Jump to content
Българският форум за музиканти

пеене и задимени места


Laura

Recommended Posts

Здравейте,

интересува ме как ви се отразява цигареният дим на гласа,стажа въпрос когато

се пее в задимени места,особено за тези които не пушат.Пишете

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кофти. По-лесно се изморявам (физически), по-лесно пресипвам, задъхвам се, люти ми на очите... Но това е положението, нощен бар, в който да не се пуши е абсолютна утопия :hysterical: Ако имаш късмет няма да има димящи пури точно под носа ти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами много зле, особено като се окаже , че най-задименото от всички е вкъщи ... но какво да се прави, няма кой да се съобразява :)

Редактирано от Apis
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пушач съм... И май нямам вашия проблем... ;) Обаче... ще ми се понякога да мога да си виждам публиката... А когато публиката създава дебела димна завеса... личният контакт се губи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добра тема :)

Никога няма да забравя на един концерт на приятеля ми,който е певец, в един клуб,как ме изгониха от пред сцената,защото бях запалила цигарка-тогава още пушех.Идва охраната и ми разправя,че съм пречела на вокала да пее,защото дима му вреди.Общо взето не пушех само аз,всички пушещи отпред бяха предупредени за щетите,които нанасят на вокала :)

 

Шегата настрана-в клубовете е ужасно задимено и задушно и никакви климатици не помагат,когато клуба е пълен до пръсване.И разбира се,че влияе отрицателно на гласа,но за съжаление не само на него.Понякога едвам дочаквам почивката на групата,която свири,за да си поема чист въздух отвън.Няма какво да се направи-рискове на професията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но всьщност и аз пуша и да ви кажа какво съм забелязала:

на тези които не пушат им се отразява много пове4е цигареният дим отколкото на пуша4ите,

например колегата ми грохва когато в заведението е задимено,а при мен рядко се слу4ва,защото да ли ще е от моята цигара или от на другите все едно,но напоследък забелязжам 4е се задьхвам от тия цигари и не ми излиза както трябва,все пак рано или кусно се отразява на гласа,сякаш го прави по-дрезгав,пук и в комбинация с алкохола,стои пук гледаида не говорим за недоспиването и напрежението!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип, ако искаш да си опазиш гласа, пееш и живееш само в идеална среда (оптимална температура, оптимална влажност, чистота на въздуха, спокойствие, здравословен живот, достатъчно сън...) и никога, ама никога не излизаш от инкубатора си, за да видиш какво става в реалния живот. Не е пробвано експериментално, но предполагам, че ще действа.

Ако искаш, обаче, да пееш пред публика, зарязваш всякакви притеснения по отношение на това дали публиката ще пуши и това ще ти прецака гласа, защото изпитваш потребност да дадеш част от себе си (разбирай - съкращавайки активния живот на гласа си, благодарение на екстра натоварването от живо пеене, включващо в дефиницията си и задимената обстановка) именно за тая публика. В такъв случай, всякакви оплаквания са безпредметни, по моему. Това е все едно да правиш секс по цяла нощ и да се оплакваш, че не си доспиваш и много се потиш - 'ми като не те кефи - недей, винаги ще се намери кой да те смени. Един вид sweet sacrifice, както се пееше в една песен.

Редактирано от CorvusCorax
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоест да продължа предния коментар, човек трябва да се климатизира бързо към задимена обстановка :punk_guitar:

Вярно е найстина на голяма част от непушачите цигарения дим им пречи, не съм много запознат с този проблем понеже съм пушач и нямам проблем с дима :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм непушачка и димът ужасно ми вреди..Работех известно време в пиано бар,където имаше много голям проблем с вентилацията..Прибирах се направо изсмукана сутрин и кашляща...ужасно е.. няколко месеца по-късно се разболях и от това кашляне всяка вечер,дълго време не можах да се оправя напълно.

 

Но..рисковете на професията,наистина :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато пушех ми влияеше доста по-слабо, отколкото сега когато съм непушачка от 3 години.

Но сега пък имам друго предимство: гласът ми е възвърнал издържливостта си, за разлика от преди когато пушех.

А и предимствата на непушенето са толкова много, че може да отворим нова тема, въпреки че сигурно има вече поне 20.

 

Мисля, че може да се направи нещо за да се чувстваме по-комфортно на сцената, но не всяко заведение ще може да си го позволи. Но все пак... сцената да е задължително на подиум, без значение колко ще е висок, важното е да го има, като масите да са на голямо разстояние от самата сцена.

Масите за пушачи да са най-отдалечени от сцената, а тези за непушачи да са останалите, които са в близост до музикантите.

Просто на първо четене ми хрумна като идея, не знам доколко ви се вижда сполучливо.

Редактирано от Chrysalid
Нарушение на т.14 от правилата за писане и ползване на форума!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е , кво да се прави на хората като им се пуше ние не можем да им забраним да го правят и то в заведенията.Например в караокето в Бургас става понякога задимено,но не мога да кажа ,а и пресилено ще прозвучи, че ми пречи цигарения дим.Изтрайва се няколко часа,нали се пуска аспирация.А на хора на които наистина им вреди ,ми да не ходят по такива места.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никога няма да забравя на един концерт на приятеля ми,който е певец, в един клуб,как ме изгониха от пред сцената,защото бях запалила цигарка-тогава още пушех.Идва охраната и ми разправя,че съм пречела на вокала да пее,защото дима му вреди.Общо взето не пушех само аз,всички пушещи отпред бяха предупредени за щетите,които нанасят на вокала :recourse:

 

Уау! Това няма да го повярвам, докато не го видя с очите си :recourse: Браво на тия хора за смелостта. Представям си колко възмутени клиенти е имало :recourse:

 

Всъщност забраната за пушене цели да защити работещите в определено заведение: значи това касае и пеещите в него. Само не знам колко клиентела ще остане, когато влязат с пълна сила тези ограничения...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако в заведенията тук се правеше читава вентилация, пушенето нямаше да е проблем, ама нали некои хора все искат да минат по-евтино...

 

Аз, макар и да съм пушач, не бих се врял с цигара в лицето на някой, който не пуши (бил той певец на сцена или който и да е непушач), дори когато се намирам в среда на преобладаващи непушачи, винаги питам дали ще преча, ако пуша...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.