vaskraynin Публикувано Февруари 15, 2008 Публикувано Февруари 15, 2008 Тъй-като виждам,4е имам много разбирачи на тема камион4ета ,ще ми се някои да си даде мнението за новата ма6инка на Boss- ML-2! Просто се колебая м/у него и Dime Distortion! Цитирай
BlueZone Отговорено Февруари 15, 2008 Отговорено Февруари 15, 2008 Пиши си заглавията на кирилица, защото в противен случай темите ти ще бъдат изтривани! Цитирай
vurbito Отговорено Февруари 15, 2008 Отговорено Февруари 15, 2008 Тъй-като виждам,4е имам много разбирачи на тема камион4ета ,ще ми се някои да си даде мнението за новата ма6инка на Boss- ML-2! Просто се колебая м/у него и Dime Distortion! 1. Моето дете, ти нямаш нищо 2. Епа пробвай ги, де мързеле. 3. От темите дилеми според мен само за адаптери може да се говори и то малко. Цитирай
Raxus Отговорено Февруари 15, 2008 Отговорено Февруари 15, 2008 1. Моето дете, ти нямаш нищо2. Епа пробвай ги, де мързеле. 3. От темите дилеми според мен само за адаптери може да се говори и то малко. Първо, умнико, не се заяждай за глупости... Второ, мисля че в Бг не се внася Дайм Дист-а и може да се пробва единствено ако си го поръчаш от чужбина. За камиона на Бос няма да коментирам, защото не съм им голям фен... И трето-защо по дяволите пишеш във частта за китаристи, като нищо не разбираш от това... Цитирай
BlueZone Отговорено Февруари 15, 2008 Отговорено Февруари 15, 2008 Ако ми се наложи за трети път да пиша с червено в тая тема, това автоматически означава поголовно триене! Малко по-кротко с капацитетните изказвания и заяжданията. Цитирай
Firehouse Отговорено Февруари 15, 2008 Отговорено Февруари 15, 2008 (Редактирано) @vaskraynin извинявай, че ти офлудихме темата. По въпроса - аз съм привърженик на Boss-четата и скоро ще взимам Boss Metal Zone. Dime не съм чувал как звучи, но мисля че ще е добър ефект ако го намериш. Чуй ги и двата ефекта и реши кой подхожда на музиката ти. Ако искаш чуй и други.. Редактирано Февруари 15, 2008 от Chrysalid Нарушение на т.14 от правилата за писане и ползване на форума! Цитирай
Slacoth Отговорено Февруари 15, 2008 Отговорено Февруари 15, 2008 Всичко си зависи от това дали си наясно какъв звук търсиш от една страна и от това дали ефектът който пробваш в магазина ще звучи по-подобен начин когато го пуснеш в твоята уредба,което е от особено значение.Виждам че много от коментарите оплюват евтините модели от по достъпен клас. Лично аз съм на мнение че трябва да се намери баланс между модел,възможности и цена. Мощният и натоварен дисторшън звук е много куул обаче "по-палитреният" дисторшън има своите предимства.Нека оставим басите за баса,а високите за чинелите,мястото на китарата е в средно-честотната област,където си намира своята компактност и завършеност и общата честотна картина звучи завършено.Нека не мислим че в тежкият метъл няма място за разляти китари които не звучат съвсем пауър.Който не е съгласен с мен да си пусне "The Ten Commandments" или "Messiah" и ще се учуди колко са "меки" китарите.Така че ако ще свириш в къщи си избери по-мощен дист,обаче ако имаш група може да се направи малък компромис със атаката на звученето. Цитирай
fLiSk Отговорено Февруари 15, 2008 Отговорено Февруари 15, 2008 Конкретно по въпроса, доколкото помня МХР ги имаше в xxxx едно време. Не знам дали все още ги има. Иначе да, когато си с група рядко ти се налага чак толкова дист с толкова много честоти, нот това какво и колко ти трябва се усвоява с времето, а тезасега някой от тези ще свърши работата. Цитирай
niki123bg Отговорено Февруари 15, 2008 Отговорено Февруари 15, 2008 Наскоро си взех MXR Dime Distortion от Фактор Варна. В София другото място, където би трябвало да го има този дист е xxxx. Дистера има интересен звук, но не съм сигурен дали имам нужда от него и вероятно ще се замисля да го продам. Ако ми остане време ще драсна някой семпъл с него и с класическият Boss Metal Zone, това чудо ML2 не съм го пробвал досега, така че нямам мнение по въпроса. Цитирай
boreto Отговорено Февруари 15, 2008 Отговорено Февруари 15, 2008 Dime дисторшъна или така наречения DD-11 не представлява нищо особено (по мое мнение разбира се). За 320 лева или колкото там струваше, можеш да си купиш два камиона на бос. И от чужди мнения полза особена няма. Човек сам трябва да си изгражда вкусовете. Успех в търсенето Цитирай
vaskraynin Отговорено Февруари 16, 2008 Автор Отговорено Февруари 16, 2008 мерси ,за мненията! Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Февруари 16, 2008 Отговорено Февруари 16, 2008 метал коре sux ! по добре другия Цитирай
jororock Отговорено Февруари 16, 2008 Отговорено Февруари 16, 2008 Аз пробвах метал кора и мосля че звучи доста добре,вапроса е в общия саунд на групата как ще звучи и дали там ще е толкова ефектен! Цитирай
Crimson Отговорено Февруари 16, 2008 Отговорено Февруари 16, 2008 (Редактирано) Много опира до gear-а, с който разполагаш! За справка - свирил съм през Jackson RR 3 Rhoads>Metal Core>Randall G2 75W и бях супер доволен. Ако имаш нещо подобно като комбинация няма да сбъркаш В кубето е истината Редактирано Февруари 16, 2008 от Crimson Цитирай
Recommended Posts