Bassko Публикувано Юни 13, 2005 Публикувано Юни 13, 2005 В някоя от последните теми ставаше въпрос за Bass Day 2002, че там Victor Wooten прави едни дабъл хеди на грифа или нещо такова( Marcus Miller - Mr. Pastorius -подобно, само че по-flowing ) Та аз пробвах некви неща ама не стана много сполучливо не се чуваха много добре, а и имаше странични звуци от самата струна.И преди съм го виждал ама сега се подсетих да ви питам :wall: Цитирай
fracture Отговорено Юни 13, 2005 Отговорено Юни 13, 2005 не съм гледал Bass Day 2002, гледал съм видео на Billy Sheehan - добре обяснява човека, мъчил сам някои неща, ама не става отведнъж, всяко нещо си иска вниманието и практиката Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 13, 2005 Отговорено Юни 13, 2005 2002 ми беше с гадно качество, а и нещо не ме впечатли. Но виж на първия през 1998 какви неща показва... Цитирай
Bassko Отговорено Юни 13, 2005 Автор Отговорено Юни 13, 2005 хубу де, ама има ли някаква специфична техника за това или....... Цитирай
Demiurg Отговорено Юни 13, 2005 Отговорено Юни 13, 2005 никва техника - навик да натискаш струната силно, което за лявата ръка си е проблем... Цитирай
fracture Отговорено Юни 13, 2005 Отговорено Юни 13, 2005 (Редактирано) Billy Sheehan показваше, значи дясната ръка - поставяш средният пръст върху показалеца, по-точно, възглавничката (баси, не знам дали така си вика) на средният пръст върху нокъта на показалеца, за да има по-голяма сила и устойчивост когато натискаш струната. Сега, ако само натискаш струната на дадена позиция - може да се чуе звук, зависи от баса ти, предишният ми бас не даваше кой знае какъв звук, със сегашниат ми - този номер върви, но само да натискаш струна е половината от работата. За да стане както при китаристите, след като си натиснал струната, дай с палеца на дясната ръка леко надолу и встрани, сякаш "закачаш" струната - не знам доколко съм обяснил както трябва, но имах едно малко видео - ако не се лъжа - около 5MB, та ако го намеря ще гледам по някъв начин да дам да се даунлодне. Редактирано Юни 13, 2005 от fracture Цитирай
fracture Отговорено Юни 13, 2005 Отговорено Юни 13, 2005 значи объркал съм, видеото е голямо 35 MB - все греша когато има числа, е там един тип показва, че вместо надолу, може и нагоре да движиш показалеца Цитирай
Bassko Отговорено Юни 14, 2005 Автор Отговорено Юни 14, 2005 Ако можеш го качи някъде! Да, основният проблем при мен е, че като натисна струната на която и да е позиция колкото и силно винаги се чува и другия тон от лявата страна на позицията достатъчно силно за да прецака нормалния звук и трябва освен всичко друго и да го заглушавам. :wall: и става е**** си м*** Цитирай
fracture Отговорено Юни 14, 2005 Отговорено Юни 14, 2005 е ! та всичко си е в реда на нещата ако се чува и тона който се намира вляво на позицията където си натиснал с дясната ръка - първо се чува тона на позицията където си натиснал, след като "откачиш" показалеца (на дясната ръка) - ще се чува и тона който е вляво от тази позиция - където си натиснал с лявата ръка, при подходящо парче за изсвирване (и упражнения) - ще се получи ще гледам да кача видеото с тази техника + друго видео с другия прийом - само натискането на позициите, дано да е утре Цитирай
Bassko Отговорено Юни 16, 2005 Автор Отговорено Юни 16, 2005 Хе, то не било трудно! Като му хванах цаката и се изумих от себе си сега само трябва малко сила и скорост и аре.. Wooten 2 Цитирай
Bassko Отговорено Юни 16, 2005 Автор Отговорено Юни 16, 2005 е ! та всичко си е в реда на нещата ако се чува и тона който се намира вляво на позицията където си натиснал с дясната ръка - първо се чува тона на позицията където си натиснал, след като "откачиш" показалеца (на дясната ръка) - ще се чува и тона който е вляво от тази позиция - където си натиснал с лявата ръка, при подходящо парче за изсвирване (и упражнения) - ще се получище гледам да кача видеото с тази техника + друго видео с другия прийом - само натискането на позициите, дано да е утре Друго имах предвид! Заглуши си струните и натискай да кажем от 12-то прагче на сол всяко следващо в обратен ред (12,11,10,9.......) и колкото по-надолу слизаш по грифа толкова по-висок става тона. Ако не заглушаваш струните и натиснеш някоя позиция се чува този тон заедно с другия обикновенния. За това говоря! Цитирай
fracture Отговорено Юли 5, 2005 Отговорено Юли 5, 2005 Bassko - ам заглушавай ако не искаш да се чува и друг тон - свирене му е майката за да стане както трябва, до сега не знам за някаква техника на свирене, коята след като ти я каже накой и хоп - става отраз, тайната винаги е била в достатъчно свирене, за някои по-малко, за други повече и при мен се получават "странични" тонове, ама аз и не съм репетирал достатъчно за да ми свикнат пръстите и да "усещат" какво и къде трябва да правят нещо - басси дано да съм те разбрал какво искаш да кажеш - щото свят ми се вие нещо. OFFTOPIC octavarium - не е моя работа, ама моля те, пиши на кирилица, ако погледнеш в Говорилнята, темата за професиите - ще видиш че бая хора си имат вземане-даване с компютрите на професионално ниво (свикнали са да пишат с латински букви), ама за този форум си пишем на кирилица. Цитирай
Recommended Posts