iNFESTdEAD Публикувано Юни 18, 2005 Публикувано Юни 18, 2005 Ами досега си свирех на един издухан Zoom 505. Заделил съм обаче около 200ина левчета и гледам да ги инвестрирам в нещо по-сериозно. Най-много съм си харесал DigiTech Metal Master [180лв във Фактор] а на второ място BOSS MT-2 Metal Zone [около 190 от някакъв музикален магазин в Пловдив] Искам само дисторшън без една камара ефекти, но да е качествен, затова се насочвам към камиончетата а не процесорите. Ако някой смята, че за същите пари има процесори с толкова качествени дисторшъни да цитира модели Ще търся звучене на дет метъл основно. Та който има наблюдения върху всичко това (ефекти, цени, магазини - всичко) да съветва, препоръчва, критикува п.с. DigiTech Death Metal не е тук, защото видях, че Metal Master-a може да свири И като него, ама и него обсъждайте. и така благодаря предварително на всички Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Юни 18, 2005 Отговорено Юни 18, 2005 Аз препоръчвам Metal Master на Digitech. По принцип техните продукти имат едно основно преимущество пред тези на Boss - камиончетата им имат втори изход с вградена cab симулация за директен запис в компютъра. (предполагам си разучил всичко де ) Тук може да чуеш как звучи директно в line in. Death Metal пак на Digitech също е добър, но Metal Master е по-гъвкав. Освен това я виж тоя чичо какво показва: Пробвал съм доста видове дист. педали, включително и Metal Zone-та, по едно време се търкаляха 4-5 различни у нас и после ги разпродадох. Единственият недостатък на Metal Master-a е че е дигитален - бая мислих по тоя въпрос, ама пък като е хубав звукът няма да си убивам децата я. ПП: Дигитех освен във Фактор другаде не съм виждал. Аре, успех. Цитирай
solo5 Отговорено Юни 18, 2005 Отговорено Юни 18, 2005 (Редактирано) Ей това чудо има хубав дисторшън Твой е за 50 лева Слаби страни: фленджъра и хоруса не са дорби, тежичък е, с петици е Силни страни: добър дистър, субоктавер, еквилайзер Супер е, но на мен ми идва в повече Редактирано Юни 18, 2005 от solo5 Цитирай
ba6 maistora Отговорено Юни 18, 2005 Отговорено Юни 18, 2005 пич и аз ти препорачвам Metal Master, според мен е доста по-добър от Metal Zone и преди да го порачваш отиди да питаш в магазина на консерваторията за колко могат да ти го докарат, може и да е по-евтино от фактор Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 18, 2005 Отговорено Юни 18, 2005 не че съм рекламен агент ама http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=3387 определено са добри, а цената е още по добра Цитирай
fLiSk Отговорено Юни 18, 2005 Отговорено Юни 18, 2005 Вярно е страхотни са особено за цената си пък и са лампови... Не знам как се справят с дет-а ама с другите стилове са перфектни. Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 18, 2005 Отговорено Юни 18, 2005 Вярно е страхотни са особено за цената си пък и са лампови... Не знам как се справят с дет-а ама с другите стилове са перфектни. само платиниум и магнум са с лампи. другите са емулации, ма стаат Extreme 3 според мен би свършил работа ! и као го буустнеш с един тюб скриймър.......... Цитирай
fLiSk Отговорено Юни 18, 2005 Отговорено Юни 18, 2005 Е хайде сега и един тюб скриймър... И още 400 лева нали... Влезе в сферата на научната фантастика. Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 19, 2005 Отговорено Юни 19, 2005 Е хайде сега и един тюб скриймър... И още 400 лева нали... Влезе в сферата на научната фантастика. е как 400 за тюб скриймър бе!!!! махни едната нула и ше получиш сумата за която може да го имаш. но да......прав си......малко вече навлизаме в научната фантастика по одбре да не се обаждам Цитирай
DILETANT Отговорено Юни 19, 2005 Отговорено Юни 19, 2005 В софийския Фактор имаше един Zoom Tri Metal, аналогов дисторшън, много як, много гейн и добри честотни настройки, за към 180 лв. Можеш да го пробваш и ако го харесаш да го купиш. Цитирай
fLiSk Отговорено Юни 19, 2005 Отговорено Юни 19, 2005 Е хайде сега... Ibanez Tube Screamer досега под 150 евро не съм виждал и това са по новите модели... А пък класиеския... Цитирай
Glacierise Отговорено Юни 19, 2005 Отговорено Юни 19, 2005 Aбе BOSS МТ2 можеш за 180 кинта да си вземеш от RF. Обаче решаващото е другата част от уравнението - през какво озвучаване ще свириш? Ако е яко комбо, или китарен амп, ще се оправиш с дист. Ама ако е само PC... Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 19, 2005 Отговорено Юни 19, 2005 zoom tri metal е същото... или почти същото като металзоната... зуум са отркаднали схемата от тях и са направили три метал, като тоя зуум има същите копчета като металзоната.. Аз нещо не харесах тоя дигитеча на Mu3epHuK няма атака. и много маже... не че металзоната не маже де Но пък метълзоната има параметрична среда. Като сложиш, че има ниски и високи, си става доста гъвкава от към корекции.... Друг хубав ефект (за мен де) е сансамп-а на теч21 има убиийствен звук, и достатъчно дълбоки корекции, за да не ти се налага за метъл да дадеш потенциометрите на тон и бас до край Обаче.... (ех винаги има обаче) както каза Glacierise 1 дистър не прави всичко, така, че трябва да имаш хубаво кубе..... Лично на мен ми допадна звука на вградения дистър на laney кубетата... Говоря за евтините транзисторни кубета. там 30-60 вата. И тъй, като тук само се пише, най-добре иди с китарата си и чуй няколко модела дисътъри и сам прецени... Цитирай
DILETANT Отговорено Юни 20, 2005 Отговорено Юни 20, 2005 zoom tri metal е същото... или почти същото като металзоната... зуум са отркаднали схемата от тях и са направили три метал, като тоя зуум има същите копчета като металзоната.. Никифен, позволи ми да не се съгася с теб! Не вярвам Zoom Tri Metal да е изкопиран от Boss MT 2. Zoom-а има повече гейн, повече баси и по-малко шум. Създаден е за Nu Metal и за 7-струнни китари или за китари настроени по-ниско от стандартния строй. Ако прочетеш ревютата в Harmony-central ще разбереш, че по мнението на юзърите които са ползвали MT-2 а сега свирят с Zoom Tri Metal, то Zoom-a превъзхожда Boss-a. Но в крайна сметка всичко е въпрос на личен вкус. Който иска може да пробва Zoom Tri Metal и да го сравни с Metal Zone. Цитирай
iNFESTdEAD Отговорено Юни 20, 2005 Автор Отговорено Юни 20, 2005 Благодаря много на всички. Ще ги чуя и трите (BOSS-a, DigiTech-a, Zoom-a) и ще преценя, но определено съм насочен към Metal Master-a Цитирай
Recommended Posts