wiseppman Отговорено Ноември 5, 2020 Отговорено Ноември 5, 2020 (Редактирано) Това на времето (когато се ползваше и SoundForge) го правехме със Sony Acid (преди на Sonic Foundry, a сега май на Magix Software). Там ставаше перфектно и ако си забелязал някои програми, като записваш файл има и отметка acidizing- това е наследство от тази програма- можеш да разтягаш, свиваш... (темпото в произволни части и произволни дължини дори с криви на Безие от файла). Беше прекрасна програма, ама нещо се загуби. Редактирано Ноември 5, 2020 от wiseppman Цитирай
Braikoff Отговорено Ноември 8, 2020 Отговорено Ноември 8, 2020 Здравейте, Намерих начин, в SoundForge, да подравня бийтовете на песен записана без метроном, с вариращо темпо и реших да го опиша. Следвайки съвети от по-горни постове и проби-грешки от моя страна стигнах до крайната цел. Начинът ми е бавен и допотопен, но работи. Надявам се, ако някой знае забързване, автоматизиране на някои процеси да се включи и да ги опише. Всичко е обясненно като за съвсем начинаещ, какъвто съм и аз самият. Прилагам и снимки, за да е по-лесно. Та, пуснах песента да звучи и с бутон "M" ръчно сложих маркери на всеки бийт. В моят случай имах нужда да оправя само интрото - за цялата песен щях да имам нужда от отпуск. После наместих всеки един маркер да е на едно и също място от всеки нов бийт - на снимката левият е преди, а десният след наместването. След това си избрах един фрагмент между два бийта и го селектнах. Преди избора разгледах дължината на десетина-двайсет бийта и си избрах най-често срещаната. Най-лесното място да видите дължината на селектнатото място е в долната дясна част на програмата. Process, Time, elastique Timestrech... ... и достигате до по-долният прозорец. Тук в раздела Time strech имате две стойности на Time - оригинална и нова. Копирате си стойност от някой бийт и после един по един преправяте стойността на всички желани бийтове в песента - всички трябва да са еднакви. . Резултата е равно темпо на преправеното място или на цялата песен и възможност за по-лесно смесване с друга. Цитирай
Recommended Posts