A-L-A-D-I-N Публикувано Февруари 6, 2008 Публикувано Февруари 6, 2008 всичко което може да правиш със един кардан може да го изсвириш и със единичен педал :hysterical: това е за бисерите,след това изказване .. търси ме под масата... много искам да го видя това... яко нацепени 32-ини в темпо 200+ с единичен педал Трябва ли да отговарям на това....или просто се базикаш??? Ти въобще знаеш ли какво е 32-ини? Когато почнеш да свириш тремоло на соло барабанчето това са 32-ини в темпо м.м=120 и звукът който се чува е едно: "бжжжжжжжжжжжжжж" тоест не се различават отделни удари. Представи си ако темпото е 170?? дори и да може технически да се постигне все тая звука който щесе чува няма да се промени ни най-малко кво остава за 200 че и на касата да бъде Иначе кардана е голямо улеснение за всеки екстремен барабанист няма спор но тва незначи че неможе да се свири и с единичен. Цитирай
makedonetsa Отговорено Февруари 6, 2008 Отговорено Февруари 6, 2008 Оп колеги не се карайте ! Напълно разбирам какво е искал да каже A-L-A-D-I-N и в някаква степен е прав ! Много хора като Зоро и Джо Джо Маер, настина правят чудеса с един педал. И за мен човек за да стъпи на кардан трябва добре да знае и може да свири с един педал ! Много хора взимат кардан и развиват едно тиково движение, като наистина постигат бързина но не и изтински контрол над педала. А това, че не всичко може да е изсвири с един педал е вярно. И моля колети МИР !!! Разни хора разни идеали и различни концепции ! Светът е пъстар а музиката още повече ! Цитирай
marin_zhelezov Отговорено Февруари 8, 2008 Отговорено Февруари 8, 2008 (Редактирано) Ако трябва да кажем нещо смислено по темата... Много барабанисти свирят с единичен педал, много свирят и с две каси и тук има една интересна подробност - музиката е изкуство (а не повод да се карат, осакатяват и избиват съфорумници) и като всяко изкуство артистът твори абстрактно. В случая барабаните са просто инструмент, средство, чрез което трябва да изразяваме дълбоки идеи и емоции, породени от таланта ни (ако го имаме). Та да си дойдем на думата - всичко в музиката е субективно, художникът изразява видимото, а музикантът - невидимото. Именно затова няма ясни граници и критерии в музиката - музикантът чрез инструмента показва своя вътрешен свят, тъй като всеки е различен и носи различен талант и идеи в себе си - нормално е, че ще има и различия сред музикантите относно инструмента, с който свирят, защото се изразяват различно. Както един художник рисува само с черни бои, а друг използва всички цветове в палитрата си - така и един барабанист предпочита единичен педал, а друг - кардан. Аз лично също свиря с един педал - бързите каси не са ми симпатични, не ги усещам като част от идеите, които искам да изразя с инструмента. Ако някой иска бързи каси - естествено, че ще свири с кардан. Който не ги харесва - кара си с единичен. Относно въпроса колко може да се постигне с един педал: Например има украшения (като триоли), които често се свирят с 2 каси, а с малко повече труд лесно се изкарват с един педал (вижте крака на Вини Колаюта). С единичен педал може да се докара и добро темпо, както се вижда в ей това старо видео на Джо Морело (забележете, че свири с петата долу). Жалко, че свалиха солото на един мой любимец - Джоджо Мейър - в парчето Jabon. Към края на солото му в това парче има убийсвени каси с единичен педал. Когато го видях за първи път ми увисна ченето, не можех да повярвам. Значи и с единичен педал се постигат добри темпа. Е разбира се за любителите на по-екстремната музика, където са необходими "картечни" залпове от касите - естествено, спор няма - нужни са два крака, за да възпроизведат този ефект. Толкоз от мен, умната Редактирано Февруари 8, 2008 от marin_zhelezov Цитирай
Spaz Отговорено Февруари 8, 2008 Отговорено Февруари 8, 2008 Оп колеги не се карайте ! Напълно разбирам какво е искал да каже A-L-A-D-I-N и в някаква степен е прав ! Много хора като Зоро и Джо Джо Маер, настина правят чудеса с един педал. И за мен човек за да стъпи на кардан трябва добре да знае и може да свири с един педал ! Много хора взимат кардан и развиват едно тиково движение, като наистина постигат бързина но не и изтински контрол над педала. А това, че не всичко може да е изсвири с един педал е вярно.И моля колети МИР !!! Разни хора разни идеали и различни концепции ! Светът е пъстар а музиката още повече ! Така е, но никога не можеш да изсвириш с 1 крак 8-ни или 16-ни толкова равни и силни като удар с 1 крак, както можеш с кардан. Говоря за постоянно държане на 8-ни и 16-ни, не за 6 ноти в някой брейк... Цитирай
Danny47 Отговорено Февруари 8, 2008 Отговорено Февруари 8, 2008 (Редактирано) Ам, някой ще ми обясни ли идеята на тази тема? ЕБИТ: До Аладин, 32ни в 120 = 16тини в 240 нали така? Има доста хора, които го владеят това с единични удари с ръце (и крака). Не виждам какво му е толкова убер невъзможното! Ето ти едно парче в около 250 ... с ръце и крака. Редактирано Февруари 8, 2008 от Danny47 Цитирай
niki123bg Отговорено Февруари 8, 2008 Отговорено Февруари 8, 2008 Съвсем скоро ще се наложи да заключа тази тема ако продължавате в същият дух. А до колко е смислена или не - всеки сам да си преценява - ако иска да пише, ако иска да мълчи, но да спазва правилата и да няма офтопик. Цитирай
NeonGod Отговорено Февруари 8, 2008 Отговорено Февруари 8, 2008 (Редактирано) Ам, някой ще ми обясни ли идеята на тази тема? ЕБИТ: До Аладин, 32ни в 120 = 16тини в 240 нали така? Има доста хора, които го владеят това с единични удари с ръце (и крака). Не виждам какво му е толкова убер невъзможното! Ето ти едно парче в около 250 ... с ръце и крака. тва дето си го сложил за пример е бахти фабричниа шум.по добре сложи Кредъл. A-L-A-D-I-N пич по добре жъни за начало с единиен педал!аз като си взех кардана и като свикнах с него ако ти кажа че сега чат-пат от време на време като свиря само с единя педал и ти казвам имам чуството че нищо бе нищо не мога да изсвиря с него!и по енерция другия ми крак веднага бум на другия медал.и ти казвам повечето неша преди където ги свирих с един педал ся заеби не мога!тъиче не прави грешката да се метнеш веднага на кардан!тои няма да забяга споко.работи повече с единичен! Редактирано Февруари 8, 2008 от NeonGod Цитирай
makedonetsa Отговорено Февруари 8, 2008 Отговорено Февруари 8, 2008 Оп колеги не се карайте ! Напълно разбирам какво е искал да каже A-L-A-D-I-N и в някаква степен е прав ! Много хора като Зоро и Джо Джо Маер, настина правят чудеса с един педал. И за мен човек за да стъпи на кардан трябва добре да знае и може да свири с един педал ! Много хора взимат кардан и развиват едно тиково движение, като наистина постигат бързина но не и изтински контрол над педала. А това, че не всичко може да е изсвири с един педал е вярно.И моля колети МИР !!! Разни хора разни идеали и различни концепции ! Светът е пъстар а музиката още повече ! Така е, но никога не можеш да изсвириш с 1 крак 8-ни или 16-ни толкова равни и силни като удар с 1 крак, както можеш с кардан. Говоря за постоянно държане на 8-ни и 16-ни, не за 6 ноти в някой брейк... Спасе така е , но зависи от темпото, апропо от техниката на всеки ! Аз лично до темпо четвъртина =70 нямам проблем с равното изсвирване на въпросните ноти, без значение от продължителността им във времето. Цитирай
AbLaZe Отговорено Март 7, 2008 Отговорено Март 7, 2008 Не помня ама преди време бях гледал някакъв концерт,бая отдавна беше.Ударих си гъза в тавана като чух как барабаниста с еденичен педал прави тремоло на касата . Цитирай
marin_zhelezov Отговорено Март 7, 2008 Отговорено Март 7, 2008 Вижте 2:40 Вижте от 4:00 нататък Цитирай
AbLaZe Отговорено Март 7, 2008 Отговорено Март 7, 2008 Много впечатляващо,по принцип съм фен на джангъра ама винаги съм се кефил на техничарите. Цитирай
Danny47 Отговорено Март 17, 2008 Отговорено Март 17, 2008 (Редактирано) Преклонете се пред господарят George Kollias, барабанист на Nile!!! :thumbdown: Редактирано Март 18, 2008 от Danny47 Цитирай
makedonetsa Отговорено Март 19, 2008 Отговорено Март 19, 2008 Да, този пич е страшен техничар ! Вижте наистина какво прави с един педал !!! И точно заради това е цар и с кардана. Все пак за мен е интересно как свири на живо с група. Техниката е едно, а съвсем друго вписването и в музикална ситуация. Цитирай
niki123bg Отговорено Март 19, 2008 Отговорено Март 19, 2008 Изводът който си правя е, че на този етап е по-добре да се въздържа от покупката на кардан, докато не се науча да свиря като хората с единичен. И без това единичен/двоен педал ми е най-малката грижа към момента Цитирай
Danny47 Отговорено Март 19, 2008 Отговорено Март 19, 2008 (Редактирано) ^ Как ми се искаше като съм прохождал да съм имал кардан. Не за друго, просто ако някой от начало упражнява двата крака по раввно ще има доста добър резултат по-нататък. Поне това е мойто мнение. Да, този пич е страшен техничар ! Вижте наистина какво прави с един педал !!! И точно заради това е цар и с кардана.Все пак за мен е интересно как свири на живо с група. Техниката е едно, а съвсем друго вписването и в музикална ситуация. Това е самата истина. Ето един клип на Nile http://www.youtube.com/watch?v=_aCnobHS41k...feature=related и един от концерт с не мн яко качество Иначе друг мой любимец в този жанр е Derek Roddy! http://www.youtube.com/watch?v=DFwxGhr23LI...feature=related http://www.youtube.com/watch?v=oVsjSwVcsLs...feature=related Редактирано Март 19, 2008 от Danny47 Цитирай
Recommended Posts