Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

От край време се каня да си взема що-годе сносна карта и някакви евтини монитори, но все се отказвам. Е, вече реших, че е крайно време, и съм си заделил около 600лв за целта, може и малко повече, ако се наложи.

Ще съм благодарен да ми дадете съвет, тъй като не съм много навътре в нещата.

Общо-взето, това което ме интересува за картата е:

- Да има прилични конвентори и ниска латенция (под 2мс е достатъчно добре).

- Сравнително безшумен вход. Записвам не повече от 1 инстр. наведнъж тъй че никак не държа на много входове.

- Определено е предимство ако е с външен панел.

- Да не се изисква да си експерт в областта за да конфигурираш драйверите :)

За мониторите просто искам нещо добро за цената си. Твърдо държа да са двойка активни.

Засега съм се спрял на карта M-Audio Delta 44 и активни монитори M-Audio Studiophile AV40

Ако мислите, че нещо друго от същия ценови диапазон би било по-сполучливо - кажете :hysterical:

Ако не, другата седмица направо отивам в Динакорд и пазарувам, стига да ги имат нещата.

Редактирано от Angermeans
Отговорено (Редактирано)

То по принцип тая Delta дето я спомена си е пак PCI интерфейс щото така или иначе пак трябва да я монтираш за дъното ти, ако искаш изцяло външно подаване може би е по добре да се насочиш към USB interface...!?!?!!! На тях хубавото им е че можеш да си ги слагаш на всякакви системи дори и на лаптоп, малки са обикновено и са лесно преносими поради което! Ето един такъв за същите пари (поне на този линк де...!) :

http://www.zzounds.com/item--MDOMOBILEPRE

Features

2 x 2 USB audio interface

Ideal for mobile operation

2 microphone inputs (XLR balanced) with 48v phantom power

Stereo microphone input (1/8 in.)

2 high-impedance instrument/line inputs (1/4 in. balanced)

2 analog outputs (unbalanced 1/4 in. @ -10dBv)

Stereo line output (1/8 in.)

Stereo headphone output (1/8 in.) with level control knob

Gain control knob for each input channel (+40 dB max)

Zero-latency hardware direct monitoring with software level control

Mono/stereo direct monitoring

USB-powered (no wall wart or batteries needed)

http://www.m-audio.com/products/en_us/MobilePreUSB-main.html

Единственото което не ми стана на мене ясно за него е има ли няма ли ASIO съпорт...

Аз ползвам ей тез монитори :thumbs_up: : http://www.behringer.com/MS20/index.cfm?lang=ENG тези са доста low-budget, но на мен ми вършат идеална работа въпреки че не са изобщо върха, 24-битови са с доста бистър звук! Имат варианти по 20 и по 40 вата (съответно по скъпички но пак по евтини от M-Audio Studiophile!), дигитален S/PDIF вход за директно прослушване, нещо което не видях на M-Audio-то! Също нещо което на мен лично много ми харесва в тях е че имат отпред ръчно регулиране за ниски и високи (на мен лично доста ми помага в определени случаи :metalist:!)

2-way active studio monitors ideally suited for computer studios, audio and multimedia workstations and keyboard monitoring

Built-in 2 x 10-Watt powerful amplifiers with immense headroom

Powerful woofers and high-resolution tweeters provide an ultra-linear frequency response

Ultra-high resolution 24-bit/192 kHz D/A converters for an incredible dynamic range

Optical and coaxial inputs to directly connect digital audio sources by S/PDIF interface

Two stereo analog inputs featuring ⅛' TRS and stereo RCA connectors can be used simultaneously or mixed with a digital stereo source

Individual volume controls for both Line inputs plus Bass and Treble EQ controls

¼' TRS headphone connector with auto-mute loudspeaker function easily accessible on the front panel

Magnetically shielded for placement near computer monitors

High-quality components and exceptionally rugged construction ensure long life

Поздрави :cheers2:!!!

Редактирано от abstract iv
Отговорено

Мерси за отговора.

За Делтата - идеята ми е, че има и преден панел. Това, че си е PCI не ме бърка особено.

Тук е момента да попитам - като цялостен performance мислите ли, че има осезаема разлика между Delta 44 и Audiophile 192? На мен честно-казано дигитални входове и изходи не ми трябват, записвам и се опитвам да смесвам само китарна музика. Интересно ми е да знам, защото са на еднаква цена, а пък Делтата... хмм има преден панел :thumbs_up:

А иначе препочитам монитори M-Audio пред Беринджър, защото нямам много високо мнение за вторите. Както вече казах, дигитален изход не ми трябва, нито пък тон корекции - нали с мониторите трябва да чуваме суровата истина :metalist:

Отговорено

Аз също ползвам Берингерите - моите са по-големите MS40 . Най-големия им бонус за мен е наличието на цифров вход , което ме улеснява много в свързването на компа с тях и с останалите външни устройства .

А за М-Аудио vs. Берингер на тема монитори - мога да кажа че са едно и също ...

Отговорено
То по принцип тая Delta дето я спомена си е пак PCI интерфейс щото така или иначе пак трябва да я монтираш за дъното ти, ако искаш изцяло външно подаване може би е по добре да се насочиш към USB interface...!?!?!!! На тях хубавото им е че можеш да си ги слагаш на всякакви системи дори и на лаптоп, малки са обикновено и са лесно преносими поради което!

Аз да попитам: ако картата е с USB интерфейс, може ли да се ползва с USB 1.1 или 1.0..т.е. трасферната скорост достатъчна ли ще е според вас? Или само за USB 2.0 е препоръчително?

Защото по-старичките лаптопи (като моят например) често нямат 2.0.

Отговорено
Или само за USB 2.0 е препоръчително?

Забрави за аудио & USB 1.1...почти нищо сериозно няма да мине с тази скорост... :)

П.П. Банерът в подписа ти кърти мивки... :)

• 2 weeks later...
Отговорено

В крайна сметка се сдобих с M-audio Audiophile 192 (10x to мегатон) и чифт KRK RP5 (10x to VSTi). Имам един проблем с картата, но с преинсталиране на WinXP и по-читав драйвер би трябвало да се оправи работата.