Jump to content
Българският форум за музиканти

Braikoff

newbies
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Braikoff

 1. Braikoff

  Sound Forge

  Здравейте, Намерих начин, в SoundForge, да подравня бийтовете на песен записана без метроном, с вариращо темпо и реших да го опиша. Следвайки съвети от по-горни постове и проби-грешки от моя страна стигнах до крайната цел. Начинът ми е бавен и допотопен, но работи. Надявам се, ако някой знае забързване, автоматизиране на някои процеси да се включи и да ги опише. Всичко е обясненно като за съвсем начинаещ, какъвто съм и аз самият. Прилагам и снимки, за да е по-лесно. Та, пуснах песента да звучи и с бутон "M" ръчно сложих маркери на всеки бийт. В моят случай имах нужда да оправя само интрото - за цялата песен щях да имам нужда от отпуск. После наместих всеки един маркер да е на едно и също място от всеки нов бийт - на снимката левият е преди, а десният след наместването. След това си избрах един фрагмент между два бийта и го селектнах. Преди избора разгледах дължината на десетина-двайсет бийта и си избрах най-често срещаната. Най-лесното място да видите дължината на селектнатото място е в долната дясна част на програмата. Process, Time, elastique Timestrech... ... и достигате до по-долният прозорец. Тук в раздела Time strech имате две стойности на Time - оригинална и нова. Копирате си стойност от някой бийт и после един по един преправяте стойността на всички желани бийтове в песента - всички трябва да са еднакви. . Резултата е равно темпо на преправеното място или на цялата песен и възможност за по-лесно смесване с друга.
 2. Braikoff

  Sound Forge

  Ооо, благодаря за предложението, но по-добре да се науча да "ловя риба".
 3. Braikoff

  Sound Forge

  С това май не става. Сякаш най-близо ми изглеждат функциите Edit tempo и Auto region, ама не ми се получава все още.
 4. Braikoff

  Sound Forge

  ^ Да. Искам да оправя на Guns "n" Rouses - Paradise City темпото, за да я смеся с песен, която е с равно темпо, напр. електронна музика. Ще пробвам този Time stretch - дано да стане добре. Благодаря, за сега.
 5. Braikoff

  Sound Forge

  Здравейте, Темата е стара, но заглавието е свързано с моят въпрос и реших да не отварям нова. Имам нужда да оправя темпото на една песен - не е записвана с метроном, а ми трябва да я смеся с друга. Коя е функцията в Sound Forge за тази цел?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.