате калъф(нищо особено, но калъф) инструменти(шестограми), колан, и с някои китари - свирка - тунер. Редактирано Февруари 17, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts