Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

набарах един сайт с много ревюта на бас компресори

http://www.ev-b.com/compressors.html

... ако все пак това е за раздела линкове модовете да ме извинят за допълнителната работа

аре със здраве и приятно четене

Алекс

Отговорено
Хмм имам странното усещане, че това е хейтърски сайт :) прегледах 20 ревюта и всичките бяха лоши.

ами то зависи как четеш :greenball:

мене лично ме вълнуваха следните модели/марки от тези в листата

BBE Opto Stomp

dbx 160A

EBS MultiComp

TC Electronic Vintage Comp

... за останалите много много та хич даже не съм чел кво е писал. В общи линии за трзи модели мнението му е ОК

Отговорено

Ето една дискусия за компресори с участието на човека, писал ревютата в сайта даден от vhcs:

http://www.talkbass.com/forum/showthread.php?t=229874

От тези, което съм пробвал лични фаворити са ми EBS Multicomp, Demeter Compulator, BBE Opto Stomp и Aphex Punch Factory. bx също имат готини модели, но цената е сравнително висока, а и според мен мъкненето на компресор в рак формат за живо свирене не е практично. В момента ползвам Punch Factory и съм доволен - доста прозрачен като звук, способен е както на деликатна така и на доста "тежка" компресия, има "тру байпас". Имам някои забележки към изработката, но с внимателна употреба всичко е наред.

• 3 weeks later...
  • 2 years later...
Отговорено (Редактирано)

Реших да я изкопая тази тема с малко лични впечатления.

От 1990 до преди няколко месеца ползвах Ibanez CP9. С две думи разкошен компресор, но не е за бас. Много нисък шум, много гладък и "мазен" лимитер, но това орязване на ниските все ми бодеше очите.

Line 6 Constrictor, цифров педал, много гъвкав. Сравнително нисък шум (когато е захранен правилно) и вградерният noise gate е учудващо добър. Никакви кликове, щракания и други цифрови артефакти. С пасивен бас върши отлична работа, но с активни басове има проблем при определени настройки, явно се претоварва. Явно и той си е правен за китара и звучи страхотно с този инструмент.

Boss LMB-3, чудесен лимитер за бас с една (голяма) забележка-шум. Дори и при напълно затворен enhance пак шуми малко повече отколкото би ми се искало. Беринджъркото копие е още по-зле откъм шум.

EHX White Finger, много класен аналогов компресор. Имах възможност да го тествам за не повече от 45 минути, което е крайно недостатъчно като се има предвид нивото на контрол, което предлага. На първо четене единственото, което не ми хареса беше малко по-високото ниво на шума. Смятам в скоро време да се сдобия с един такъв и да постна цялостно ревю.

Digitech Bass Squeeze, много добър цифров компресор за парите си. Фактът, че е двубандов усложнява настройката, но ако се направи както трябва е се получава почти напълно прозрачен тон с много гладка компресия без никакви артефакти. Като възможност за вариации на тона (не и като възможности за вариране на компресията), това е най-гъвкавият компресор, който съм ползвал. Любителите на прозрачни компресори ще трябва да отделят час-два докато си намерят тона. Няма никакви проблеми с активни инструменти. Ако имам забележка, тя е, че вграденият noise gate не може да се регулира (за разлика от Line 6 Constrictor) нито да се изключва.

Редактирано от blr