elKobo Отговорено Февруари 21, 2008 Отговорено Февруари 21, 2008 Не, няма да се занимавам с глупости. Или оставям пик-ъпа без да е свързан или ще сложа пластмасова капачка на мястото му (ако намеря такава подходяща) мен ако питаш не махай адаптера, щото никога не се знае - може да решиш да смениш стила... на мен например много често ми се налага да превключвам адаптерите... ...така и не разбрах защо искаш да го махаш... Цитирай
edgecrusher Отговорено Февруари 21, 2008 Автор Отговорено Февруари 21, 2008 За смяна на стила...трудна работа ! От 18г. свиря това което свиря. А адаптера исках да го махна, защото не го ползвам, а имам проблеми с потенциометрите, които се сменят лесно, но не са вечни. Ако се налага да свиря нещо на бридж, имам чудесен избор от още 6 китари. Все някоя ще стане. Цитирай
edgecrusher Отговорено Февруари 21, 2008 Автор Отговорено Февруари 21, 2008 Успях много бързо да омаскаря хубавата китара Ето снимка след хирургическата ми намеса: Ще търся тия дни някаква капачка за хъмбакер,зада закрия дупката, но след първите проби на звука, ми се струва ще ИМА ПОДОБРЕНИЕ! Така както е с дупката хахахаха, ако наистина се окаже така, с дупка и ще си остане! Цитирай
vlex Отговорено Февруари 21, 2008 Отговорено Февруари 21, 2008 Малкълм Йънг свири с дупки на Греч-а си - явно има резон някакъв в тва Иначе те съветвам да измислиш някакви дървени/плексигласови/пластмасови или каквито и да било други тапи, с които да застопориш от вътрешна страна на кухината за електрониката, за да не се късат тия лепенки, че знае ли човек... Иначе ако слагаш капачка, ще трябва да сложиш определено и рамката, но важното е, че звукът те радва - това е най-важното. Поздрави, Влад Цитирай
edgecrusher Отговорено Февруари 21, 2008 Автор Отговорено Февруари 21, 2008 Кухината където бяха потенциометрите е запълнена с парче картон плътно прилепен към корпуса, а над него bubble wrap (това честно не знам как да го кажа на български) и самозалепваща лента. Цитирай
elKobo Отговорено Февруари 22, 2008 Отговорено Февруари 22, 2008 а ка се промени звука? високи, ниски, състейн... Цитирай
edgecrusher Отговорено Февруари 22, 2008 Автор Отговорено Февруари 22, 2008 Това за промяната в звука беше пъроначалено впечатление, не мога да го твърдя със сигурност преди да съм го проверил (чрез сравнение на записи със същите настройки на звука от преди и сега), но останах с впечатлението че китарата звучи по-bright, ако мога да се изразя така. Днес ако имам възможност ще драсна няколко проби. Защото това се очертава да е интересна дискусия. Току-виж съм си извадил нек-адапторите на всички китари хахаха! Цитирай
edgecrusher Отговорено Февруари 22, 2008 Автор Отговорено Февруари 22, 2008 И ето сега дойде момента на истината Тук по-долу имам два семпъла на китарния звук пред и след мод-ването. Използвал съм абсолютно същия източник на китаренн звук( т.е. Line 6 Toneport UX2) и абсолютно същите настройки. Звука преди Звука след Аз лично виждам промяна в графиката на звука. Кажете какво мислите вие! Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 22, 2008 Отговорено Февруари 22, 2008 :) Разликата е Огромна. Ако и двата семпъла са наистина са писани с едни и същи настройки на ампа и си сигурен, че не си ги променил неволно, то разликата наистина е драстична. Доколкото знам, магнитното поле на нек адаптерите променя вибрирането на струната, монеже постоянно я дърпа надолу, а нищо чудно и това дърпане да дава ефект и върху звученето. Но наистина не очаквах да има толкова фрапираща разлика при сложен и при махнат адаптер. Да не би промяната в звука да идва от електрониката? Демек, от разкачването на нек адаптера и съотвртна промяна на разни капацитети и импенданси? Много интересно наистина. ПС: Може д алепнеш някакво черно изолиращо тиксо върху дупката от нек адаптера да стане поне малко по-прибрано, че с това открито гнездо изглежда като стреляна от немците през ВСВ. Цитирай
edgecrusher Отговорено Февруари 22, 2008 Автор Отговорено Февруари 22, 2008 99.9 % настройките на звука са същите, защото ползвам запаметен пресет с който записвам обикновено, а и не съм правил никакви хардуерни или софтуерни промени по системата. Аз лично забелязах, че сигнала при втория семпъл е по-силен. Може би това се дължи на премахнатия ненужен хардуер от китарата (тон-потенциометър, и 2 превключвателя). Не знам до каква степен дупката от адаптера променя общия звук, но е твърде възможно да се получава някакъв резонанс, които да влияе. Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 22, 2008 Отговорено Февруари 22, 2008 Ахааа... сега прочетох,ч е ти всъщност си махнал и (част от) електрониката. В такъв случай няма много мистерии и загадки. На мен след реформите ми звучи малко по-среднисто. Сякаш е по-добре от х'оригиналния саунд. Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 22, 2008 Отговорено Февруари 22, 2008 по-bright е нормално да звучи ако е имало тон контрол с кондензатор и си го разкарал - пробвал съм на няколко китари - като се махне от схемата тая ненужна за мен и повечето китаристи вещ - тон контрола и звука направо се отпушва и става по ясен а за резонанса - че има има - чувал съм дори, че като се смъкне всичката боя от всички кухини и зазвучава по-добре китарата, но ме мързи да пробвам Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 23, 2008 Отговорено Февруари 23, 2008 Навремето имах лицензно SG и му разкарах нек-а,оставяйки дупката,и звука му се промени малко-явно играеше като резон. отвор(беше с пикгард) май го казахме тва преди седмица близо.. Цитирай
Recommended Posts