Мишон Публикувано Февруари 4, 2008 Публикувано Февруари 4, 2008 Имам синтезатор KORG M1.Поради отсъствие от страната , не бях го включвал 7-8 месеца.Наскоро се завърнах у дома и когато го включих , на екрана се появи съобщение "Battery low (Internal)". Подмених батерията , но без резултат .Дори измерих батерията , която свалих - оказа се здрава и читава. Лошото е , че инструментът си "изгуби ума" и сега си стои безмълвен . Може ли някой да ми каже как да му възвърна паметта (настройките). Едно сервизно описание (мисля) много би ме улеснило . Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем , моля - пишете ми ! Предварително благодаря ! Цитирай
Overdrive Отговорено Февруари 5, 2008 Отговорено Февруари 5, 2008 хм нещо да не се е затрила някоя РОМ памет и да трябва да се флашва Цитирай
Мишон Отговорено Февруари 5, 2008 Автор Отговорено Февруари 5, 2008 хм нещо да не се е затрила някоя РОМ памет и да трябва да се флашва Как се прави това ? Цитирай
Nikifena Отговорено Февруари 5, 2008 Отговорено Февруари 5, 2008 хм нещо да не се е затрила някоя РОМ памет и да трябва да се флашва Едва ли ! Пробвай да включиш машинката, остави е да поработи малко - час-два, изключи е и виж дали се е оправило. Това ще стане само ако батерията е акумулаторна - Ni-Cd. Ако е малка тип "хапче" литиева и не е акумулаторна едва ли ще подейства. Освен това провери в книжката на устройството за Master reset, или функция която връща фабричните настройки. Обикновено това става със задържане на определени копчета при пускане или от менюто. Цитирай
Мишон Отговорено Февруари 5, 2008 Автор Отговорено Февруари 5, 2008 (Редактирано) Не е акумулатор ,а батерия , при това с пълен капацитет (измерена преди поставянето) . Опитвах и номера с включването и изчакването (цяло денонощие стоя включено хайванчето ) - без резултат ... Това с ресетването е идея !!! За съжаление нямам никаква документация и понятие си нямам как ли ще стане това Ако някой знае - помогнете , моля ! Редактирано Февруари 9, 2008 от MDFk Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Февруари 5, 2008 Отговорено Февруари 5, 2008 How to reset your Synth - CAUTION: CLEARS ALL MEMORY M1 - Press and hold the INT, CARD, and COMBI buttons during power up. M1R - Press and hold the INT, PROG, and COMBI buttons during power up. Цитирай
Мишон Отговорено Февруари 5, 2008 Автор Отговорено Февруари 5, 2008 Уви , и това не помогна !? Остава ми съмнението относно напрежението на батерията : - дали не трябва да е 6V. ??? , 'щото съм сложил 3-волтова ? ... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Февруари 5, 2008 Отговорено Февруари 5, 2008 http://www.geocities.com/tlittle72/ виж това . до колкото разбирам трябва да си възтановиш звуците , защото при смяна се изчистват . Цитирай
Nikifena Отговорено Февруари 6, 2008 Отговорено Февруари 6, 2008 Остава ми съмнението относно напрежението на батерията : - дали не трябва да е 6V. ??? , 'щото съм сложил 3-волтова ? ... Ами сложи такава батерия каквато е била оригиналната. Ако на нея не пише напрежението, то поне има написан модел. А по модела можеш да видиш на какво напрежение е тя. Не експериментирай наслуки за да си нямаш по-големи проблеми Цитирай
SGEORGE Отговорено Февруари 6, 2008 Отговорено Февруари 6, 2008 Здрасти. Провери във този форум: KORG FORUMS Тук сигурно някой ще може да ти помогне. Цитирай
Мишон Отговорено Февруари 6, 2008 Автор Отговорено Февруари 6, 2008 Остава ми съмнението относно напрежението на батерията : - дали не трябва да е 6V. ??? , 'щото съм сложил 3-волтова ? ... Ами сложи такава батерия каквато е била оригиналната. Ако на нея не пише напрежението, то поне има написан модел. А по модела можеш да видиш на какво напрежение е тя. Не експериментирай наслуки за да си нямаш по-големи проблеми Заблуди ме една немска публикация относно напрежението на батерията . Сега вече знам със сигурност модела на батерията - CR2032 , която е 3-волтова.... и пак съм на изходна позиция , защото аз точно такава съм сложил , но хайванчето ми пише на дисплея че батерията му била слаба и не иска да "зацепи" . Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Февруари 6, 2008 Отговорено Февруари 6, 2008 (Редактирано) Трябва след махане на батерия да върнеш звуците или от карта или през миди . Също така виж да не си сложил батерията на обратно . Редактирано Февруари 6, 2008 от Lord Of Darkness Цитирай
Мишон Отговорено Февруари 6, 2008 Автор Отговорено Февруари 6, 2008 http://www.geocities.com/tlittle72/ виж това . до колкото разбирам трябва да си възтановиш звуците , защото при смяна се изчистват . Благодаря за линка ! Цитирай
Black Bird Отговорено Февруари 6, 2008 Отговорено Февруари 6, 2008 If the M1 and computer are not MIDI connected, the only way to restore this data is with a $100 US blank MCR-03 RAM card containing your backup or a $50 US Factory Sounds ROM card from Voice Crystal. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Февруари 6, 2008 Отговорено Февруари 6, 2008 еми за това остават възможността ако СА "Midi connected" да си възтановиш инфото . Цитирай
Recommended Posts